5 начина, по които бебета изразяват любовта си

0 коментара0/5

Несъмнено родителите са центъра на Вселената за своите деца, но през първите няколко месеца от живота им, бебчетата трудно изразяват своята любов. Следващи знаци ще ви докажат със сигурност, че вашето бебе се е привързало към вас и по този начин за първи път засвидетелства своята любов:

5 начина, по които бебета изразяват любовта си

Чрез възторжени писъци и гукане

В древността бебетата са смятани за същества, които са неспособни да мислят и чувстват, ето защо и изучаването на техните реакции не представлявало интерес. Днес, етапът предхождащ вербалната комуникация се счита за основополагащ за развитието на детето. По тази причина психолози и доктори работят постоянно над нови изследвания, които да им разкрият повече за общуването при бебетата. Така „писъкът”, който винаги се е приемал като сигнал за болка, днес е дешифриран от учените като израз на любов, радост от страна на бебето, а също така начин за привличане на вниманието на околните.

Чрез усмивки

Добави описание

Що се отнася до първата усмивка, трудно е да се каже дали тя е признак на любов или несъзнателен рефлекс. Сигурно е обаче, че още с първия контакт между детето и родителите, те създават много силна връзка помежду си, а бебето изпитва за първи път любов и привързаност, които са безусловни. С течението на времето, усмивката се превръща в най-чистия и искрен израз на обич.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Има ли бебето чувство за хумор? >>>

Да се опознаем с новороденото >>>

 

Чрез жестове на ръцете

През първите месеци от животата на бебето, то се учи да изразява своите чувства и опознава света, чрез мимиките на лицето и чрез допира с ръцете си. И макар първоначално тези негови действия да са несъзнателни и несигурни, постепенно то свиква да си служи с тях и така усмивките и допира започват да изразяват тяхната любов към мама и татко.

Чрез погледа

Добави описание

В този етап от развитието дори погледът на бебето е явен знак, че то проява емпатия към близките. Връзката, която детето развива първоначално с майката,  е толкова силна, че се говори за превръщането им в едно цяло. По-късно тази привързаност се случва и между бебето и бащата, както и останалите близки от обкръжението им. Не се очудвайте, ако неусетно се окажете – мама, татко, баби и дядовци пред кошарката на новия член от семейството, който ви наблюдава съсредоточено, тъй като по този начин, той се опитва да ви покаже своята любов.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

12 неща, от които бебето няма нужда >>>

Как да държите бебето? >>>

 

Чрез имитиране

Сбръчването на носа или изплезването на езика са движения, които веднъж регистрани, непременно ще бъдат повторени от вашето бебе. И докато първоначално те ще са просто рефлекс, с времето тези имитации ще започнат да стават умишлени, веднага щом детето разбере, че на вас ви харесва. Така този особен тип комуникация ще се развива колкото по-въодушевени и последователни сте вие, тъй като детето ще повтаря вашите движения в стремежа си да ви се хареса.

20.03.2017/ Боряна Харлова

Още от "Бебе"

Всяко бебе е супер

Всяко бебе е супер

Единственият проблем е, че родителите не знаят това.

Грешките, които правите при кърмене

Грешките, които правите при кърмене

Грешките при кърмене и несъзнаването им са причина за тревога у много майки и решението да спрат да кърмят бебето. А процесът на кърмене може да бъде приятен както за вас, така и за бебето, ако обърнете внимание на най-честите грешки при кърмене и как да ги поправите.