Бебешка фотография у дома

0 коментара0/5

Не е задължително всеки път да водите бебето при професионален фотограф, за да му направите добри снимки, докато е още малко. Вземете фотоапарат, подгответе мъничето за фотосесията и следвайте тези полезни съвети за бебешка фотография.

Бебешка фотография у дома

Бебешката фотография не е лесно начинание, но с повече упражнения ще свикнете да улавяте точните пози. През първите две седмици след изписването снимките на бебето обикновено са най-много, защото се „документират“ всички първи моменти (първа баня, първа усмивка), но за истинска бебешка фотосесия може да говорим след това.

Бебешка фотография у дома

Идеята на бебешката фотография е да улови много лични моменти между бебето и неговите родители, да го запечата в своята детска невинност, да остави траен спомен за дните, когато е било толкова малко и беззащитно.

Бебешка фотография у дома

За да направите хубави снимки ви трябва добра светлина. Препоръчително за бебешката фотография е да използвате естествен източник на светлина, затова снимайте бебето на открито или в близост до прозорец. Избягвайте светкавицата и изкуственото осветление. Професионалният съвет е да разположите бебето така, че ъгълът на светлината да пада под 45 градуса. Може да разберете по леката сянка, която пада под носа на бебето.

Бебешка фотография у дома

Снимайте бебето от различни ъгли – понякога позата, която е заело детето не изглежда добра, но ако смените мястото, от което снимате, може да се получи ефектна фотография. Хубаво е също да правите снимките на нивото на бебето, а не от високо. Например, ако го снимате спящо върху леглото, разположете фотоапарата не по-високо от височината на креватчето.

Бебешка фотография у дома

Не забравяйте макро настройката на фотоапарата – с нейна помощ може да направите детайлни снимки на бебешката ръчичка, крак, на спящото му изражение. Хубаво е тези снимки да се правят, докато детето спи, защото тогава е най-спокойно. Добави описание

Снимайте вашата ръка до тази на бебето – след време това ще е мил спомен за родителите и детето. Освен това е добре за бебешката фотография и родителите да влязат в картинката под една или друга форма. Направете снимки докато приспивате детето или докато таткото го е гушнал.

Не забравяйте да осигурите подходящ реквизит за фотосесията.Снимайте бебето върху бебешко одеяло, повито в чаршаф с детски мотиви или дори завито с копринен шал. Може да го сложите в детското кошче (за да го скриете, покрийте го с одеялото и след това сложете бебето отгоре). Бъдете изобретателни – използвайте също очила, балони, детски аксесоари, за да направите и няколко по-забавни снимки.

За повечето снимки избирайте семпъл и изчистен фон – помнете, че в центъра на снимката е бебето и то е достатъчно нежно и сладко, за да се нуждае от допълнителна помощ, за да изглежда добре.

Ако снимате бебето, докато е будно, трябва да му привлечете вниманието. Докато сте зад обектива, може да му говорите или да играете „театър“ с любима играчка. Целта е да привлечете погледа му, за да установите контакт – това със сигурност ще се усети на снимката.


11.05.2015/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Бебешка фотография у дома".

Още от "Бебе"

Стерилизация – защо, до кога, как и необходима ли е въобще?

Стерилизация – защо, до кога, как и необходима ли е въобще?

Чакате дете, но никак не сте от породата педантичен чистофайник, което обаче не ви оправдава да се превърнете в специалисти по стерилизацията на всичко бебешко. Или пък не? Необходима ли е въобще стерилизацията и до кога?

Бебешка количка – идеи и съвети

Бебешка количка – идеи и съвети

В много случаи купуването на бебешка количка е по-сложно от купуването на апартамент, кола и кухненски уред взети заедно. Изборът е труден, вариантите – много, а изискванията двойно повече.

Захранване със сокове – за и против

Захранване със сокове – за и против

Включването на соковете в бебешкото меню е тема, която провокира противоречиви мнения сред майките. Редно ли е да захранвате бебето със сокове и ако да, то кога е подходящият момент да ги добавите? Вижте за и против захранване със сокове.