Бебешки дрехи и аксесоари втора употреба

0 коментара0/5

На фона всички разходи по раждането и посрещането на бебето у дома, идеята за бебешки дрехи и аксесоари втора употреба изглежда все по-примамлива и логична.

Бебешки дрехи и аксесоари втора употреба
Бебешки дрехи и аксесоари втора употреба

Преизползването на бебешки дрехи и аксесоари е отдавна позната и все така неумираща практика. Дори напротив, използването на дрехи и аксесори за бебето втора употреба става все по-популярно, тъй като е практично и изгодно.

С появата на първото дете някои семейства предпочитат да купят всичко ново, стига да имат такава възможност, с перспективата да запазят използваните дрехи и аксесоари на бебето за бъдещото му братче или сестриче. А, когато децата пораснат, бебешките им дрехи и аксесоари биват предлагани на роднини, които тепърва ще стават родители. Някои майки пък успешно успяват да продадат запазените бебешки дрехи и аксесоари на децата си като втора употреба и мнозина не се притесняват да ги купят заради символичната цена и доброто състояние, тъй като са използвани твърде за кратко, предвид колко бързо растат бебетата.

Бебешки дрехи и аксесоари втора употребаЕдни от най-често продаваните бебешки аксесоари втора употреба са детските колички, които само с обявяването им за продажба, биват разграбвани като топъл хляб поради причината, че в магазините цената им достига до четирицифрени суми. Със същия успех се продават като втора употреба и детски столчета за кола, ванички, креватчета, кенгуру, стерилизатори, купища играчки и редица други.

А едни от нещата, които никога не трябва да се купуват втора употреба, са обувките. Вече носените обувки са деформирани и могат да окажат негативно влияние върху правилното развитие на детското стъпало.

 

Как да изберете подходящи детски обувки? >>> 

Мнозина нямат против и бебешките дрехи втора употреба. Ако влезете в магазин за втора ръка, ще видите много майки с деца, които търсят точно това – нещо старо и в същото време ново, като плюсът е не само добрата цена, а и факта, че в магазините за втора употреба могат да се намерят дрехи от много по-качествени материи, с уникален дизайн и то маркови, в сравнение с редовните магазини.

Ето защо, дори и при добро финансово състояние, много майки предпочитат втора употреба за децата си. Но има и такива, които не са склонни да обличат децата си в дрехи, носени от непознати деца, но с радост приемат дрехи и аксесоари втора употреба от приятелки и роднини, защото ги познават.

А най-важното правило при купуването на втора употреба, особено за деца, е дезинфекциране на всички аксесоари, пране и задължително гладене на всички дрехи втора употреба.

01.09.2014/Ели Йорданова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Бебешки дрехи и аксесоари втора употреба".

Още от "Бебе"

Прощъпулник

Прощъпулник

Прощъпулникът е ритуал, който се прави малко след като детето проходи. По него се гадае каква ще е професията на детето. В различните краища на България прощъпулникът се нарича по различен начин – престъпулка, пощръпулник, престъпване, преходница.

Недоносено бебе – как да подходите?

Недоносено бебе – как да подходите?

Недоносеното бебе все още не е готово да се срещне със света и да оцелява самостоятелно в него, ето защо се нуждае от специални грижи в първите месеци след раждането. Какво е по-особеното при отглеждане на недоносено бебе?

Числата на бебето

Числата на бебето

Ако досега не сте си падали по математиката, с раждането на първото ви дете ще навлезете много по-навътре в тази дисциплина, отколкото някога сте си мислили. Сън, хранене, къпане... всичко около бебето през първите му месеци е свързано с числа.