Как да режем ноктите на бебето – съвети и препоръки

2 коментара0/5

Как да трябва да се режат ноктите на новородените и малките деца? Ето някои съвети, които да ви помогнат да се справите с тази нелека и често съпроводена от плач и съпротивление, задача.

Как да режем ноктите на бебето – съвети и препоръки
 © iStock

Как да подходим при новородените?

Ноките на новородените не бива да се режат, докато не навършат месец. Преди това можете единствено да ги изпилите и полирате внимателно, за да предотвратите наранявания. Ако се страхувате от инфекции през този период можете да използвате бебешки ръкавички.

Първият път, когато режете ноктите на бебето е много важен момент за него. Направете го, когато детето е спокойно и отпуснато, за да не асоциира това събитие с болка и принуда.

Добави описание

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Какво трябва да знаем за повиването >>>

 

Използвайте хартиена пила и ножичка за нокти за бебета. Старайте се да бъдете възможно най-бързи, за да може детето да не усети какво правите.

Играйте с него и пейте песни, като се стремите да правите само по един прав разрез. Ако нокътят не е идеално изрязан, изпилете останалата част с пилата.

Ако ноктите не са дълги, а просто замърсени, докато къпете детето, ги измийте с мека гъба.

Как да режем ноктите на бебето – съвети и препоръки

Рязане на нокти на малки деца

С времето, докато детето расте, ноктите започват да укрепват и да се втвърдяват и рязането им вече не е толкова болезнено. Ето защо децата, които се противят и плачат по време на тази манипулация, са по-скоро раздразнени от тази грижа, чийто смисъл не разбират.

Добави описание

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Какво да правим, когато детето хапе? >>> 

 

За да услесните процеса, разсейвайте детето с игри и приказки. Докато са още малки, можете да се възползвате от момента, в който гледат телевизия, за да свършите тази особено трудна задача.

Ако успеете да се справите добре в началото, с течение на времето, детето няма да приема рязането на нокти като досадно задължение, а като приятен момент споделен с мама.

Не забравяйте да държите здрави ръката на детето, за да предотвратите случайно порязване и избягвайте да режете ноктите, когато то е нервно или уморено.

Идеалното време е сутрин, когато са отпочинали и още сънени.

И не на последно място, за да свикнат сами да го правят и да го приемат като рутина е важно да им дадете вашия пример. Личният пример винаги е най-добрата форма да възпитате своето дете правилно и да го превърнете в самостоятелна личност. 

2 коментарaДобави коментар »

tani80s

От tani80s24.10.2016, 09:52 ч.

Ноктите ги изрязах веднага след като се прибрахме от болницата.Няма да си оставя детето да се дере или да му слагам ръкавици.4 години ги режа само когато е заспал,иначе може да го нараня,понеже се тегли и пищи.Никакво...

Виж всички коментари за "Как да режем ноктите на бебето – съвети и препоръки".

Още от "Бебе"

Масаж и гимнастика на бебето

Масаж и гимнастика на бебето

Масажът и гимнастиката имат терапевтично действие и спомагат за правилния растеж и развитие на бебето. Само на няколко седмици новородените вече са готови да получават своята ежедневна порция приятен масаж и здравословна гимнастика.

10 съвета как да приспите бебето

10 съвета как да приспите бебето

Приспиването на бебето е непосилно начинание за много майки. По-вероятно е вие да заспите, отколкото бебето, при многочасовите ви неуспешни опити да го приспите. А будното бебе означава уморена до крайност мама, страдаща от безсъние.

Усмивката на Никола

Усмивката на Никола

Здравейте!!! Искам да ви изпратя снимка на моето сладко бебче. То е на 4 месеца и 7 дни.