Как изглежда новороденото бебе?

От 1 коментар0/5

Всички бъдещи майки си изграждаме един идеализиран образ на бъдещето бебе и си го представяме като няколкомесечно, а се оказва, че новороденото бебе изглежда определено не така както сме си го представяли.

Как изглежда новороденото бебе?

След вагинално ражданеглавата на новороденто често е издължена като яйце, но след няколко месеца формата ще се промени. Форцепсите и вакуумът също оставят белези.

Очичките на новороденто бебе може да са подути, едва  да се отварят и по тях да се виждат спукани капиляри, но скоро ще се изчистят.

За фонтанела. При новородените костите на черепа не са свързани здраво помежду си, а се съединяват чрез меки образувания и гъвкави “шефове”. Това прави костите на черепа буквално плаващи, а между тях се обазуват общо 6 на брой фонтанели (мембрани от съединителна тъкан), които позволяват на черепа да се деформира лесно по време на раждане и при преминаване на главичката на бебето през родовия канал.

Вижте още:

Фонтанела – какво трябва да знаете за нея?>>>

Много родители мислят, че децата им имат щръкнали уши, но това е само заради малкото коса. После ще се покрият.

Вижте също:

Косата на бебето – въпроси и отговори>>>

Нормално е гърдите на бебето да са леко подути след раждането (и на момчета и на момичета), както и гениталиите. Как изглежда новороденото бебе?Момичетата дори получават вагинално течение. Всичко това се дължи на хормоните, получени от вас в утробата, и скоро ще се наместят. Подуването изчезва през първите шест до 12 месеца след раждането.

В тези ранни седмици кожата на бебето ви преживява сериозни промени! Досега то е било в стерилна среда и с появяването му на света кожата е първото нещо, което се заема да го брани от мръсотия, бактерии и проблемите на околната среда. Затова е напълно нормално да се появяват обриви и разни други проблеми. Някои бебета получават ситни бели петънца, наречени „милиария“, които се изчиства с времето.

Червени петна с жълто връхче (като акне) се наричат неонатална уртикария и са знак, че порите на кожата на бебето още не функционират както трябва. Това не се нуждае от лечение, но трябва да въздържате от изкушението да ги чоплите, защото ще останат белези.

Вижте още:

Какво представлява млечницата при бебетата и как да се справите с нея?>>>

Друга често срещана реакция на кожата на главата на бебето e себорейния дерматит, който представлява големи люспи пърхут, по главата на бебето. Всъщност това не е пърхут и няма нищо общо с начина, по който поддържате косата на бебето. Това е проблем, подобен на екзема. С мека четка почиствайте вече отделените люспи, без да ги натискате, за да не наранявате кожата, тъй като може да се получи инфекция. Люспите се отделят също след намазване със зехтин или друго растително олио.

1 коментарДобави коментар »

kazakowa

От kazakowa04.10.2016, 15:36 ч.

Моя син имаше проблеми с кожата от ваксините,нацепване,излющване,изчезнали отпечатъци на пръстите,едва на 9 годишна възраст успяхме да се справим и то благодарение на хомеопатията,химикалите с които мазахме само...

Виж всички коментари за "Как изглежда новороденото бебе?".

Още от "Бебе"

Домашно пюре или от магазина?

Домашно пюре или от магазина?

Когато настъпи моментът на захранване на бебето, много майки си задават въпроса, кой е правилният избор – дали да купуват бебешко пюре от магазина или да приготвят такова у дома. Кой е верният отговор – домашно пюре или магазина?

Безплатни прегледи на слуха на бебета

Безплатни прегледи на слуха на бебета

Безплатни прегледи на слуха на бебета в „Токуда Болница София.

Къпането на бебето в 10 лесни стъпки

Къпането на бебето в 10 лесни стъпки

Да изкъпете малкото си новородено бебче сигурно ви се струва като много трудна задача отначало. А всъщност е лесно и приятно - стига да знаете как да го направите.