Никнат ми зъбки, помогнете!

0 коментара0/5

Няма по-голяма радост от малкото ми бебче?! Но минахме шестия месец и започна един непрекъснат рев, вдигна се температурата, появи се разстройство.

Никнат ми зъбки, помогнете!

Майка ми казва – растат му зъбки, ще премине. Но сърцето ми се къса като гледам мъничкото същество да плаче и страда, а и аз вече  нямам сили. Зарових се във форумите и там същото:

„Кофти работа са зъбите. Големият ми син ревеше винаги от 2 до 5 часа през нощта. Не ядеше и от време на време повръщаше.“

„Малкият пък приплакваше винаги когато спи (дори и следобед). Беше невероятно изнервен и дори вдигаше температура. Да не забравяме и опитите да ме ухапе.“

„При нашия син зъбоникненето е ужас. Кисел е до безобразие, буди се нощем през  час, отказва храна, плаче без прична и всичко го дразни“

Тръгнах да търся нещо да помага – детската казва давай парацетамол, в интернет всякакви бабешки дивотии и лекарствени мазила, от които ме дострашаваше. Най-накрая попаднах на отзивите за един хомеопатичен препарат, познат в Европа като Осанит. Оказа се, че  не съдържа нито захар нито  консерванти, не крие риск от последващо заболяване на зъбките, например кариес. И важното е, че не прикрива симптоми, което би довело до неразпознаването на недай боже по-тежък здравен проблем, както би станало ако го тъпчех с парацетамоли.

И каква беше радостта ми когато разбрах че Осанит вече може да се намери и в България с търговското наименование Осадент®.

Осадент

Осадент® е комплексен хомеопатичен лекарствен продукт под формата на пилули, които са предварително измерени, индивидуални дози предназначени за даване на бебета и са лесни за прием и дозиране.
Изработен от натурални активни съставки Осадент® няма известни странични ефекти. Може да се използва с други лекарства. Приемът му не води до изтръпване на гърлото на бебето и не потиска физиологичните му рефлекси.

Осадент® е съставен от пет съставки в хомеопатични дози: всяка една от тях действа поотделно и в комплекс заедно върху всички симптоми съпътстващи прорастването на първите зъбки: болка, температура, диария, спазми, раздразнителност, безпокойство и безсъние.

На всяка 30-та минута се поставят по 8 пилули върху езика на детето; при силни болки може и през 15 минути. При облекчаване на оплакванията броя приеми се намалява. Осадент® пилули могат да се разтворят и в малко количество топла вода.

15-20 минути преди и след приема на пилулите не се дава храна или течности. Може да се приема за неограничен период от време.
Осадент® помага по един нежен и безопасен начин бебешката усмивка да се изпълни с лъскави бели зъбки без сълзи и страдание.

Кое зъбче пониква първо и колко общо са те?

Кое зъбче пониква първо и колко общо са те?

Общо са 20 млечни зъбчета, което е с 12 по-малко от 32-та постоянни зъба, които има възрастния човек. До 2-3 годишна възраст повечето деца вече имат всичките 20 млечни зъба. Тези зъби са временни и към 6-7 годишна възраст падат за да поникнат на тяхно място постоянните зъби. Смяната продължава до към 12-та година на детето. Не трябва да забравяте, че всичко е строго индивидуално за всяко дете. Ето и няколко примера за растежа на зъбите:

6-7 месец

Резци

Два централни долу и два централни горе

7-9 месец

По още два резеца

Още два горе и още два долу

10-14 месец

Кътници

По два за дъвчене

15-18 месец

Кучешки

До резците

2-3 години

Вторите кътници

Задните  кътници

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Никнат ми зъбки, помогнете!".

Още от "Бебе"

Къде се хвърля пъпчето на бебето?

Къде се хвърля пъпчето на бебето?

Има много поверия и обичаи, свързани с бременността и отглеждането на деца, които се спазват от мнозина, но и мнозина ги смятат за отживелица и бабини деветини. Що се отнася до обичая с хвърлянето на пъпчето на бебето, като че ли всички го спазват.

Контактът със свеж въздух е важен за бебешката кожа

Контактът със свеж въздух е важен за бебешката кожа

Всяка майка знае колко е важно за кожата на бебето да има свободата да диша, за да бъде здрава и нежна като коприна.

Грешките, които правите при кърмене

Грешките, които правите при кърмене

Грешките при кърмене и несъзнаването им са причина за тревога у много майки и решението да спрат да кърмят бебето. А процесът на кърмене може да бъде приятен както за вас, така и за бебето, ако обърнете внимание на най-честите грешки при кърмене и как да ги поправите.