СПА процедури за бебе - какви са здравословните ползи

0 коментара0/5

СПА-то за бебета е познато от 3-4 години и става все по-популярно. Вече и бебетата могат да посещават специализирани за най-малките СПА центрове, които доказано им действат положително в здравословно и емоционално отношение.

СПА процедури за бебе - какви са здравословните ползи

Какво представляват СПА процедурите за бебета?

Хидротерапията и масажите стоят в основата на спа процедурите за бебета. Има и специализирани СПА центрове, където новородените могат да им се насладят. 

Първият такъв център отваря врати през 2014 година в Кенсингтън, Лондон от Лаура Севънс.

Добави описание

Процедурите са с времетраене около 30-60 мин, през което време бебетата се потапят в специален басейн с пояс около врата. "Плуването" във водата се смята, че има успокояващ ефект върху бебетата, укрепва нервната и костната им система, тонизира мускулатурата им, подобрява дишането и храносмилането.

Вижте още:  Флоутинг - здраве чрез релаксация >>>

Някои бебета дори заспиват, носейки се във водата. Усещането явно подсъзнателно им напомня утробата на майката, което им действа крайно отпускащо.

А след хидротерапията следва специализиран масаж за бебета. Той се провежда под звуците на успокояваща музика.

Добави описание

Родители споделят, че след СПА процедурите, децата им имат по-здрав и спокоен сън, нямат колики и запек.

СПА процедурите укрепват и емоционалното здраве на бебетата. Това е идеален и различен начин за игра и социализация с други бебета. 

Добави описание

Снимки:Instagram/Facebook

04.05.2017/Ели Йорданова

Още от "Бебе"

7 неща, които всяка майка трябва да знае за биберона

7 неща, които всяка майка трябва да знае за биберона

Биберонът винаги е бил с противоречива слава - има родители, които неодобряват употребата му, но се наслаждават на минутите спокойствие, които им подарява, други тотално го заклеймяват, трети не могат без него.

С бебе на море

С бебе на море

От кога може да започнем да водим бебето на море и какви мерки трябва да се вземат? Много родители си задават този въпрос и често вземат грешното решение.

Домашно пюре или от магазина?

Домашно пюре или от магазина?

Когато настъпи моментът на захранване на бебето, много майки си задават въпроса, кой е правилният избор – дали да купуват бебешко пюре от магазина или да приготвят такова у дома. Кой е верният отговор – домашно пюре или магазина?