Бременна на Коледа – как да се забавлявате?

0 коментара0/5

Ако малко преди Коледа сте научили, че сте бременна, използвайте празника, за да съобщите щастливата новина по необикновен начин.

Бременна на Коледа – как да се забавлявате?
Бременна на Коледа – как да се забавлявате?

Сложете снимката от ултразвука в червен плик с панделка или в рамка с коледна опаковка и картичка с послание „Обичам те, татко, и Весела Коледа!“ и направете изненадващ подарък на половинката си. Със сигурност ще бъде запомнящ се момент, както за вас, така и за него.

И независимо дали по Коледа сте в начален стадий на бременността или вече конкурирате Дядо Коледа по размер на корема, има някои важни неща, с които трябва да се съобразявате по празниците. Но това не означава, че ще пропуснете коледната забава.

Не се лишавайте от коледното пазаруване, но не се впускайте в шопинг маратон. Стратегията ви трябва да е „малко, но често“. В противен случай може да срещнете с един от честите проблеми на бременността – подутите глезени. И не носете тежките торби с подаръци и покупки. Оставете фитнеса на бъдещия татко. А най-добре е да се насочите към онлайн пазаруването. А и коледният шопинг, и като цяло всичко около празника, е идеалният начин да преборите депресията по време на бременността, която обхваща някои жени.

Бременна на Коледа – как да се забавлявате?Не пропускайте украсяването за празника, но не се преуморявайте и не се качвайте на високо в опитите си да сложите звездата на елхата или някой гирлянд над прозореца. Да ви се завие свят и да ви причернее е нещо твърде вероятно по време на бременността, така че не рискувайте.

Избягвайте ежегодния коледен стрес и преумора покрай посрещането на гости по случай празника. Време е тази година вие да гостувате.

Това, че сте бременна, не означава, че не трябва да пътувате. Просто, ако ви предстои такова по празниците, помислете за комфорта си.

Ако вече сте излезли в майчинство, така и така сте у дома по цял ден, отдайте се на коледна кулинария. Забавно е, ще видите, а и навярно вече сте наясно, че бременността ви кара да сте постоянно гладни.

Похапвайте си от всичко на коледната трапеза, но не преяждайте. Това може да предизвика киселини, гадене и повръщане. Приемайте повече заленчуци и течности, но избягвайте газираните напитки и, разбира се, алкохола.

Едно от най-хубавите неща, когато сте бременна на Коледа, е че ще получите куп подаръци не само за вас, но и за бебето – сладки детски дрешки и играчки.

Сега му е времето другите да ви глезят и да угаждат на капризите ви (включително и да изпълняват коледни желания, било за подаръци или нещо друго). Навярно близките ви гледат на вас като на стъклена топка за елха и са готови да направят всичко, само и само да ви предпазят от „счупване“. 

Бременна на Коледа – как да се забавлявате?
Не забравяйте за снимките на Коледа. После с умиление ще показвате „първата“ Коледа на вече порасналото ви дете.

Говорете на бебето, пускайте му любимите ви коледни песни и му четете коледни приказки. То усеща, чува и обича гласа ви.

15.12.2014/Ели Йорданова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Бременна на Коледа – как да се забавлявате?".

Още от "9 месеца"

Анемия през бременността

Анемия през бременността

Анемията е сред най-срещаните придобити заболявания по време на бременността. Лекари твърдят, че всяка трета бременна жена страда от анемия. Какво трябва да знаете за анемията през бременността?

Бременност и стрии

Бременност и стрии

Повече от половината бременни жени стават жертва на стрии. Може ли да предотвратите появата им и как да лекувате вече появилите се стрии?

Подгответе се за леко раждане

Подгответе се за леко раждане

Най-великият момент в живота на жената е раждането. То не може да се сравни с нищо друго и само раждала жена знае какво е великото чувство да дадеш живот на едно невинно създание.