Дрехи за бременни – какво да и какво не?

0 коментара0/5

На голяма част от бъдещите майки им се налага да променят гардероба си по време на бременността. За какви дрехи да се оглеждате, когато чакате бебе? Какво може да запазите от стария гардероб и какво да въведете?

Дрехи за бременни – какво да и какво не?

Обикновено обиколката на магазините с дрехи за бременни започва около четвъртия или петия месец от бременността. Но при всяка бъдеща майка е различно, тъй като при някои тялото се променя значително, докато други не наедряват много. Ето защо има бременни, които дълго време носят старите си дрехи или пък пазаруват от магазин със стандартно облекло, но просто купуват по-голям размер.

 

 

Има обаче някои специфични особености на гардероба за бременни. Ето и нашите съвети:

 

Инвестирайте в базов гардероб.

Тъй като дрехите за бременни не са особено евтини, най-добре купете 3-4 неща, които да може да носите през цялата бременност. Дънки, рокля, туника и клин са подходящ избор, който няма да натовари много бюджета. Избирайте класически или неутрални цветове и използвайте пъстри аксесоари, за да разнообразявате визията.

 

 

Внимавайте за материята.

Съветваме ви да избирате дрехи от естествени материи като памук и лен. Хубаво е също да купувате дрехи с ликра и среден процент еластичност, за да не ви стягат и да се разширяват с напредването на бременността.

Добави описаниеБъдете женствени.

Това, че сте бременна, не означава, че трябва да се обличате в чували. Напротив, едни от най-подходящите дрехи за бременни са роклите и туниките с А-образен силует, тъй като подчертават бюста и скриват корема и наедрелия ханш. Блузи с V-образно деколте, модели тип „прегърни ме“, рокли с колан под бюста са варианти за бъдещата майка.

Бъдете практични.

Това, че тялото ви се променя, не означава, че всички стари дрехи отпадат от гардероба ви. Напротив, дългите рокли за лятото са подходящ избор за облекло за бременни. Жилетката, дънковото яке или пончото също могат да продължат да се носят, разликата е, че първите две ще стоят по-често разкопчани.

Правилните принтове.

Не всички цветни комбинации са подходящи за гардероба на бъдещата майка. Ако харесвате флорални мотиви, избирайте дрехи със средно големи цветя. Ако са твърде малки или твърде големи, привличате излишно внимание върху наедрялото коремче. Правилото важи и за дрехи с други подобни мотиви. Подходящо е класическото черно-бяло съчетание, което ще спаси и офис гардероба ви.

 

 

Задължителни дрехи за бременни.

Такива са например дънките с ластичен колан, които едновременно прибират и придържат корема, без да стягат. Някои бъдещи майки обаче предпочитат да ги заменят с гащеризон, който да могат да носят и след бременността. Трябва ви също безшевен сутиен, тъй като през бременността гърдите са особено чувствителни на допир. Последни в списъка са ниските, равни обувки – забравете за високите токчета, тъй като голяма част от бременните се оплакват от подуване на краката.

27.04.2015/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Дрехи за бременни – какво да и какво не?".

Още от "9 месеца"

Колко ще напълнеем по време на бременност?

Колко ще напълнеем по време на бременност?

На всяка жена й се иска да не напълнее повече от тежестта на бебето си докато е бременна. Това обаче е почти невъзможно и няма защо да се замозалъгвате, че няма да качите килограми докато чакате своето бебе.

Болна по време на бременност

Болна по време на бременност

Колкото и да се пазите, не винаги настинките и вирусите ви подминават по време на бременност. Колко опасни обаче са болестите за бременната и бебето и има ли значение в кой месец сте?

Бременност и килограми – въпроси и отговори в цифри

Бременност и килограми – въпроси и отговори в цифри

Колко килограма е нормално да качите през бременността? Защо едни напълняват по-малко, а други повече през 9-те месеца? А възможно ли да е предотвратите прекомерното напълнявате? Вижте още много въпроси и техните отговори относно килограмите и бременността.