Планиране – момче или момиче?

9 коментара5/5

Някои искат момче, друго бъдещи майки си мечтаят за момиче, но всички искат преди всичко здраво бебе. Но все пак възможно ли е да повлияете върху пола на бебето? Няма гаранция, но при желание винаги може да опитате.

Планиране – момче или момиче?
Как да разберете какво ще родите – момче или момиче? А може ли вие да изберете пола?

Раждането на момче или момиче не е концерт пожелание, само Природата е тази, която има власт над тези неща. Дали? От край време хората се опитват да я надхитрят с всякакви методи за зачеване или на момиче, или на момче, в зависимост от желанието на бъдещите родители. А когато вече бременността е факт, идва ред на гаданията и пророчествата какво ще се роди.

В днешно време чрез изследването 4D лесно може да се определи пола на бъдещото ви дете, но в миналото са се прилагали куп бабини хитрини. Според тях, ще имате момиченце, ако носите плода високо, а коремът има форма на пъпеш, имате сутрешно гадене още от началото на бременността, яде ви се повече сладко и плодове, появява ви се акне по лицето, косата ви изтънява, не ви е вкусна коричката на хляба, прекалено нервна сте и често сменяте настроенията си, гърдите ви са наедрели особено много, урината ви е тъмно жълта. А момче ще имате, ако носите плода ниско, а коремът ви е топчест, не сте имали сутрешно гадене през първия триместър, яде ви се солено, кисело и месо, разхубавили сте се по време на бременността, често имате главоболие, качите прекалено много килограми, кожата ви е станала много суха.

 

Планиране – момче или момиче?g


Ако пък завържете брачната си халка на връзка и я разклатите над коремчето си и тя описва кръгови движения, то ще имате момче, ако пък се движи напред-назад, ще имате момиче.

Да вземем предвид килограмите на жената. Оказва се, че и те имат решаващо значение за пола на бебето, твърди италиански изследовател. Жените под 54 кг. обикновено раждали момичета.

Околната среда също си казва думата при, така да се каже, формирането на пола на бебето. При суша, бедствия, глад, стресови ситуации и прочие обикновено жените раждат момичета.  И да не забравяме сезоните... есента се раждат повече момчета, а пролетта (между март и май) – повече момичета.

Също се смята, че пушачите обикновено имат момичета. 

Що се отнася до възрастта, ако към годините си прибавите поредния номер на месеца, в който сте заченали, и се получи нечетен номер, то ще имате момиче, ако е четен – момче. 

Планиране – момче или момиче?Осланящ се на възрастта ви и месеца, в който сте заченали, е и китайският календар:

Ако се върнем назад във времето и попитаме инките пък, те ще ни кажат още един интересен начин за установяване пола на бебето. Към числото 49 се прибавя поредния номер на месеца на зачеването и се изважда възрастта на жената (към момента на зачеване). Ако са минали повече от 183 дена от рождения й ден, се смята по-голямата цифра (тоест вие сте на 27 към момента на зачеване, но са минали 183 дена от рождения ви ден, така че закръгляте на 28 години). От полученото число изваждате 1, 2, 3 и т.н. докато не се получи положително (по-голямо от 0) число. Нечетните числа пророкуват, че ще имате момче, а четните – момиче.

Ето и няколко начина да избирате пола на бъдещето си дете:

Ако искате момиче, трябва да правите по-често секс, но два дена преди овулация да направите почивка, а междувременно да си направите промивка с оцетен разтвор (непосредствено преди половия акт). Препоръчително е избягването на оргазъм.

Ако пък искате момче, се въздържайте от секс и практикувайте такъв само по време на овулация. Препоръчително е да си направите промивка с алкален разтвор (натриев бикарбонат). Добре е, ако мъжът свърши възможно най-дълбоко.
Що се отнася до храната, ако искате момиче, консумирайте повече картофи, краствици, домати, цвекло, мляко, бял хляб, свинско месо. Ако пък искате момче, яжте повече бобови култури, чесън, риба, говеждо и пилешко месо, пълнозърнест хляб, зеле, моркови, яйца, ориз, тиква, грис.

10.09.2012/Ели Йорданова

 

9 коментарaДобави коментар »

Mariana

От Mariana08.10.2012, 14:17 ч.

На мен по всички признаци трябва да са близнаци - момче и момиче едновременно. Какво ли правим сега, когато дори брачни халки нямаме много от нас :) Съгласна съм с останалите - важното е да се роди живо и здраво, макар че...

Виж всички коментари за "Планиране – момче или момиче?".

Още от "9 месеца"

Бабини поверия за определяне пола на бебето

Бабини поверия за определяне пола на бебето

Узнаването на пола на бебето е много вълнуващ момент. Преди високотехнологичните начини за определяне на пола на бебето, бъдещите родители са разчитали единствено на бабините поверия.Тези митове са се съхранили през вековете, макар винаги да има само 50% шанс те да са верни. Вижте най-разпространените и забавни бабини деветини:

Бременността в месеци

Бременността в месеци

Какво се случва в тялото ти, докато си бременна? Как се променя бебето ти? Да проследим накратко бременността месец по месец, за да си осведомена как се променя и развива плодът.