Боядисване на яйца с деца

0 коментара0/5

За децата Великден се изразява преди всичко в боядисването на яйца. И всички деца искат живо да участват в този процес. Но как боядисването на яйца да стане по-безопасно и не толкова цапащо... или поне още по-забавно и интересно?

Боядисване на яйца с деца
 © istockphoto.com

Ето няколко лесни, интересни и безопасни за деца начини за боядисване на яйца:

Боядисване на яйца с натурални бои

Повечето от вас като малки са боядисвали с баба си на село великденски яйца с люспи от лук, отвара от цвекло, вино, лилаво зеле и т.н. Най-добре използвайте бели яйца, защото цветовете са бледи. Дайте на детето да сложи яйцето в мрежест чорап, като преди това е сложило листенце здравец или нещо друго, което да се отбележи. Варете яйцата заедно с естествените оцветители.

Боядисване на яйца с флумастери

Всяко дете обича да рисува и навярно във всеки дом с деца има флумастери. Вижте как да ги използвате за боядисване на яйца:

Боядисване на яйца с пастели

Какво по-детско от това. Докато вие боядисвате яйца с обикновени бои, дайте на детето да се вихри с пастели. Единият вариант е сурови яйца да се нарисуват с пастели и после да се варят, а след това да се потопят в бои за яйца. Ефектът е сякаш сте нарисували яйцето с восък. Другият и по-забавен за децата вариант е да сварите яйцата и докато са още топли да се нарисуват с пастели. Топлината разтапя пастелите и образува много интересни преливания на цветове, а яйцата като цяло стават много ефектни.

Боядисване на яйца с пяна за бръснене

Идеален вариант за деца, тъй като го няма риска от разливане на бои, защото се използва пяна. Вижте как: 

Боядисване на яйца с ластик

Ако имате момиченце, го пратете да си донесе няколко от ластиците си за коса, ако пък имате момче, му услужете с няколко свои ластика. Когато яйцата са сварени, "пристегнете" ги с ластици и ги потопете да се боядисват.

06.04.2017/Ели Йорданова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Боядисване на яйца с деца".

Още от "Дете"

Агресията при детето

Агресията при детето

Странно е, когато изведнъж видите своя любвеобилен мъник да започне да блъска по масата или да удря някое свое приятелче. Вие знаете, че детенцето ви е добро, но то понякога далеч не се държи така добре, както ви се иска.

Ролята на баба и дядо

Ролята на баба и дядо

Важно е да създадем топла връзка между поколенията. В днешно време може да станем свидетели на различни формули на човешки взаимоотношения.

Зърнени Закуски Нестле за деца с обновена рецепта

Зърнени Закуски Нестле за деца с обновена рецепта

Зърнени Закуски Нестле представи обновените рецепти на детските продукти, направени с пълнозърнесто брашно и с увеличено съдържание на Калций