Детското меню за Коледа

0 коментара0/5

Изготвянето на празнично меню и подреждането на трапезата за възрастните не винаги е лесно, но когато това трябва да се приложи и за най-малките, става още по-трудно. Вижте някои полезни идеи и съвети за детското меню за Коледа.

Детското меню за Коледа

Детски кът

Препоръчително е, ако децата са достатъчно големи да боравят с вилица и лъжица сами, да ги отделите на самостоятелна маса. По този начин възрастните могат спокойно да хапват и да приказват, а децата да се забавляват. Освен това отделната маса ще ги накара да се чувстват по-специални.

Затова аранжирайте масата подобаващо. Завържете панделки на столовете, сложете салфетки със снежни човеци или Дядо Коледа. Подредете част от лакомствата в купи и чаши, за да е по-удобно за децата.

Какво да включва менюто

Важно е детското меню да не включва нищо непознато или твърдо екзотично. Коледа не е времето за експерименти с детските вкусове, ако искате да видите празни чинии накрая на вечерта. Заложете на традиционни и изпитани рецепти – свежа салата, печено месо, гарнитура от картофи или ориз, примамлив десерт като мъфини или торта.

Ако пък искате да внесете разнообразие, може за децата приготвите палачинки с месна плънка или мини пици. Ядките не са препоръчителни на детската маса, защото могат да са опасни за здравето. Заменете ги с гризини.

Проявете изобретателност

Презентацията на ястието е от съществено значение за апетита при най-малките, затова трябва да проявите повече изобретателност при сервирането. Например, млечната салата може да бъде оформена като снежен човек. Зеленчуците може да нарежете на пръчици и да ги наредите в голяма чиния, така че да образуват елха.

Ако гарнитурата ви е от ориз, тогава го оформете в кръг, който да служи за глава на снежен човек, и направете очи и уста от нарязани маслини. Мъфините пък украсете с цветна глазура. От пресни плодове и клечки за зъби може да направите различни фигурки – на джуджета, коледни шапки, снежни човеци.

Добави описание

Рекламирайте менюто

Когато сервирате на най-малките, използвайте въображението си. Може да споменете, че печеното месо е любимо ястие на някой популярен герой от приказките. Попай морякът обича всичко със спанак, Мечо Пух – всичко с мед, а Зайчето Бъни – всичко с моркови. Може да приготвите и нещо от филмчето за мишката Реми от филма „Рататуй“.

18.12.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Детското меню за Коледа".

Още от "Дете"

Как да изберете подходящи детски обувки?

Как да изберете подходящи детски обувки?

Детските обувки трябва да бъдат топли, проветриви и да представляват добра основа за детето, когато то прохожда. Ето защо е важно какви точно детски обувки ще изберете.

Карнавално парти за децата

Карнавално парти за децата

Ваканцията, която предстои в началото на ноември, е чудесно време за устройване на карнавално парти за децата. В духа на Хелоуин или просто за да разнообразите есенните дни, карнавалният празник ще бъде сбъдната мечта за децата

„Престани да ме прекъсваш!”

„Престани да ме прекъсваш!”

Детето не ви изчаква да се доизкажете и все се опитва да ви вземе думата? Много често причината да ви прекъсва се крие във вродената нетърпеливост на децата, но ако това се превърне в постоянен навик, добре е да вземете мерки.