Детското меню за Коледа

0 коментара0/5

Изготвянето на празнично меню и подреждането на трапезата за възрастните не винаги е лесно, но когато това трябва да се приложи и за най-малките, става още по-трудно. Вижте някои полезни идеи и съвети за детското меню за Коледа.

Детското меню за Коледа

Детски кът

Препоръчително е, ако децата са достатъчно големи да боравят с вилица и лъжица сами, да ги отделите на самостоятелна маса. По този начин възрастните могат спокойно да хапват и да приказват, а децата да се забавляват. Освен това отделната маса ще ги накара да се чувстват по-специални.

Затова аранжирайте масата подобаващо. Завържете панделки на столовете, сложете салфетки със снежни човеци или Дядо Коледа. Подредете част от лакомствата в купи и чаши, за да е по-удобно за децата.

Какво да включва менюто

Важно е детското меню да не включва нищо непознато или твърдо екзотично. Коледа не е времето за експерименти с детските вкусове, ако искате да видите празни чинии накрая на вечерта. Заложете на традиционни и изпитани рецепти – свежа салата, печено месо, гарнитура от картофи или ориз, примамлив десерт като мъфини или торта.

Ако пък искате да внесете разнообразие, може за децата приготвите палачинки с месна плънка или мини пици. Ядките не са препоръчителни на детската маса, защото могат да са опасни за здравето. Заменете ги с гризини.

Проявете изобретателност

Презентацията на ястието е от съществено значение за апетита при най-малките, затова трябва да проявите повече изобретателност при сервирането. Например, млечната салата може да бъде оформена като снежен човек. Зеленчуците може да нарежете на пръчици и да ги наредите в голяма чиния, така че да образуват елха.

Ако гарнитурата ви е от ориз, тогава го оформете в кръг, който да служи за глава на снежен човек, и направете очи и уста от нарязани маслини. Мъфините пък украсете с цветна глазура. От пресни плодове и клечки за зъби може да направите различни фигурки – на джуджета, коледни шапки, снежни човеци.

Добави описание

Рекламирайте менюто

Когато сервирате на най-малките, използвайте въображението си. Може да споменете, че печеното месо е любимо ястие на някой популярен герой от приказките. Попай морякът обича всичко със спанак, Мечо Пух – всичко с мед, а Зайчето Бъни – всичко с моркови. Може да приготвите и нещо от филмчето за мишката Реми от филма „Рататуй“.

18.12.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Детското меню за Коледа".

Още от "Дете"

Редно ли е да се купува скъпа техника на децата?

Редно ли е да се купува скъпа техника на децата?

Днешните деца се раждат в ерата на технологиите, затова още от малки успяват безпроблемно да намерят общ език с тях и да се впишат в средата. Но правилно ли е да се купува скъпа техника на малчуганите или това е подход, който вреди на възпитанието?

Детските лъжи

Детските лъжи

Склонността на човек да лъже се заражда още от най-ранна детска възраст. Малко след като детенцето започне да разговаря, то започва да изрича огромна част от нещата, които си въобразява.

Сугестопедия - ефикасно усвояване на знание без стрес, напрежение и умора

Сугестопедия - ефикасно усвояване на знание без стрес, напрежение и умора

Ако често си задавате въпроса как да помогнете на детето си да заобича това, което учи и още не сте стигнали до отговора, сигурно не сте чували за сугестопедията. Това е наука, съчетаваща в себе си педагогика, психология и изкуство. Тя е оригинална система за ефикасно усвояване на знание без стрес, напрежение и умора.