Как да не разглезите децата по Коледа?

0 коментара0/5

Колко много е твърде много? Ето как да престанете да глезите децата по Коледа, без да се превръщате в чичо Скрудж.

Как да не разглезите децата по Коледа?
 © istockphoto.com

Ако разгледате своите собствени коледни снимки като малки, ще видите истинско щастие в детските си очи, държейки най-прекрасния коледен подарък. Един единствен! В днешно време, обаче, децата не се задоволяват само с един подарък за Коледа. А може би родителите са тези, които не се чувстват емоционално задоволени, подарявайки само едно нещо на детето си за Коледа.

И така, на 25ти декември сутринта се започва с трескаво късане на хартии и отваряне на кутии. И като че ли този процес прави децата дори по-щастливи от самото съдържание на подаръците. Подобно презадоволяване е причината децата да не могат да оценят поредната играчка, дрешка и джаджа. Повечето подаръци няма да накарат децата да ви обичат повече и да бъдат по-щастливи. По-вероятно е да станат по-разглезени.

Как, обаче, да предотвратите това, без да подведете очакванията им и да нараните чувствата им на Коледа?

Как да не разглезите децата по Коледа?

Ако детето ви толкова много се радва на разопаковането, а вие толкова много се радвате на опаковането на подаръци, ето една игра.

  • Опаковайте няколко кутии, колкото решите, с коледна хартия, панделки и всичко по реда си.
  • Във всяка сложете много хартии и вътре нещо мъничко – шоколадово яйце, скачащо топче и т.н.
  • А в една от всичките кутии опаковайте истинския подарък на детето, като най-добре я оставете за разопаковане най-накрая, след всички “фалшиви” подаръци. 

Така детето ще получи един подарък и шансът да го оцени и да бъде благодарно за него е много по-голям, отколкото, ако получи дузина скъпи неща.

Важно е, обаче, подаръкът да бъде не само един, но и все пак да е нещо, което детето наистина иска. Обикновено списъкът с коледни желания на децата не се свежда само до едно нещо. Но сред много изброени, изберете това, което вярвате, че е най-съкровеното желание на детето ви. Така, дори подаръкът му за Коледа да е един, шансът да получите силна прегръдка, целувка и горещо “Благодаря ви, мамао и тате!” е много голям.

Идеи за детски коледни подаръци >>>
Какво да подарите на детето за Коледа >>>

Как да не разглезите децата по Коледа?

Освен, че е важно да сведете коледните подаръци до един, научете децата си също, че нито Дядо Коледа, нито мама и тати са милионери. За да не станат разглезени, важно е децата ви от малки да разберат, че не материалните неща, а самият процес на даване и радостта от това е нещото, което изцяло описва духа на Коледа. Дори и да имате средставата да купите на детето си най-големият комплект лего за Коледа, вземете по-малка кутия. Вместо да вземете шейна за 300 лв., подарете му 10 пъти по-евтина. Докато е малко детето няма да ви брои парите, които сте похарчили за него. То ще е щастливо, че има лего и шейна. Даването на крупни суми за подаръци само ще разглези детето и ще вдигне очакванията му за подаръци за бъдещи Коледи. Тогава детето вече ще е по-голямо и няма да се радва просто на шейна, като знае, че може да му купите и сте му купували далеч по-големи и скъпи неща.

Как, обаче, да научите детето, че магията на Коледа е в даването? Ето една идея? Кажете на детето си тази Коледа да си пожелае един подарък за себе си и нещо, което то да подари на някого (тати, баба, приятелче, детски дом и т.н.). Когато детето види усмивката и благодарността на този, на когото е подарило нещо, шансът да разбере идеята на празника и да не стане разглезено е много по-голям.

Как да отгледате Дядо Коледа? >>>

Как да не разглезите децата по Коледа?

01.12.2016/Ели Йорданова
 

 

Всичко за Kоледа на едно място!

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Как да не разглезите децата по Коледа?".

Още от "Дете"

Как да закалите детето?

Как да закалите детето?

Често ли боледува детето ви? Време е да промените това, като закалите детето и му помогнете да изгради силен имунитет, така че да боледува по-малко и да се справя по-лесно с вирусите. Но как да закалите детето? Ето някои изпитани методи.

Децата през лятото

Децата през лятото

От какво да пазим децата през лятото?

Как да изберете подходящи детски обувки?

Как да изберете подходящи детски обувки?

Детските обувки трябва да бъдат топли, проветриви и да представляват добра основа за детето, когато то прохожда. Ето защо е важно какви точно детски обувки ще изберете.