Как да отгледате Дядо Коледа?

1 коментар0/5

Към това трябва да се стреми всеки добър родител – да вдъхне у децата си всички онези добри качества, които притежава белобрадия старец. Но как точно да отгледате Дядо Коледа?

Как да отгледате Дядо Коледа?
Как да отгледате Дядо Коледа?

Като за начало запознайте детето с Дядо Коледа и се постарайте то да вярва истински в тази легенда през първите си 7 години, които се считат за най-важни, що се отнася до възпитанието.

Вярва ли детето ви в Дядо Коледа? >>> 
Кой е Дядо Коледа? >>>

И когато детето вече от сърце и душа обича белобрадия старец, го използвайте като пример за подражание за вашето малко джудже.

Научете детето си да не бъде егоист, а да споделя вещите си и да мисли за другите. С израстването на детето идва момент, в който то започва да изпитва собственически чувства спрямо играчките си, лакомствата, които му се дават, и като цяло вещите си. Когато детето ви, например, не иска да сподели шоколада си с друго дете (приятелче или братче), му напомнете как би постъпил любимия му Дядо Коледа, който е щедър и раздава толкова много подаръци на толкова много деца без да очаква нищо в замяна.

Как да отгледате Дядо Коледа?Коледа е времето от годината, когато се правят най-много дарения. Научете детето си да умее да дарява.Например, съберете дрешките, които вече са му малки, и играчките, с които вече не играе, и заедно отидете в някой дом за деца. И нека детето ви лично да даде торбичката с вещите си, за да види радостта, която ще предизвика. И именно тя ще се превърне в неговият подарък и отплата за добротата му.

Важни качества на Дядо Коледа, които е добре детето ви да усвои са състрадателност, доброта, любов към всички (а не обичайната злоба, от която страдат мнозина) и грижовност. За да научите детето си на всичко това ви трябва, освен добрия пример на Дядо Коледа, и опитно зайче... буквално. Домашните любимци оказват положително влияние на децата и неусетно ги учат на редица положителни качества. Така че, тази Коледа, може би е време да подарите някоя пухкава животинка на детето си, за която то да се грижи. 

Детето и домашният любимец >>>

И не на последно място, научете детето си да бъде положително, да вярва в доброто, да гледа от добрата страна на нещата, дори тогава, когато му е тежко, защото положителните емоции заразяват околните, а оттам и самите вас.

17.12.2012/Ели Йорданова

1 коментарДобави коментар »

Гостенка ..

От Гостенка .. 17.12.2012, 09:10 ч.

Както някога нашите родители са отгледали нашият. :)))

Виж всички коментари за "Как да отгледате Дядо Коледа?".

Още от "Дете"

Първия учебен ден

Първия учебен ден

Първият учебен ден – вълнение, радост и стрес за детето. 15ти септември е вълнуващ ден за всички – ученици и родители. Как да приготвите вашия мъник, за да е изряден и в същото време спокоен на Първия учебен ден.

Децата и домашните задължения

Децата и домашните задължения

Домашните задължения учат децата на отговорност, на организация и самодисциплина, помагат им в моменти, когато дойде време да станат по-самостоятелни. Какво трябва да знаем за децата и участието им в домакинството?

Как  да възпитате любов у децата?

Как да възпитате любов у децата?

Едно от нещата, на които трябва да научите детето си през първите му 7 години, е да обича. Емоционалната интелигентност не е нещо вродено, а нещо което трябва да се придобие, да й се отдели време и да се научи.