Коледна украса, изработена от деца

0 коментара0/5

Независимо дали сте на 2, 12 или 32 години, изработването на коледна украса несъмнени попада в списъка ви със забавни неща, свързани с празника. Ето няколко идеи за ръчно направена коледна декорация.

istockphoto.com
istockphoto.com

Ако сте сръчни или поне имате желание и нестихващ коледен дух, защо не превърнете тази Коледа в по-различна, по-забавна, по-красива с ръчно изработени играчки за елхата и украса за дома. Това е едно чудесно семейно занимание, което ще ви сближи и ще зарадва както малките, така и непорасналите деца.

Детето - работливо джудже по Коледа >>>

Спомнете си, когато сте били деца, как магията на Коледа не е само в Дядо Коледа, подаръците под елхата, но и в приготвянето на домашни сладки, както и дружното украсяване за празника.

Добави описание

Декорирането за Коледа е едно от най-забавните неща за децата с всички тези лъскави топки, пухкави гирлянди и забавни коледни фигурки на елени, снежковци и т.н.  Децата им се радват повече, отколкото се радват на играчки. А още по-забавно би било, ако децата сами си направят коледната украса. 

Добави описание

Идеи за ръчно изработена украса за най-малките

Ако детето ви е между 1 и 3 години, ви предлагаме няколко лесни за изработване коледни декорации. Е, разбира се, ще трябва и малко помощ от ваша страна. Но пък ви гарантираме ви цял следобед в приятни занимания, които ще накарат детето ви да забрави за мрънкането, тръшкането и ината си. 

Най-забавно и лесно за детето ще е да се поизцапа малко, за да бъде коледната украса наистина уникална. Ето как: 

Добави описание

Добави описание

Добави описание

Може да направите и картички с отпечатък от ръчички и крачета:

Добави описание

Добави описание

Може да използвате и бебешките дрешки на детето, които вече са му малки, за да си направите гирлянди. Може да напълните, заедно с детето, някоя негова стара шапка или чорапче с памук и да си направите коледна плюшена играчка. 

Добави описание

Направете също фигурки от солено тесто (снежен човек, звездички и елхички), а когато изсъхнат, дайте на детето да ги оцвети. 

Идеи за ръчно изработена украса за по-големите

Ако детето ви е в детска градина или начално училище, то ето няколко идеи за изработване на коледна декорация точно за тази възраст. Може и да се наложи да помагате, но вярваме, че вашето дете ще е достатъчно сръчно и упорито да се справи почти изцяло само.

Ето и няколко идеи как детето ви да направи коледна украса от сладоледени клечки. Ако нямате такива, ето повод да се почерпите със сладолед през зимата. Какво по-хубаво за едно дете - сладолед и майсторене на коледна украса.

Добави описание

Добави описание

 

08.12.2016/Ели Йорданова

 

 

Всичко за Kоледа на едно място!

 

 

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Коледна украса, изработена от деца".

Още от "Дете"

Какво ни казват лъжите на децата

Какво ни казват лъжите на децата

Лъжите не са чужди на нито едно човешко същество. При децата те определят период от развитието им, но след определено време могат да са индикатор за сериозен проблем. Разберете какво се крие зад послъгването на малчуганите, видовете лъжи ,които използват, как да ги разпознаваме и кога трябва да се притесняваме от тях.

Детските лъжи

Детските лъжи

Склонността на човек да лъже се заражда още от най-ранна детска възраст. Малко след като детенцето започне да разговаря, то започва да изрича огромна част от нещата, които си въобразява.

Втори език - от коя възраст?

Втори език - от коя възраст?

Когато деца учат чужди езици, важи правилото „колкото по-рано, толкова по-добре". В ранна възраст детето не приема изучаването на непознатия език като учене, а по-скоро като игра, която несъзнателно го развива.