Коледна украса, изработена от деца

0 коментара0/5

Независимо дали сте на 2, 12 или 32 години, изработването на коледна украса несъмнени попада в списъка ви със забавни неща, свързани с празника. Ето няколко идеи за ръчно направена коледна декорация.

istockphoto.com
istockphoto.com

Ако сте сръчни или поне имате желание и нестихващ коледен дух, защо не превърнете тази Коледа в по-различна, по-забавна, по-красива с ръчно изработени играчки за елхата и украса за дома. Това е едно чудесно семейно занимание, което ще ви сближи и ще зарадва както малките, така и непорасналите деца.

Детето - работливо джудже по Коледа >>>

Спомнете си, когато сте били деца, как магията на Коледа не е само в Дядо Коледа, подаръците под елхата, но и в приготвянето на домашни сладки, както и дружното украсяване за празника.

Добави описание

Декорирането за Коледа е едно от най-забавните неща за децата с всички тези лъскави топки, пухкави гирлянди и забавни коледни фигурки на елени, снежковци и т.н.  Децата им се радват повече, отколкото се радват на играчки. А още по-забавно би било, ако децата сами си направят коледната украса. 

Добави описание

Идеи за ръчно изработена украса за най-малките

Ако детето ви е между 1 и 3 години, ви предлагаме няколко лесни за изработване коледни декорации. Е, разбира се, ще трябва и малко помощ от ваша страна. Но пък ви гарантираме ви цял следобед в приятни занимания, които ще накарат детето ви да забрави за мрънкането, тръшкането и ината си. 

Най-забавно и лесно за детето ще е да се поизцапа малко, за да бъде коледната украса наистина уникална. Ето как: 

Добави описание

Добави описание

Добави описание

Може да направите и картички с отпечатък от ръчички и крачета:

Добави описание

Добави описание

Може да използвате и бебешките дрешки на детето, които вече са му малки, за да си направите гирлянди. Може да напълните, заедно с детето, някоя негова стара шапка или чорапче с памук и да си направите коледна плюшена играчка. 

Добави описание

Направете също фигурки от солено тесто (снежен човек, звездички и елхички), а когато изсъхнат, дайте на детето да ги оцвети. 

Идеи за ръчно изработена украса за по-големите

Ако детето ви е в детска градина или начално училище, то ето няколко идеи за изработване на коледна декорация точно за тази възраст. Може и да се наложи да помагате, но вярваме, че вашето дете ще е достатъчно сръчно и упорито да се справи почти изцяло само.

Ето и няколко идеи как детето ви да направи коледна украса от сладоледени клечки. Ако нямате такива, ето повод да се почерпите със сладолед през зимата. Какво по-хубаво за едно дете - сладолед и майсторене на коледна украса.

Добави описание

Добави описание

 

08.12.2016/Ели Йорданова

 

 

Всичко за Kоледа на едно място!

 

 

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Коледна украса, изработена от деца".

Още от "Дете"

Страховете на децата

Страховете на децата

Приемате ги сериозно и помогнете на вашите деца да ги превъзмогнат!Те са чести и напълно нормални, дори когато изглеждат неразбираеми за възрастните.

Ефектът на музиката върху детето

Ефектът на музиката върху детето

Музиката влияе благоприятно на детето както преди раждането, така и след това. Музиката успокоява детето, спомага за физическото и умственото му развитие. Музиката е вид терапия, поради което е важно майките да пеят на своите деца.

Предложения за коледни детски партита

Предложения за коледни детски партита

Коледното парти е очакван момент за много дечица. То дарява и малки и големи с еуфорично и празнично настроение. Това е още един подарък за вашето мъниче по случай Коледа. Зарадвайте го и му осигурете най-приказното и незабравимо коледно парти.