“Les Petits Princes”: единственото място в София, където вашето дете ще има шанса проговори френски език от съвсем малко!

0 коментара0/5

“Les Petits Princes”:  единственото място в София, където вашето дете ще има шанса проговори френски език от съвсем малко!

Париж – градът на любовта, френският език – музика и страст. Всичко това можете да намерите не в Париж, а в София. В едно райско кътче в полите на Витоша планина. На място заредено с много положителна енергия, емоции и любов – любов към децата. Там се ражда Първата франкофонска детска градина „Les Petits Princes“.

„Les Petits PrincesПодари на детето си уникалния шанс да проговори френски език от съвсем малко

Единственото по рода си образователно и забавно място, което дава възможност на децата от най-ранна възраст да проговорят френски език, обградени с много любов, грижи и професионализъм. Ние позволяваме и помагаме на децата да развият своите знания чрез различни дейности: артистична, интелектуална, психомоторна. Нашата цел е да развием пълния потенциал на детето и да му дадем възможност да се формира като личност. При нас понятията - уважение, свобода и доверие създават самото сърце, същност и стремеж  на „Les Petits Princes“.

Според последните проучвания на INSEAD - третият най-говорим бизнес език в света е именно френския....

Каква е нашата философия?

Родители – партньори

Екипът на „Les Petits Princes” приема родителите като партньори по отношение на обучението и грижите, полагани за детето. Обмяната на информация между преподаватели и родители е от съществено значение в ранната детска възраст за създаването на стабилна връзка и взаимно доверие, важни за благосъстоянието на детето. Ние отделяме време за слушане, говорене, разбиране и адаптиране, за да можем заедно да вземем най-доброто решение за детето.

Автономност

С безгранична любов, топлина и загриженост помагаме и подкрепяме децата в тяхното ежедневие, водейки ги към самостоятелност (ходене,говорене,хигиена,учтивост и т.н.) и взимайки предвид тяхното собствено развитие и ритъм.

Творчество и пробуждане

Ние оказваме пълно съдействие на децата, за да могат да развият своята креативност и да стимулират сетивата си с помощта на забавни дейности и творчески ателиета. Разнообразните игри и четене насърчават вербалното изразяване, физическото, психическото, сетивно и интелектуално развитие.

Добави описание

Mясто за социализация

В „Les Petits Princes” целта е  детето да свикне с колективния начин на живот и да бъде подготвено за училището. Ние създадохме място, което прави път на въображението, спонтанността, чувството за хумор и приятелските връзки. Кътче, където детето да изживее емоциите си, да се наслади на учението и игрите, да създаде приятелства, изграждайки своята личност.

Лично пространство

Основна грижа е да се спазва личното пространство на детето, оставяйки го да играе и само, за да развие своето въображение и личност.

Персонал

На разположение на децата от „Les Petits Princes”  са:

- дипломирана преподавателка от Франция, асистентка и медицинска сестра за група от 16 деца(1 до 3 г.) и
- дипломирана учителка от Франция и асистентка на група от 16 деца(3 до 6 г.) както и детски психолог.

Психомоторика

Франкофонска детка градина „Les Petits Princes” разполага с обзаведена зала по психомоторика. Това е метод, който има чисто „компенсиращи функции,“ относно пропуските в развитието на децата поради различни неблагоприятни фактори. Релационната психомоторика е особено подходяща за работа при хиперактивни и агресивни деца; деца с увреждания; деца с проблеми в психо-емоционалния статус. С този метод ние даваме възможност на децата да „наваксат“ движения и стимули,чиято липса им е попречила да развият своя език и комуникация в очаквания времеви период. Екипът ни провежда редовно необходимото за този метод обучение.

Добави описание

Нашето мото: Помогни ми, за да го направя сам!

Ние приемаме целогодишно деца от 1 до 6 годишна възраст. Френска детска градина „Les Petits Princes” въвежда Монтесори обучение от месец септември. Този метод се основава на :

  • Индивидуален подход и отношение към ритъма на всяко дете, които се определят в зависимост от моментите през деня, дейността, различните периоди от неговото развитие и от факта, че децата се учат по-бързо;
  • Пробуждане - нашата гама от дейности позволява интелектуално и физическо пробужданe на детето чрез специфичния материал и подход към детето;
  • Ние развиваме с родителите една култура на самостоятелно обучение, в която децата се чувставт щастливи,че учат. За нас е важно детето да бъде свободно в избора, който прави. Нашето сътрудничество е от решаващо значение за успеха в образованието на децата. 

Добави описание

Франкофонска детска градина „Les Petits Princes“ осигурява на своите възпитаници:

- Уроци по плуване;
- Мини тени;
- Танци и гмнастика;
- Езда;
- Катерене;
- Ски училище;
- Разходки с кучешки впрягове;
- Градинарство;
- Английски език.

Добави описание

Собствен транспорт

За децата от  "Les Petits Princes"  се предлага ежедневен превоз сутрин и вечер.
Пътуването се осъществява със специално оборудван минибус. Децата винаги се придружават от възпитател.Услугата се извършва на принципа „от врата до врата”, съобразно желанието на родителите.


Лятно училище

През месеците юни, юли и август франкофонска детска градина „Les Petits Princes” ще записва също и деца на възраст от 1 до 6 години за месечен, седмичен или дневен прием, на които ще бъде предложена програма за oбучение по френски език. 

„Les Petits PrincesПовече за нас ще откриете в сайта и социалните мрежи: 


www.lespetitsprinces.bg


Les Petits Princes - Детска градина и ясла
Очакваме Ви!

Още от "Дете"

7 правила за здравословно хранене при децата

7 правила за здравословно хранене при децата

За да расте здраво и жизнено детето ви, то трябва да приема достатъчно количество от трите основни вида храни - белтъчини, въглехидрати, мазнини.

Колко важен е калцият за децата?

Колко важен е калцият за децата?

Калцият е най-важният минерал за организма, който изгражда костите. Калцият е особено важен за растежа на децата, които трябва да приемат достатъчно количество храни, богати на витамини и минерали, включително калций.

Първи летен лагер

Първи летен лагер

Когато детето отива на първи летен лагер, всички у дома се вълнуват. Освен еуфорията обаче, в главата на малчугана, както и в тази на родителя, изникват безброй въпроси. Какво трябва да знаете, когато изпращате детето на първи летен лагер?