Лесни и креативни великденски занимания за децата

1 коментар0/5

Великден наближава, за това ви предлагаме да се настроите на празнична вълна още сега, като развихрите въображението си и заедно с малчуганите отворите импровизирана и креативна великденска работилничка у дома. Ето и няколко прости, евтини и наистина забавни идеи:

Лесни и креативни великденски занимания за децата
Лесни и креативни великденски занимания за децата © istockphoto.com

Великденско дръвче

Тази празнична украса, може да се направи и от по-малките деца, разбира се под ръководството и помощта на мама или баба. Материалите са евтини, лесно можете да ги откриете в магазините за левче. Необходими са ви пяна, великденска трева, брокатени яйца и силиконов пистолет. Можете да добавите и свои допълнителни материали, за да създадете уникално семейно дръвче. Доверете се на инстинктите си и на детското въображение.

Заешки мустаци

Лесни и креативни великденски занимания за децата

Тази забавна маска е подходяща за деца в предучилищна възраст. Всичко, от което се нуждаете, е дървена пръчка, лист хартия (велурена, филцова или ЕВА) или друг материал по избор, помпон и лепило. В рамките на няколко минути, децата ви ще подскачат и кикотят наоколо, въоръжени с най-очарователни маски.

Вижте още:

С какво да ангажирате детето за Великден?

Печат от картоф или коркова тапа

Лесни и креативни великденски занимания за децата

С корковите тапи можете да направите чудесна украса за картички или просто да се позабавлявате заедно с детето. Единственото, което ви е нужно е темперна боя, която да поставите в единия край на тапа и лист, върху който да се развихрите. От картоф пък ще се получи чудесен печат във формата на яйце. Срежете го по дължина и издълбайте орнаменти. С темперните бои оцветете вътрешността. Забавлението е гарантирано!

Зайчета от пръстов отпечатък

Лесни и креативни великденски занимания за децата

Чудесен начин да си създадете спомени заедно с детето по време на почивните дни. Всичко, което ви е нужно е тампонен печат, маркер и лист хартия. Навлажнете показалеца на детето с мастилото и нека то остави отпечатъка върху листа хартия. Според творческият ви нюх можете да си направите всевъзможни животни, допълвайки с маркера. Между другото това е чудесно начало за декорация и на празнична картичка.

Вижте още:

Великден – празник за децата

Великденска брошка

Лесни и креативни великденски занимания за децата

Това е подходящо, както за малките, така и за по-големите деца. Вземете дървена заготовка във формата на яйце и я украсете с панделки и цветя по избор. Може да добавите изкуствена трева или миниатюрна фигурка на зайче или агънце за акцент. Залепете ги със секундно лепило или силикон. Красива брошка може да се получи, ако за основа използвате филц. Доверете се на въображението си и направете за всеки член от семейството красив аксесоар, който да носят по време на празниците.

Вижте още:

Пролетни занимания за децата

Великденски курабийки

Лесни и креативни великденски занимания за децата

Да не забравяме, че сладките изкушения са най-предпочитани от децата. Заемете се заедно с направата на сладките, дайте възможност на детето да избере формичките и да оближе лъжицата от тестото. След като се изпекат можете да ги украсите със сладкарски бои. Нека хаосът, който настъпи в кухнята да не засенчи доброто ви настроение. Важното е да се забавлявате, докато сте заедно!

 

18.04.2016/Боряна Харлова

 

Всичко за Великден на едно място

 

1 коментарДобави коментар »

Pi_

От Pi_18.04.2016, 17:53 ч.

"...велурен лист или Ева, пон-пон..." - Да речем, че "пон-пон" е помпон. Ама по какъв начин Ева ще замести велурения лист?

Виж всички коментари за "Лесни и креативни великденски занимания за децата".

Още от "Дете"

Детско парти за рожден ден

Детско парти за рожден ден

Детските събирания не са това, което бяха преди години.

Типове интелигентност при децата

Типове интелигентност при децата

Интелигентността у едно дете не винаги се изразява в добри оценки в училище. Често трудните деца развиват неочаквани за родителите им способности. Ето и как да се научите да разпознавате типовете интелигентност при децата, за да успеете да помогнете на своя малчуган да развие дарбата си успешно: