От какво да предпазите детето на Коледа?

0 коментара0/5

Какво толкова опасно може да има в украсяването на коледната елха, си мислите гледайки я отдолу. А когато се качите на стълба, за да сложите звезда на върха на коледното дръвче, списъкът с опасностите, които крие Коледа изведнъж грейва пред очите ви.

От какво да предпазите детето на Коледа?
От какво да предпазите детето на Коледа?

Но докато вие осъзнавате опасността, за децата Коледа е всичко друго, но не и опасна. Ето защо се хвърлят с ентусиазъм да украсяват, да помагат в кухнята и какво ли още не, несъзнавайки, че не всичко  е по-силите им и не всичко е безопасно за деца. Така че преди да започнете подготовката на дома за Коледа, се погрижете за безопасността на децата.

Безопасен ли е домът за бебето? >>> 

Да започнем с украсата... Стъклените играчки за елха са наистина страхотни, но са лесно чупливи, което може да се превърне в проблем, ако детето иска да участва в украсяването на елхата. Така че по-добре изберете пластмасови, текстилни, филцови и други устойчиви и безопасни за  децата играчки.

Ако пък сте решили да си устроите детска коледна работилничка и да изработите заедно с детето коледна украса, помислете с кои занимания детето  може да се справи и кои биха били опасни за него. Оставете рисуването и оцветяването на детето, а рязане, лепене и други дейности с инструменти запазете за вас.

Направи си сам: Коледа за най-малките >>> 

Още един проблем, който може да възникне по време на украсяването на дома за Коледа, е падането от високо. А децата много обичат да се катерят нависоко, особено като ги изпуснете за миг от  поглед. Така че бъдете нащрек за подобни акробатични номера.

От какво да предпазите детето на Коледа?

И понеже Коледа предполага куп играчки за децата, бъдете внимателни да не попаднете на опасни за деца продукти. Някои са твърде шумни, други са изработени от неподходящи и отровни за децата материали, трети могат да доведат до дихателни и редица други проблеми, ако детето ги глътне без да иска.

И, разбира се, фойерверките, коледни  лампички, свещите и всякакви други коледни светлинки, които могат да причинят изгаряния при невнимание. А децата обикновено не внимават. Така  че, ако имате малко дете у дома, или забравете за светлините и пироефектите за Коледа, или дръжте под око Денис Белята.

Още за: дете, Коледа

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "От какво да предпазите детето на Коледа?".

Още от "Дете"

Чувствителните деца – как да ги разпознаем и как да им помогнем

Чувствителните деца – как да ги разпознаем и как да им помогнем

Чувствителните деца се нуждаят от по-специално внимание и най-вече разбиране. Ето какво трябва да знаем за тези деца и как да им помогнем да се чувстват спокойни и обичани:

Детско парти за рожден ден

Детско парти за рожден ден

Детските събирания не са това, което бяха преди години.

7 правила за здравословно хранене при децата

7 правила за здравословно хранене при децата

За да расте здраво и жизнено детето ви, то трябва да приема достатъчно количество от трите основни вида храни - белтъчини, въглехидрати, мазнини.