От какво да предпазите детето на Коледа?

0 коментара0/5

Какво толкова опасно може да има в украсяването на коледната елха, си мислите гледайки я отдолу. А когато се качите на стълба, за да сложите звезда на върха на коледното дръвче, списъкът с опасностите, които крие Коледа изведнъж грейва пред очите ви.

От какво да предпазите детето на Коледа?
От какво да предпазите детето на Коледа?

Но докато вие осъзнавате опасността, за децата Коледа е всичко друго, но не и опасна. Ето защо се хвърлят с ентусиазъм да украсяват, да помагат в кухнята и какво ли още не, несъзнавайки, че не всичко  е по-силите им и не всичко е безопасно за деца. Така че преди да започнете подготовката на дома за Коледа, се погрижете за безопасността на децата.

Безопасен ли е домът за бебето? >>> 

Да започнем с украсата... Стъклените играчки за елха са наистина страхотни, но са лесно чупливи, което може да се превърне в проблем, ако детето иска да участва в украсяването на елхата. Така че по-добре изберете пластмасови, текстилни, филцови и други устойчиви и безопасни за  децата играчки.

Ако пък сте решили да си устроите детска коледна работилничка и да изработите заедно с детето коледна украса, помислете с кои занимания детето  може да се справи и кои биха били опасни за него. Оставете рисуването и оцветяването на детето, а рязане, лепене и други дейности с инструменти запазете за вас.

Направи си сам: Коледа за най-малките >>> 

Още един проблем, който може да възникне по време на украсяването на дома за Коледа, е падането от високо. А децата много обичат да се катерят нависоко, особено като ги изпуснете за миг от  поглед. Така че бъдете нащрек за подобни акробатични номера.

От какво да предпазите детето на Коледа?

И понеже Коледа предполага куп играчки за децата, бъдете внимателни да не попаднете на опасни за деца продукти. Някои са твърде шумни, други са изработени от неподходящи и отровни за децата материали, трети могат да доведат до дихателни и редица други проблеми, ако детето ги глътне без да иска.

И, разбира се, фойерверките, коледни  лампички, свещите и всякакви други коледни светлинки, които могат да причинят изгаряния при невнимание. А децата обикновено не внимават. Така  че, ако имате малко дете у дома, или забравете за светлините и пироефектите за Коледа, или дръжте под око Денис Белята.

Още за: дете, Коледа

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "От какво да предпазите детето на Коледа?".

Още от "Дете"

Защо и как да снимате децата?

Защо и как да снимате децата?

Децата растат толкова бързо, че често остават само спомените, запечатани в снимки. Ето защо е важно да снимате децата си, за да си спомните след време за първото зъбче, първото прохождане и въобще всичко първо в живота на вашето дете.

Колко джобни да даваме на детето?

Колко джобни да даваме на детето?

Съществуват всякакви теории за сумата, която детето трябва да получава. Тя зависи от това дали му слагате в чантата сандвич за закуска в училище или с джобните ще трябва да си купи и храна. Добре е да има пари за минималните си дневни разходи - достатъчно, но не повече от необходимото.

Бабини рецепти за болно дете

Бабини рецепти за болно дете

Бабините рецепти за болно дете понякога звучат странно, дори леко плашещо, но истината е, че те са универсално решение за лечение на различни болежки при по-малките. Ако не искате да ползвате антибиотици, пробвайте някои от здравните рецепти на баба.