Запишете детето на курсове

8 коментара1/5

Курсовете са интересни, забавни и полезни за развитието на детето. Курсовете ще развият творческия потенциал на детето. Така че не се замисляйте много и запишете детето си на курс по танци, рисуване или език например.

Запишете детето на курсове
Нищо чудно обаче малкото ви съкровище да няма абсолютно никакво желание за какъвто и да било курс. Понякога децата възприемат допълнителните уроци като задължително, неприятно и скучно занимание. Те асоциират думата „курс“ с училище, домашни и по-малко време за игри. Но все пак бъдете напористи и изберете подходящ курс за детето си, макар и малко насила и с уговорката, че винаги може да се откаже, ако не му харесва. Тук вече вариантите са два – или детето ви тотално да намрази курса, на който сте го записали, или дотолкова да му хареса, че да чака с нетърпение следващия урок.

Понякога са нужни време и много курсове докато намерите вие и вашето дете заниманието, което най-много му допада. Записването на различни курсове е и начин да откриете скритите заложби на детето си или просто да му създадете хоби. Положителното влияние на курсовете е, че успяват да откраднат детското внимание от компютъра, телевизора, електронните игри и всякакви други „играчки“ от 21 век, които по-скоро вредят на малчуганите. Курсовете ще помогнат на детето ви да се запознае с многообразието и колорита на света около себе си. Благодарение на допълнителните курсове детето може да открие и нещото, с което иска да се занимава цял живот и да бъде негова професия.

Запишете детето на курсове  Курсовете са алтернативният вариант на някои от предметите в училище. Те ще ограмотят детето ви ще му помогнат с това, което не е разбрало в училище. Курсовете са и източници на нови знания за детето, които не се преподават в училище.

Когато вече сте стигнали до убеждението, че курсовете ще са изключително полезни за детето ви, обърнете внимание на няколко важни въпроса. Преди да запишете детето си на курс се замислете колко ще ви струва и с колко средства разполагате. Важно е уроците да бъдат съобразени и с възрастта на детето. Помислете и за удобно време, в което да е курсът. Все пак курсовете не трябва да пречат и на задължителните училищни занятия, писането на домашни и времето за игри с приятели. Би било добре и, ако курсовете са на удобно за вас място, близко до офиса ви, тъй като най-вероятно ще се налага да водите и взимате детето си, ако то е все още прекалено малко.

Ето няколко предложения за курсове, които ще са интересни на детето и ще имат положително въздействие върху неговото развитие и дори настроение.

Рисуване и фотография

Школите по рисуване особено много се харесват на децата. Тези шарени и весели помещения предразполагат детето към творчество. Нищо чудно вашето дете да се окаже един истински млад талант и виртуозен художник. Чрез рисунките децата изразяват себе си, своите емоции и  виждания за света. Също толкова интересен и полезен за детето ще бъде и един курс по фотография.

Труд и техника


В началното училище един от любимите предмети на детето е „Труд и техника“. Тези уроци са може би най-забавните. Детето ви се учи да работи с пластилин, глина, картон, лепило и ножица да прави различни фигурки и да майстори всякакви неща – моливници, къщички за птички, домино (маска за лице), рамки за снимки, коледна украса и т. н. Курсовете по „Труд и техника“ ще развият въображението, сръчността, прецизността, творческото мислене на детето ви.

Музика


Много са родителите, които записват децата си на уроци по пиано, цигулка или някакъв друг инструмент. Други пък предпочитат детето им да пее в хор. И двата вида музикални занимания са прекрасно решение за запълване на свободното време на детето ви, стига да му харесват и да ходи на курсове с желание. Само не позволявайте вашите амбиции да надделеят над желанията на детето ви.

Танци


Танците са както за развлечение, така и за Запишете детето на курсове  здраве. Те са интересно, красиво и здравословно занимание. Балетът и спортните танци са едни от любимите за момиченцата. Танците допринасят за по-голяма гъвкавост на тялото, помагат за израстването на детето и извайват женската фигура. Ако едно момиче е тренирало танци в продължение на години това определено ще си личи след време по фигурата й. Ако обаче усетите, че детето ви ходи с нежелание на поредния урок по танци, не го насилвайте, ами потърсете друго занимание и подходящ курс за вашето мъниче.

Спорт


Спортът е важен за раздвижването, израстването и доброто здраве на децата. В училищата обаче предметът „физкултура и спорт“ е по-скоро отбиване на номера и повечето ученици мързелуват вместо да спортуват. Ако забележите, че детето ви проявява интерес към някой спорт, докато гледате заедно телевизия например, му предложете да го запишете на съответните уроци. Футбол, баскетбол, плуване, фигурно пързаляне, гимнастика са само малка част от спортовете, които могат да се превърнат в любимо занимание на вашето дете.

Език


В днешно време езиците са едно от най-важните неща. Всеки човек, ако иска да учи в елитно учебно заведение, да има хубава работа и да не се чувства като с вързани ръце, когато е в друга страна или въобще сред чужденци, е важно да знае един, два и повече езика, в зависимост от това доколко му се отдават. Уроците по даден език са свързани с много писане и говорене. И най-важното – иска се много добра памет. Точно затова детската възраст е най-подходящото време, когато по-бързо, лесно и по забавен начин се учат езици. Децата като гъби попиват всичко, което прочетат. В днешно време още в първи клас децата изучават по два езика паралелно и се справят учудващо добре. Така че, ако имате високи амбиции за детето си и му се отдават езиците, можете да го запишете и на допълнителни уроци по даден език.

Компютри (компютърна грамотност)


Както владеенето на езици, така и компютърната грамотност са особено важни за всеки човек в днешно време. Повечето училища са снабдени с компютърни зали и се провеждат часове по информатика и други предмети, свързани с компютри. В повечето домове също има поне по един компютър, така че децата от малки свикват с използването на тези така необходими във всекидневието ни машини. Компютрите имат безброй много интересни и полезни програми, така че можете да запишете детето си на курс по компютърна грамотност, където да се запознае с по-важните от тях. Само внимавайте да не би детето ви да прекарва почти цялото си свободно време пред компютъра.  

Допълнителни уроци по някой училищен предмет, към който детето проявява по-голямо любопитство и желание да научи нещо ново.

Запишете детето на курсове
Вашето дете може да се окаже един изобретателен физик, любознателен биолог, запален историк или пък талантлив химик. Има безброй много курсове, чрез които да откриете скритите заложби на детето ви. Ако то проявява жив интерес към някой от предметите си от училище и бърза да ви разкаже новият урок, който са научили през деня, не се замисляйте, ами бързо потърсете подходящ курс за вашия умник.

Целта на всички тези курсове е детето ви да води активен, а не пасивен начин на живот. Важно е както да се движи, така и често да развива творческото си мислене. Курсовете ще покажат на детето ви, че има безброй много интересни занимания, с които то да се занимава, и ще го накарат да търси все нови и нови области, в които да се развива и да търси таланта си.

Курсовете макар и препоръчителни, се оказват по-скоро задължителни и необходими за доброто и пълноценно развитие на детето. За разлика от преди, когато в училищата е имало ЗИП-ове и СИП-ове, сега извънкласните занимания почти или въобще липсват. И ето тук се появява необходимостта от допълнителни курсове. А, ако забележите, че детето ви има талант в определена област, се постарайте да го развиете. Има безброй много специализирани школи, където детето ви да се занимава с любимите си дейности.

18.01.2010/Ели Йорданова

8 коментарaДобави коментар »

меги

От меги30.08.2012, 11:02 ч.

маиками е кмет а бащтами е полицаи имезаписаха наочетеме илисте в затвора осъдени

Виж всички коментари за "Запишете детето на курсове".

Още от "Дете"

Приказна Коледа за детето

Приказна Коледа за детето

Коледа е най-невероятният празник за детето.

„Мамо, сънувах дракон”

„Мамо, сънувах дракон”

Неспокойният сън при децата е често явление. Обикновено той се дължи на неправилна организация на дневния режим.

7 правила за здравословно хранене при децата

7 правила за здравословно хранене при децата

За да расте здраво и жизнено детето ви, то трябва да приема достатъчно количество от трите основни вида храни - белтъчини, въглехидрати, мазнини.