Писмо до Дядо Коледа

0 коментара0/5

Писането на писмо до Дядо Коледа от най-малките е една от празничните традиции в семейството. Защо е полезно за детето да праща писмо до белобрадия старец и как да му помогнете при писането?

Писмо до Дядо Коледа

Защо детето да пише писмо до Дядо Коледа?

През годините писането на писмо до Дядо Коледа от най-малките се е превърнало в семеен обичай. По този начин мама и татко поддържат идеята за белобрадия старец жива, като я подкрепят с конкретни доказателства. Няма опасност детето да се осъмни в истинността на образа, ако всяка година лично пише адреса на Дядо Коледа върху плика и пуска писмото в пощенската кутия.

Освен това писмото до Дядо Коледа има и възпитателен характер. С негова помощ детето се учи да използва вълшебните думички като „моля“ и „благодаря“, когато иска нещо. Освен това се учи да не лъже, защото знае, че белобрадият старец може да разбере кой е бил послушен и кой не. Писането на писмото помага и за социализирането на малчугана – така то се учи да общува с хората, как да се обръща към тях, да води разговор (макар и на хартия).

Вижте също: Как да отгледате Дядо Коледа?

Не на последно място писмото до Дядо Коледа учи най-малките на уважение към по-възрастните и на вяра в доброто.

Добави описание

Какво да включва писмото до Дядо Коледа?

Мама и татко са първи помощници на детето в писането на писмо до Дядо Коледа. Те трябва добре да се постараят да влязат в роля, за да изглежда всичко достатъчно достоверно.

Най-добре писмото да започне с приветлив поздрав и представяне на детето. Оставете го да напише как се казва, на колко е години, къде живее.

Вижте също: Занимателни игри - идеалният подарък

В писмото трябва да е написано дали детето е слушало през изминалите 12 месеца. Нека то само изброи какви добри постъпки е направило – дали е помагало вкъщи, дали е слушало в детската градина, дали се е карало с някой. Колкото повече добри дела напише, толкова по-голямо ще е удовлетворението на малчугана. Освен това по този начин детето разбира, че когато правиш добро, ти се връща (в случая с подарък от Дядо Коледа).

Вижте също: Важна ли е първата Коледа на бебето?

Добре е малчуганът да благодари за подаръците от миналата година – Дядо Коледа не обича самонадеяни и неблагодарни деца. Хубаво е също да попита нещо джуджетата и белобрадия старец – така го учите да се интересува не само от собствените си нужди, но и да бъде отзивчиво и внимателно към останалите.

Вижте също: Направи си сам: Коледа за най-малките

Добави описание

Накрая идва най-важният абзац – какво иска детето от Дядо Коледа. Научете го, че списъкът не трябва да е дълъг, защото белобрадият старец не харесва алчни деца, и че понякога е по-важен жестът, а не размерът на подаръка.

За финал детето може да приложи към писмото и специална рисунка – на това, което си е пожелало, или като подарък за Дядо Коледа.

Пращането на писмото

Оставете детето само да напише адреса си – това е полезна информация, която то е добре да знае, независимо от годините. След това му помогнете с адреса на Дядо Коледа. Единият вариант е да напишете „До Дядо Коледа на Северния полюс“. Другият вариант е да използвате по-автентичен адрес като „Santa Claus, Santa Claus Main Post Office, FI-96930 Arctic Circle” , за да бъде спокойно детето, че писмото ще стигне до белобрадия старец.

Кажете на малчугана, че е хубаво да изпратите писмото най-късно до 15-ти декември, за да може Дядо Коледа да подготви подаръците. А всъщност по-ранното пращане е полезно и за вас, за да сте наясно предварително какво иска малчуганът за Коледа.

Помнете, че писмото до Дядо Коледа помага и на родителите да запазят детското в себе си и да съхранят магията на празника!

12.12.2013/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Писмо до Дядо Коледа".

Още от "Дете"

Научете детето на маниери

Научете детето на маниери

Част от възпитанието на детето е научаването му на определени маниери, които важат в цял свят. Кога да използва вълшебните думички, какво е позволено и какво не, докато е с други хора, са само част от нещата, които детето трябва да знае.

Детските обувки

Детските обувки

Как да избираме детските обувки?

Изпратете детето на зелено училище

Изпратете детето на зелено училище

Ако като малки сте ходили на зелено училище, то със сигурност помните ясно този момент и с усмивка си сещате за него. Зеленото училище е прекрасен начин за учене, забавление и създаване на новия приятелства.