Писмо до Дядо Коледа

0 коментара0/5

Писането на писмо до Дядо Коледа от най-малките е една от празничните традиции в семейството. Защо е полезно за детето да праща писмо до белобрадия старец и как да му помогнете при писането?

Писмо до Дядо Коледа

Защо детето да пише писмо до Дядо Коледа?

През годините писането на писмо до Дядо Коледа от най-малките се е превърнало в семеен обичай. По този начин мама и татко поддържат идеята за белобрадия старец жива, като я подкрепят с конкретни доказателства. Няма опасност детето да се осъмни в истинността на образа, ако всяка година лично пише адреса на Дядо Коледа върху плика и пуска писмото в пощенската кутия.

Освен това писмото до Дядо Коледа има и възпитателен характер. С негова помощ детето се учи да използва вълшебните думички като „моля“ и „благодаря“, когато иска нещо. Освен това се учи да не лъже, защото знае, че белобрадият старец може да разбере кой е бил послушен и кой не. Писането на писмото помага и за социализирането на малчугана – така то се учи да общува с хората, как да се обръща към тях, да води разговор (макар и на хартия).

Вижте също: Как да отгледате Дядо Коледа?

Не на последно място писмото до Дядо Коледа учи най-малките на уважение към по-възрастните и на вяра в доброто.

Добави описание

Какво да включва писмото до Дядо Коледа?

Мама и татко са първи помощници на детето в писането на писмо до Дядо Коледа. Те трябва добре да се постараят да влязат в роля, за да изглежда всичко достатъчно достоверно.

Най-добре писмото да започне с приветлив поздрав и представяне на детето. Оставете го да напише как се казва, на колко е години, къде живее.

Вижте също: Занимателни игри - идеалният подарък

В писмото трябва да е написано дали детето е слушало през изминалите 12 месеца. Нека то само изброи какви добри постъпки е направило – дали е помагало вкъщи, дали е слушало в детската градина, дали се е карало с някой. Колкото повече добри дела напише, толкова по-голямо ще е удовлетворението на малчугана. Освен това по този начин детето разбира, че когато правиш добро, ти се връща (в случая с подарък от Дядо Коледа).

Вижте също: Важна ли е първата Коледа на бебето?

Добре е малчуганът да благодари за подаръците от миналата година – Дядо Коледа не обича самонадеяни и неблагодарни деца. Хубаво е също да попита нещо джуджетата и белобрадия старец – така го учите да се интересува не само от собствените си нужди, но и да бъде отзивчиво и внимателно към останалите.

Вижте също: Направи си сам: Коледа за най-малките

Добави описание

Накрая идва най-важният абзац – какво иска детето от Дядо Коледа. Научете го, че списъкът не трябва да е дълъг, защото белобрадият старец не харесва алчни деца, и че понякога е по-важен жестът, а не размерът на подаръка.

За финал детето може да приложи към писмото и специална рисунка – на това, което си е пожелало, или като подарък за Дядо Коледа.

Пращането на писмото

Оставете детето само да напише адреса си – това е полезна информация, която то е добре да знае, независимо от годините. След това му помогнете с адреса на Дядо Коледа. Единият вариант е да напишете „До Дядо Коледа на Северния полюс“. Другият вариант е да използвате по-автентичен адрес като „Santa Claus, Santa Claus Main Post Office, FI-96930 Arctic Circle” , за да бъде спокойно детето, че писмото ще стигне до белобрадия старец.

Кажете на малчугана, че е хубаво да изпратите писмото най-късно до 15-ти декември, за да може Дядо Коледа да подготви подаръците. А всъщност по-ранното пращане е полезно и за вас, за да сте наясно предварително какво иска малчуганът за Коледа.

Помнете, че писмото до Дядо Коледа помага и на родителите да запазят детското в себе си и да съхранят магията на празника!

12.12.2013/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Писмо до Дядо Коледа".

Още от "Дете"

Научете детето на маниери

Научете детето на маниери

Част от възпитанието на детето е научаването му на определени маниери, които важат в цял свят. Кога да използва вълшебните думички, какво е позволено и какво не, докато е с други хора, са само част от нещата, които детето трябва да знае.

Коледни подаръци за детето

Коледни подаръци за детето

Всеки намира своя любим момент в Коледа. Няма съмнение, че най-вълнуващият миг за детето е отварянето на подаръците, които го чакат под елхата.

Лятната ваканция на детето

Лятната ваканция на детето

Лятната ваканция е любимият период за вашето дете. То се чувства свободно и неангажирано. Ние възрастните обаче сме отговорни да не позволяваме на детето да се отпусне прекалено през лятната ваканция, а да се възползва максимални ефективно от нея.