Защо е важна семейната вечеря за децата?

0 коментара0/5

Семейната вечеря е традиция, която има повече здравословни и възпитателни ефекти върху децата, отколкото си мислите. Ето защо семейната вечеря е нещо, на което трябва да държите у дома.

Защо е важна семейната вечеря за децата?
 © istockphoto.com

Ако през останалото време на деня всеки е по задачи, а в свободното си време е с телефон, таблет или лаптоп в ръка, то семейната вечеря е тази, която ви сближава. Това е идеалното време да разговаряте с децата си и да научите какво ги притеснява, радва, амбицира, демотивира и т.н. 

Вижте още:  Как да подобрим връзката с детето? >>>

Според редица изследвания децата, които общуват повече с родителите си и са по-открити в разговорите си с тях, е по-слабо вероятно да пушат, пият, да употребяват наркотици, да проявяват агресия и да се занимават с престъпни дейности. 

Редовните семейни вечери, уютната атмосфера и вкусната храна са нещата, които изключително много помагат в изграждането на доверие между деца и родители. Децата, които са свикнали да вечерят заедно с родителите си са далеч по-самостоятелни, уверени в себе си, не се поддават на негативно влияние от страна на свои връстници, например. 

Семейната вечеря е и един добър начин да научите децата си на дисциплина - да се яде със затвоена уста, да не се говори с пълна уста, без телевизия и телефони на масата, без да се играе с храната и прочие. 

Събирането заедно за вечеря помага и за решаване на проблеми като затлъстяване при децата, хранителни разстройва и прочие. Обикновено децата през деня ядат на крак, предпочитат сандвичи, кроасани, зрънчовци и сладки. Ето защо е важно вечер да приемат вкусна домашно приготвена храна. Това е начин да научите детето на добри хранителни навици. 

Добави описание

Вижте още:
7 правила за здравословно хранене при децата >>>

16.03.2017/Ели Йорданова

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Защо е важна семейната вечеря за децата?".

Още от "Дете"

Чувствителните деца – как да ги разпознаем и как да им помогнем

Чувствителните деца – как да ги разпознаем и как да им помогнем

Чувствителните деца се нуждаят от по-специално внимание и най-вече разбиране. Ето какво трябва да знаем за тези деца и как да им помогнем да се чувстват спокойни и обичани:

Зърнени Закуски Нестле за деца с обновена рецепта

Зърнени Закуски Нестле за деца с обновена рецепта

Зърнени Закуски Нестле представи обновените рецепти на детските продукти, направени с пълнозърнесто брашно и с увеличено съдържание на Калций

istockphoto.com

Коледна украса, изработена от деца

Независимо дали сте на 2, 12 или 32 години, изработването на коледна украса несъмнени попада в списъка ви със забавни неща, свързани с празника. Ето няколко идеи за ръчно направена коледна декорация.