Защо е важна семейната вечеря за децата?

0 коментара0/5

Семейната вечеря е традиция, която има повече здравословни и възпитателни ефекти върху децата, отколкото си мислите. Ето защо семейната вечеря е нещо, на което трябва да държите у дома.

Защо е важна семейната вечеря за децата?
 © istockphoto.com

Ако през останалото време на деня всеки е по задачи, а в свободното си време е с телефон, таблет или лаптоп в ръка, то семейната вечеря е тази, която ви сближава. Това е идеалното време да разговаряте с децата си и да научите какво ги притеснява, радва, амбицира, демотивира и т.н. 

Вижте още:  Как да подобрим връзката с детето? >>>

Според редица изследвания децата, които общуват повече с родителите си и са по-открити в разговорите си с тях, е по-слабо вероятно да пушат, пият, да употребяват наркотици, да проявяват агресия и да се занимават с престъпни дейности. 

Редовните семейни вечери, уютната атмосфера и вкусната храна са нещата, които изключително много помагат в изграждането на доверие между деца и родители. Децата, които са свикнали да вечерят заедно с родителите си са далеч по-самостоятелни, уверени в себе си, не се поддават на негативно влияние от страна на свои връстници, например. 

Семейната вечеря е и един добър начин да научите децата си на дисциплина - да се яде със затвоена уста, да не се говори с пълна уста, без телевизия и телефони на масата, без да се играе с храната и прочие. 

Събирането заедно за вечеря помага и за решаване на проблеми като затлъстяване при децата, хранителни разстройва и прочие. Обикновено децата през деня ядат на крак, предпочитат сандвичи, кроасани, зрънчовци и сладки. Ето защо е важно вечер да приемат вкусна домашно приготвена храна. Това е начин да научите детето на добри хранителни навици. 

Добави описание

Вижте още:
7 правила за здравословно хранене при децата >>>

16.03.2017/Ели Йорданова

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Защо е важна семейната вечеря за децата?".

Още от "Дете"

Кога играта с храна е позволена и полезна за децата?

Кога играта с храна е позволена и полезна за децата?

"Не си играй с храната!" е реплика, която всеки родител изрича многократно. Но вместо постоянно да викате по детето си, ето как да му позволите да си играе с храната и това да има ползотворен ефект върху него.

Разговори с детето за секс

Разговори с детето за секс

Разговорите за секс с детето затрудняват много родители. Те обаче са важни, за да получи детето ви  правилна представа за човешките отношения, любовта и възпроизвеждането. Затова отделете време и проведете с детето си неудобния разговор за секса.

Детето и морето

Детето и морето

Да отидем с дете на море е истинско изпитание. Почивката може да се окаже доста по-напрегната и изтощителна, когато сме на море с малкия си наследник. Как да отидем с дете на море, без „да ни изяде сапуна“?