10 семейни традиции, които принцеса Даяна завеща на синовете си

0 коментара0/5

Принц Уилям и принц Хари все още поддържат живо спомена за майка си, принцеса Даяна и за традициите, на които тя е държала. Вижте 10 любопитни традиции, за които знам, че Даяна е завещала на синовете си.

10 семейни традиции, които принцеса Даяна завеща на синовете си
 © Guliver/ Getty/ Courtesy of Brands/ архив

Знаем, че откакто били деца, Уилям и Хари ежегодно си разменят подаръци-майтапи за Коледа. Двамата признават, че спазват тази традиция и до днес. Също така любимите места на принцеса Даяна, хората, важни в живота й приживе и т.н. заемат ключово място в живота на синовете й до днес. 

1. Кенсингтън Палас

Приживе принцеса Даяна живееше в Кенсингтън Палас след развода й. След смъртта й принц Уилям и принц Хари се преместиха да живеят при баща си - в Сейнт Джеймс Палас. След навършване на пълнолетие обаче двамата отново се преместиха в в Кенсингтън палас - Уилям, Кейт и двете им деца днес дори живеят в апартамент 1А там.

2. Обзавеждането на детската стая

Преди да се роди принц Уилям, принцеса Даяна се обръщаза помощ в декорирането на детската стая към британска компания, която се намира наблизо - Dragons of Walton Street. 30 години по-късно Уилям и Кейт избират същата компания, за да декорира детската стая на принц Джордж.

dragons of walton street

3. Детегледачката

Когато са били малки, Уилям и Хари имат 4 детегледачки, една от кооито е Джеси Уеб. При раждането на принц Джордж Кейт и Уилям наемат тогава 71-годишната Джеси за първите месеци, докато открият дългогодишна детегледачка.

джеси уеб, детегледачка

Джеси Уеб на излизане от кръщенето на принц Джордж

4. Гардероба

Не е случайно, че малкият принц Джордж напомня на баща си като дете. Тук не говорим само за приликите във външността, но и в облеклото. Дрехите на принц Джордж са създадени в повечето случаи от дизайнерката Рейчъл Райли, която споделя, че вдъхновението за детските дрешки, които създава, идва от начина, по който принцеса Даяна е обличала принц Уилям и принц Хари като деца

принц джордж

5. Фотографът

Някои от най-запомнящите се и популярни снимки на принцеса Даяна са направени от Марио Тестино. Както може би знаете до ден днешен кралското семейство използва неговите услуги. Това е фотографът, който прави снимките за 20-тия рожден ден на принц Хари и 21-вия рожден ден на принц Уилям. Марио тестино също така прави снимките за годежа на Кейт и Уилям, както и за кръщенето на принцеса Шарлот.

уилям и кейт

6. Кръстници

Кръстницата на принц Уилям е херцогинята на Уестминстър, която беше близка приятелка на Даяна приживе. Днес нейният син, Ърл Гросвенър, е кръстник на принц Джордж.

7. Животът извън двореца

Даяна винаги е държала да покаже на синовете си живота извън двореца, извън кралското семейство. Водила ги е из улиците на Лондон, в метрото, по търговските центрове, за да опознаят живота на обикновения човек. Даяна също така беше почитател на достъпния стил на обличане в ежедневието, а днес Уилям и Кейт продължават тази традиция.

8. Благотворителност

Приживе принцеса Даяна подкрепяше множество благотворителни организации, а след смърта й синовете й продължиха активно да участват в същите каузи. Принц Хари продължава да работи с благотворителни организации, свързани с противопехотните мини, както и организациите, които подкрепят хората, които живеят с ХИВ/ СПИН. Принц Уилям пък подкрепя каузите на болницата The Royal Marsden , както и благотворителната организация в помощ на бездомните Centerpoint.

9. Хотелът в Ню Йорк

Приживе принцеса Даяна обичаше да отсяда в The Carlyle Hotel при посещенията си в Ню Йорк. През 2014 г., когато бяха на обиколка в САЩ, Кейт и Уилям отседнаха на същото място.

The Carlyle Hotel

 

10. Часовникът

Cartier заема специално място, когато говорим за връзката между Принцеса Даяна и принц Уилям. Принцеса Даяна винаги носеше часовник Cartier, модел Tank Francaise - подарък от баща й. Принц Уилям решава да запази традицията жива, като подарява часовник Cartier, модел Ballon Bleu, на Кейт Мидълтън по повод третата годишнина от сватбата им.

cartier

02.09.2016/ Радослава Михайлова

Още от "Мама и татко"

Дженифър Анистън: Жените сме завършени личности с или без дете

Дженифър Анистън: Жените сме завършени личности с или без дете

Преди няколко седмици се появиха снимки на Дженифър Анистън по бански, на които актрисата изглежда бременна. Както с всяко друго нещо в личния й живот, и от това медиите в САЩ направиха безброй новини и спекулираха със състоянието й.

Какво е да живеете в многодетно семейство?

Какво е да живеете в многодетно семейство?

Много деца – весела къща, както е казал народът! Но колкото повече деца, толкова повече отговорности ще имате. Но пък нищо не може да помрачи щастието от това да имате много деца. Е, и вие ли сте от тези двойки, които мечтаят за многодетно семейство?

Малките манипулатори – какво да правим, когато детето ни използва

Малките манипулатори – какво да правим, когато детето ни използва

Децата се превръщат в малки манипулатори, в момента, в който открият, че родителите им се поддават. Това води до смяна на ролите в семейството, което от своя страна е пагубно за възпитанието на детето. Разберете как да се справите с това положение, ако детето ви се възползва от вас: