10 семейни традиции, които принцеса Даяна завеща на синовете си

0 коментара0/5

Принц Уилям и принц Хари все още поддържат живо спомена за майка си, принцеса Даяна и за традициите, на които тя е държала. Вижте 10 любопитни традиции, за които знам, че Даяна е завещала на синовете си.

10 семейни традиции, които принцеса Даяна завеща на синовете си
 © Guliver/ Getty/ Courtesy of Brands/ архив

Знаем, че откакто били деца, Уилям и Хари ежегодно си разменят подаръци-майтапи за Коледа. Двамата признават, че спазват тази традиция и до днес. Също така любимите места на принцеса Даяна, хората, важни в живота й приживе и т.н. заемат ключово място в живота на синовете й до днес. 

1. Кенсингтън Палас

Приживе принцеса Даяна живееше в Кенсингтън Палас след развода й. След смъртта й принц Уилям и принц Хари се преместиха да живеят при баща си - в Сейнт Джеймс Палас. След навършване на пълнолетие обаче двамата отново се преместиха в в Кенсингтън палас - Уилям, Кейт и двете им деца днес дори живеят в апартамент 1А там.

2. Обзавеждането на детската стая

Преди да се роди принц Уилям, принцеса Даяна се обръщаза помощ в декорирането на детската стая към британска компания, която се намира наблизо - Dragons of Walton Street. 30 години по-късно Уилям и Кейт избират същата компания, за да декорира детската стая на принц Джордж.

dragons of walton street

3. Детегледачката

Когато са били малки, Уилям и Хари имат 4 детегледачки, една от кооито е Джеси Уеб. При раждането на принц Джордж Кейт и Уилям наемат тогава 71-годишната Джеси за първите месеци, докато открият дългогодишна детегледачка.

джеси уеб, детегледачка

Джеси Уеб на излизане от кръщенето на принц Джордж

4. Гардероба

Не е случайно, че малкият принц Джордж напомня на баща си като дете. Тук не говорим само за приликите във външността, но и в облеклото. Дрехите на принц Джордж са създадени в повечето случаи от дизайнерката Рейчъл Райли, която споделя, че вдъхновението за детските дрешки, които създава, идва от начина, по който принцеса Даяна е обличала принц Уилям и принц Хари като деца

принц джордж

5. Фотографът

Някои от най-запомнящите се и популярни снимки на принцеса Даяна са направени от Марио Тестино. Както може би знаете до ден днешен кралското семейство използва неговите услуги. Това е фотографът, който прави снимките за 20-тия рожден ден на принц Хари и 21-вия рожден ден на принц Уилям. Марио тестино също така прави снимките за годежа на Кейт и Уилям, както и за кръщенето на принцеса Шарлот.

уилям и кейт

6. Кръстници

Кръстницата на принц Уилям е херцогинята на Уестминстър, която беше близка приятелка на Даяна приживе. Днес нейният син, Ърл Гросвенър, е кръстник на принц Джордж.

7. Животът извън двореца

Даяна винаги е държала да покаже на синовете си живота извън двореца, извън кралското семейство. Водила ги е из улиците на Лондон, в метрото, по търговските центрове, за да опознаят живота на обикновения човек. Даяна също така беше почитател на достъпния стил на обличане в ежедневието, а днес Уилям и Кейт продължават тази традиция.

8. Благотворителност

Приживе принцеса Даяна подкрепяше множество благотворителни организации, а след смърта й синовете й продължиха активно да участват в същите каузи. Принц Хари продължава да работи с благотворителни организации, свързани с противопехотните мини, както и организациите, които подкрепят хората, които живеят с ХИВ/ СПИН. Принц Уилям пък подкрепя каузите на болницата The Royal Marsden , както и благотворителната организация в помощ на бездомните Centerpoint.

9. Хотелът в Ню Йорк

Приживе принцеса Даяна обичаше да отсяда в The Carlyle Hotel при посещенията си в Ню Йорк. През 2014 г., когато бяха на обиколка в САЩ, Кейт и Уилям отседнаха на същото място.

The Carlyle Hotel

 

10. Часовникът

Cartier заема специално място, когато говорим за връзката между Принцеса Даяна и принц Уилям. Принцеса Даяна винаги носеше часовник Cartier, модел Tank Francaise - подарък от баща й. Принц Уилям решава да запази традицията жива, като подарява часовник Cartier, модел Ballon Bleu, на Кейт Мидълтън по повод третата годишнина от сватбата им.

cartier

02.09.2016/ Радослава Михайлова

Още от "Мама и татко"

Весели и безопасни празници

Весели и безопасни празници

Коледа и Нова година са семейни празници. Но те преди всичко са празници на децата и за децата.

За по-сладки моменти в семейството

За по-сладки моменти в семейството

Не бива да оставяме грижите да сливат дните ни. Понякога всичко, от което имаме нужда, са няколко прекрасни минути или часове, които да ни зарадват.

Ролята на бащата при отглеждането на дете

Ролята на бащата при отглеждането на дете

От резерва бащата се превърна в основен играч в най-важния мач в живота му – отглеждането и възпитанието на дете. Бащата има не по-маловажна роля от майката в изграждането на добри навици, характер, мироглед, поведение у децата.