6 причини да нямате бавачка

0 коментара0/5

Вече имате бавачка, която вие и детето ви обожавате! Поздравления! Късметлии! Ако пък тепърва ще си търсите бавачка, ето какво може да ви спре при избора й.

6 причини да нямате бавачка
 © istockphoto.com

Викате си любимата бавачка. Тази, в която децата ви са влюбени, дори може би я обичат повече от вас. Вие и съпругът ви излизате на ресторант да пиете по чаша вино само двамата или пък отивате на кино със солидна доза пуканки, напълно спокойни, че децата ви са в добри ръце и бавачката е най-доброто решение, което сте правили в живота си.

Звучи като сладникав американски филм, а всъщност нещата стоят по малко по-различен начин.

Бавачката всъщност е скъпо удоволствие

Понякога е толкова скъпо, че цялата заплата на единия от родителите е всъщност заплатата, която дават на бавачката. Не всички могат да си го позволят. Но все пак говорим за целодневно гледане на дете, тип детска градина. Ако използвате бавачка почасово, за да отдъхнете или да свършите някаква работа, бавачката си е истинско удобство, което не излиза чак толкова скъпо.

Но да си намерите добра бавачка е като да намерите игла в копа сено

Или детето няма да я хареса, или вие няма да я харесата, или бавачката няма да хареса вас.

Любопитно:Мъж бавачка? >>>

Мисълта да оставите детето си на непознат също е доста плашеща

Ако сте от майките, които се връщат на работа скоро след раждането на работа, и се замисляте за бавачка, навярно сте притеснени най-малкото поради факта, че детето ви е все още твърде малко бебе.

Ако пък се връщате на работа след 2 години майчинство и за пръв път се замисляте за услугите на бавачка, надали ще ви е лесно, защото сте толкова привързани към детето, че нямате вяра на майка си и свекъва си да го гледа, камо ли на бавачка.

Вижте също:Детска градиан, детегледачка или баба? >>>

А и някои бавачки са си изпитани актриси

Може детето да не е яло, спало, да е седяло мокро и оцапано с храна, да е плакало с часове, но вечерта бавачката ще ви каже, че денят е бил прекрасен с малкото съкровище. Страхът именно от подобни лъжи кара много родители да ненавиждат дори самата идея да ползват бавачка.

Да се доверите на бавачка си е изпитание

Особено, когато става въпрос за най-скъпоценното ви – детето. И дори и бавачката, която сте избрали, да заслужава вашето доверие, то трябва да мине твърде дълго време, докато изградите стабилна връзка, основана на доверие помежду си. А много родители нямат спокойствието толкова много време да тестват нечии умения да бъде бавачка.

За мнозина родители има и още една съществена причина да нямат бавачка.

Просто не искат да изпускат нито миг от живота на детето си.

Да си толкова отдаден родител е определено трудоемко, но си заслужава, защото един ден, вече порасналите ви синове и дъщери ще свързват детството си с красиви спомени за игри с вас, а не с някой друг. 

05.01.2017/Ели Йорданова

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "6 причини да нямате бавачка".

Още от "Мама и татко"

Мамо, остави ме да си мечтая!

Мамо, остави ме да си мечтая!

Сигурно всеки от нас е чувал в детството си родителското подканване: "Защо не отидеш да си поиграеш в другата стая?" Недвусмислен сигнал, че майка ни и баща ни трябва да обсъдят проблем, който не е за нашите уши.

П(е)ленителни с новото Libero

П(е)ленителни с новото Libero

Казват, че добрият вкус се възпитава още от най-ранна възраст. Затова в разгара на модните седмици в Париж, Милано и Ню Йорк е време да поговорорим за последните тенденции при ... детските пелени.

Да предпазим  децата  от наркотиците

Да предпазим децата от наркотиците

Не можем да защитим децата си, но можем да им дадем сила сами да се защитават.Към „розовите сънища" обикновено ги тласкат страхът и самотата. Страх и самота, с които родителите могат да се борят.