6 приятелки, от които всяка майка се нуждае

0 коментара0/5

Това, че сте станали родители, не означава, че трябва да ограничите социалните си контакти или да забравите близките и приятелите си. Вижте 6 приятелки, от които всяка млада майка се нуждае.

6 приятелки, от които всяка майка се нуждае

Приятелката с дете на твоята възраст

Тя те разбира идеално, защото минава през същите етапи, през които и ти. С нея може да обменяш съвети и опит, да се учите заедно как да бъдете родители и да си помагате взаимно, когато ситуацията стане „напечена“. Освен това при нужда може да си спокойна, ако се наложи да оставиш детето в нейни ръце. Плюс това децата на сходна възраст се сприятеляват по-лесно, тъй като намират съмишленик в игрите.

Приятелката с по-голямо дете

Хубаво е да имаш една приятелка, която да ти служи като модел за подражание. Тя вече е минала през по-трудните фази на това да бъдеш млад родител. Наблюдавайки я как се държи с децата и как реагира в отделни „кризисни“ ситуации, може да си извлечеш поуки, на които да разчиташ в бъдеще. Нейните опит и познания са силно оръжие, което може да ти е от полза.

Приятелката домакиня

Приятелката домакиня, независимо дали има деца, или не, те разбира отлично, когато заговориш за обикновени битовизми. С нея може да обменяш рецепти за бързи ястия, както и за вкусни и лесни десерти, трикове за чистене или за отстраняване на петна от дрехите, идеи за обзавеждане и декор на дома, актуални промоции в хипермаркетите и други подобни теми.

Добави описание

Работеща майка

Работещата майка ще те научи как да си разпределяш времето и ще ти докаже нагледно, че има начин да съчетаеш кариерата с ролята на родител, стига да имаш желание. Освен това тя ще ти даде важна информация за детски градини, занимални, детегледачки и училища, тъй като ограниченото й свободно време й налага да е наясно с тези неща. Работещата майка е запозната с крайни срокове за записване, правна информация, свързана с отпускане на помощи и детски.

Приятелката без деца

Макар ролята на майка да е най-важната и любимата на много жени, хубаво е от време на време да си взимате кратка почивка от нея. В рамките на два часа, в които се срещате с вашата приятелка, която все още няма деца, може да поговорите с нея за типично женски теми – мода, прически, пазаруване, клюки, без да намесвате думи като кърмене, захранване и възпитание.

Приятелката, която те познава от дете

Тя може да е комбинация от всичките изброени до момента. По-важното е, че тя те познава от преди да станеш майка, знае твоите тайни и страхове, наясно е с твоите проблеми, ще те изслуша при нужда, ще ти даде съвет и няма да те упрекне, когато й кажеш, че си уморена или се нуждаеш от ваканция.

08.01.2015/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "6 приятелки, от които всяка майка се нуждае".

Още от "Мама и татко"

Танцът на лихвите по заеми или една бурна пролет

Танцът на лихвите по заеми или една бурна пролет

Едва ли остана човек в страната, който да не е в течение какво се случва през последните месеци не само у нас, но и в света.

Отрано научете детето си на обноски

Отрано научете детето си на обноски

Родители, стремете се да приучите детето си на учтивост още от малко.
Никога не казвайте: “Още е рано, има време.”

Весели и безопасни празници

Весели и безопасни празници

Коледа и Нова година са семейни празници. Но те преди всичко са празници на децата и за децата.