7 причини защо баба е по-добра от мама

0 коментара0/5

За никого не е тайна, че всяко дете обожава баба си, дори повече от майка си. Това може и да ви обижда като родители, но признайте, че и вие храните подобни чувства към бабите си. Ето 10 основателни причини защо баба е по-добра от мама.

7 причини защо баба е по-добра от мама
 © istockphoto.com

Баба готви по-добре

Колкото и вкусни да са на мама манджите, друго си е баба да ти сготви. Дали защото има повече кулинарен опит или пък защото тайната й подправка е капка любов, но за никого не е тайна, че на баба гозбите са по-вкусни. А и освен това баба няма нищо против да готви заедно с внуците си, нищо че в кухнята ще настане война с брашно и яйца. Важното е децата да са щастливи.

Баба има повече време за игра с внуците

Ако мама и тати обичайно са заети, особено когато става дума за игри, баба винаги е насреща. Никога няма да чуете от баба:

„Сега нямам време, изчакай малко.“
„О, игри? Не ме занимавай, върви си играй със сестра си!“
„Не виждаш ли, че съм зает?!“

И после се чудите защо нямате спомен от детството ви с вашите родители, а си спомняте моментите с баба и дядо пределно ясно.

Баба глези

Това не се харесва на родителите, но децата са истински фенове на бабите си, защото ги глезят.

Вижте още:
Когато баба се меси във възпитанието >>>
Когато баба и дядо разглезват детето >>>

Баба е търпелива

Родителите винаги бързат и винаги гонят някакъв график. Докато бабите са винаги готови да изчакат още 5 мин детето да си поиграе в парка.

Добави описание

Баба е добър слушател

Докато при мама важи правилото „Всичко казано може да се използва срещу теб“, то бабите са прекрасни слушатели и никога няма да накарат детето да съжалява, че им е споделило нещо.

Вижте още: Баба и дядо от разстояние >>>

Баба не критикува

Родителите постоянно намират за какво да се карат на децата – не са си подредители стаята като хората, облякли са си дрехите наобратно, нацапали са дивана с шоколад. Докато баба е тази, която ще се радва и поощрява всичко, което детето е направило, макар и по грешния начин.

На баба може да се разчита за всичко

Баба е тази, която ще помогне в труден момент, която ще разбере проблемите на детето, която може да пази тайна.

Вижте още:5 неща, които детето може да научи от баба и дядо >>>

22.12.2016/Ели Йорданова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "7 причини защо баба е по-добра от мама".

Още от "Мама и татко"

Защо майките не могат да спят...

Защо майките не могат да спят...

Защо майките не могат да спят: отваряме вратата на тъмната страна на това да бъдеш родител

Приказкотерапия - как приказки могат да лекуват

Приказкотерапия - как приказките могат да лекуват

Колкото повече порастват нашите деца, толкова у тях се появяват проблеми, както при възрастните. Подрастващите често са обхванати от всевъзможни полюсни емоции, страхове, тъга и гняв. В такива ситуации родителите се опитват да открият начин да помогнат на детето си. Тук се намесва и приказкотерапията – психологическа техника, която използва приказката, нейните метафори и символи, като способ за справяне с емоционалните у децата.

Да предпазим  децата  от наркотиците

Да предпазим децата от наркотиците

Не можем да защитим децата си, но можем да им дадем сила сами да се защитават.Към „розовите сънища" обикновено ги тласкат страхът и самотата. Страх и самота, с които родителите могат да се борят.