7 причини защо баба е по-добра от мама

0 коментара0/5

За никого не е тайна, че всяко дете обожава баба си, дори повече от майка си. Това може и да ви обижда като родители, но признайте, че и вие храните подобни чувства към бабите си. Ето 10 основателни причини защо баба е по-добра от мама.

7 причини защо баба е по-добра от мама
 © istockphoto.com

Баба готви по-добре

Колкото и вкусни да са на мама манджите, друго си е баба да ти сготви. Дали защото има повече кулинарен опит или пък защото тайната й подправка е капка любов, но за никого не е тайна, че на баба гозбите са по-вкусни. А и освен това баба няма нищо против да готви заедно с внуците си, нищо че в кухнята ще настане война с брашно и яйца. Важното е децата да са щастливи.

Баба има повече време за игра с внуците

Ако мама и тати обичайно са заети, особено когато става дума за игри, баба винаги е насреща. Никога няма да чуете от баба:

„Сега нямам време, изчакай малко.“
„О, игри? Не ме занимавай, върви си играй със сестра си!“
„Не виждаш ли, че съм зает?!“

И после се чудите защо нямате спомен от детството ви с вашите родители, а си спомняте моментите с баба и дядо пределно ясно.

Баба глези

Това не се харесва на родителите, но децата са истински фенове на бабите си, защото ги глезят.

Вижте още:
Когато баба се меси във възпитанието >>>
Когато баба и дядо разглезват детето >>>

Баба е търпелива

Родителите винаги бързат и винаги гонят някакъв график. Докато бабите са винаги готови да изчакат още 5 мин детето да си поиграе в парка.

Добави описание

Баба е добър слушател

Докато при мама важи правилото „Всичко казано може да се използва срещу теб“, то бабите са прекрасни слушатели и никога няма да накарат детето да съжалява, че им е споделило нещо.

Вижте още: Баба и дядо от разстояние >>>

Баба не критикува

Родителите постоянно намират за какво да се карат на децата – не са си подредители стаята като хората, облякли са си дрехите наобратно, нацапали са дивана с шоколад. Докато баба е тази, която ще се радва и поощрява всичко, което детето е направило, макар и по грешния начин.

На баба може да се разчита за всичко

Баба е тази, която ще помогне в труден момент, която ще разбере проблемите на детето, която може да пази тайна.

Вижте още:5 неща, които детето може да научи от баба и дядо >>>

22.12.2016/Ели Йорданова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "7 причини защо баба е по-добра от мама".

Още от "Мама и татко"

Щастливи и след брака?

Щастливи и след брака?

Краят на всяка щастлива любов е началото на един неуспешен брак. Тези думи звучат толкова отчайващо, че могат да секнат мечтите на всяка жена, която мечтае за Менделсон и за приказна бяла рокля.

4 мита за бащинството

4 мита за бащинството

Съществуват много митове около една от най-важните роли в живота на един мъж – да бъде баща. Вижте кои са четири от най-популярните сред тях:

Могат ли жените да управляват по-добре личните си средства?

Могат ли жените да управляват по-добре личните си средства?

Финансова сигурност е мечтата на повечето хора. Но с ефекта от икономическата криза, който все още се усеща доста осезаемо, това може да бъде непостижима цел ... особено за жените.