Как да направите Коледата специална за децата

0 коментара0/5

Коледните празници са чудесен повод да прекарате възможно най-много време с децата си, но как да направите тези моменти вълшебни и забавни? Ето няколко предложения от нас, за да прекарате незабравима ваканция заедно с децата:

Как да направите Коледата специална за децата
 © iStock

Един от най-хубавите аспекти на Коледа е възможността да се съберем с любимите си хора и да прекараме повече време заедно. Родителите знаят това най-добре – тъй като по това вълшебно време на годината могат да си позволят да се отдадат на забавни занимания със своите деца, които през остналата част от годината се струват като далечен мираж и да се откъснат от рутинното ежедневие макар и за кратко. По долу можете да откриете алтернативни дейности по време на празниците, с които се надяваме да прекарете една вълшебна Коледа в компанията на вашите деца, като заедно творите, мечтаете и се смеете.

Изпечете заедно коледни бисквити

Добави описание

Стимулирайте креативността на вашите децата като заедно направите коледни сладки. Децата обичат да се цапат и да майсторят с ръцете си. Оставете ги да опитат от суровата смес и да изберат формичките, с които ще работите. Дайте им пълна свобода и им позволете да помагат в приготовленията. Съветваме ви също така да ги увлечете още повече в приготвянето като им разкажете някоя история за значението на формичките – символи на Коледа като звездата, коледното дръвче и т.н

От какво да предпазите детето на Коледа? >>>

Направете малки подаръци за всеки гост с помощта на вашите деца

Помислете за някои хубави идеи за подаръци, които можете да направите с децата си за гостите, които сте поканили на Коледа. След това ги подредете върху масата до приборите на всеки. Красива картичка или играчка за елхата са само един от многото варианти, които можете да използвате. Освен, че гостите ви ще оценят старанието, което сте положили, децата ще се чувстват щастливи, че са участвали в процеса като истински работливи джуджета.

Идеи за адвент календар >>>

Подгответе кратка театрална постановка

Ако детето има склонност да се извява пред публика, то импровизирайте и заедно подответе кратка театрална сцена, която да изнесете пред близките и гостите на Коледа. Изберете история, която детето обича и я адаптирайте така, че главни герои да бъдат най-малките. Включете ги в подготовката на представлението, вземете предвид техните предпочитания, но не ги насилвайте. Това е забевен начин да се разкрият артистичните заложби на едно дете и страни от характера му, които до момента не са се проявявали. Освен това по този начин ще помогнете на детето си, ако то е по-плахо и затворено, да се престраши и да бъде по-отворено към хората.

Следобед на кънки

Добави описание

След идеите у дома, предназначени да развиват въображението и креативността, е време да излезем навън и да се порадваме на възможностите, които ни предоставя зимният сезон. Подарете си един специален момент изпълнен с коледен дух - прекарайте поне един следобед на ледена пързалка, заедно с децата си. Скачайте и се забавлявайте заедно – не мислете за нищо, а изкарайте наяве детето в себе си. Накрая може да завършите с почерпка с чаша горещ шоколад.

12.12.2016/ Боряна Харлова

Още от "Мама и татко"

Криси Тийгън и Луна

Криси Тейгън: Не можех да контролирам следродилната депресия

"Физическата болка и емоционалната нестабилност ме караха да се чувствам така, сякаш нямам контрол над тялото си". Вижте какво още споделя Криси Тейгън за следродилната депресия.

Ако дето ви идва вечер в леглото

Ако дето ви идва вечер в леглото

В живота ви настъпва внезапна промяна – детето вече не е бебе, а иска да спи при вас.

За и против хомосексуални двойки да осиновяват деца?

За и против хомосексуални двойки да осиновяват деца?

Могат ли да бъдат хомосексуалните двойки добри родители? Повечето психолози категорично отричат, тъй като отрастването на дете в хомосексуална среда може да се отрази негативно в развитието му. Но така ли е наистина?