Подценяваните таланти, които притежава всяка майка

1 коментар0/5

Често майчинството, с целия комплект от задължения и задачи, които включва , е приемано като даденост. Разбира се, жените не искат да им се възхищават за всяка сменена пелена, но все пак желаят усилията им да бъдат забелязвани и оценявани. Представете си само какво би било, ако майките няма тези таланти:

Подценяваните таланти, които притежава всяка майка
Подценяваните таланти, които притежава всяка майка © iStock

Да открива всичко

Майките имат способността да откриват всевъзможни предмети скрити на най-неочаквани места. Дали е тениска, която не е носена от 8 месеца или играчка, която е разглобена на части и  всяка една от тях се намира на различно място в къщата, мама е тази, която ще се разрови и открие всичко и то за отрицателно време.

Да помни дати

Майките имат в съзнанието си вграден невероятно точен и пълен календар, който надминава всяко приложение и аларма за напомняне, което може да свалите на смартфона си.

Те следят всеки записан час при личния лекар, всяка родителска среща, тренировка, представление и рожден ден. Знаят рожденните дати на всеки член от фамилията до най-далечните братовчеди и никога не забравят годишнини.

База данни за информация в числа

Освен, че помнят дати, майките са подробен източник на информация в числа. Те помнят точния час на раждане на своето дете, килограмите и височината му, телефонния номер на педиатъра, работното време на аптеки и магазини и още куп други неща. Макар понякога да забравят или бъркат имената на децата си, майките винаги знаят точния номер на обувките и размера на дрехите им в конкретния момент.

Добави описание

Да помни вкусови предпочитания

Едното дете яде само бяло месо и обича в десерта да има ядки, другото предпочита крилца и не понася орехи. Майките са онези, които помнят хранителни предпочитания на своите деца до най-малката подробност - предизвикателство, което обаче те винаги преминават.

Освен това майките имат таланта да приготвят вечеря от нищото. Дори когато не са пазарували, те успяват да сготвят с онова, което им се намира, дори ако това са само един домат, яйце и парче стар хляб.

Добра майка ли съм? >>>

Мултитаскинг

Майките умеят да жонглират между куп задачи и поставят мултитаскинга на съвсем ново ниво.

Като простосмъртни същества с ограничен брой ръце, майките са вълшебници що се отнася до вършенето на дозина неща едновременно.

Кой друг може да готви с дете на ръце, докато терапевтира по телефона приятелка изпаднала в криза?

Добави описание

Да е подготвена в движение

Всяка майка е ходещ универсален магазин. В нейната чанта или кола могат да бъдат открити всевъзможни неща - от лейкопласт и кламери до отвертка и препарат за петна.

Винаги да знае, когато нещо не е наред

Майките претажават радар, който с абсолютна точност може да определи и най-малките промени в държанието на детето и да прецени дали е наистина болно или се преструва само по интонацията на гласа му. Когато детето се прибере от училище веднага могат да кажат какъв ден е имало само по начина, по който затваря врата на стаята си. И никой не може да реши възникнал проблем така, както го прави мама.

18.07.2016/ Боряна Харлова

1 коментарДобави коментар »

Domakinka

От Domakinka18.07.2016, 16:06 ч.

Винаги съм смятала, че майчинството си е професия на ненормиран работен ден. Когато след работа колегите ми пожелават "приятна почивка" ми става смешно, защото ме очакват още поне пет часа топуркане из къщи. Така е...

Виж всички коментари за "Подценяваните таланти, които притежава всяка майка".

Още от "Мама и татко"

Готови ли сме да бъдем Родители?

Готови ли сме да бъдем Родители?

Често пред партньори, които имат планове за съвместен живот  резонно възниква въпросът: „Дали вече не е време да имаме дете?„

Не прехвърляйте комплексите си върху децата си!

Не прехвърляйте комплексите си върху децата си!

Не ги подтиквайте да преуспяват вместо вас, а им помогнете да открият своя път в живота!

Плесницата

Плесницата

Вие сте изнервени, детето ви ядосва и ръката сякаш замахва сама.