Семейни занимания на открито през пролетта

0 коментара0/5

Пролетта със своите по-дългите и слънчеви дни, изпъстрени с цветове и радост, ни носи желанието да излизаме и прекарваме повече време навън в разходки и спорт на открито. Вижте няколко идеи за семейни занимания, с които да оползотворите хубавите пролетни дни, като се забавлявате и спортувате заедно с децата:

Семейни занимания на открито през пролетта
 © istockphoto.com

Знаете ли какво е Геокешинг? Една много забавна игра, която комбинира известна на всички игра на търсен ана съкровища и новите технологии, и възможността за използване на GPS-а и от мобилни устройства.

На практика участници използват GPS за да открият или скрия контейнери от различен размер, чието съдържание са малки съкровища.

Когато контейнерите биват открити, играчите оставят послание или разменят намереното

Добави описание

Предпочитани места за тази игра са всички места на открито. Всичко, което ви трябва за да организирате такова събитие със семейството си е мобилно устройство и достъп до интернет и приложението.

Пролетните дни са чудесен повод да направите разходка сред природата и да запознаете децата си с едни от най-благородните животни – конете. Позволете им да общуват с конете и да се научат да яздят, това определено ще бъде оценено от тях. Една разходка с кон при това е полезна за физическото здраве и е отпускаща. Освен това е начин да покажете на децата си, че спортът е забавен и полезен без да ги насилвате да правят нещо, което им се струва скучно.Добави описание

Ездата стимулира концетрацията, способността за ориентация, рефлексите и гори 280 калории/час.

Разходката в гората може да се превърне и в образователна експедиция, ако се впуснете в търсене на следи от различни животни. Освен, че е забавно е и полезно за децата, които ще научат как да разпознават стъпките на диви животни. Преди да тръгнете направете проучване какви животни се откриват в избраната от вас местност. Подгответе се с допълнителна информация, тъй като малчуганите няма да пропуснат да ви засипят с въпроси.

Добави описание

Карането на колело може да има много положителни аспекти. Първо детето ви ще се научи да кара в градски условия, което е много важно за неговата сигурност. Освен това децата се забавляват да практикуват подобен вид спорт, в който могат да развият скорост или да правят акробатични номера. Ако имате достъп до открити пространства като селски или платински пътеки, можете да организирате преход с колела там, където ще имате шанс да дишате чист въздух и да се насладите на гледката на прекрасните пейзажи.

25.04.2016/Боряна Харлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Семейни занимания на открито през пролетта".

Още от "Мама и татко"

Това не е за теб…

Това не е за теб…

Благодарение на информацията, която бълват средствата за масово осведомяване, съвременните подрастващи в предюношеска възраст (10-12 години) се развиват по-бързо от връстниците си от предишните поколения.

Десетдневен английски лагер в планината

Десетдневен английски лагер в планината

Сигурно  още си спомняте онази по детски възторжена и неповторима тръпка от първото прочитане на любимата си книга.

12-те заповеди на възпитанието!

12-те заповеди на възпитанието!

Дванадесет заповеди към родителите, при възпитанието на децата