Фондация „Майки за донорството“

0 коментара0/5

Фондация „Майки за донорството“ бе учредена през 2014 г., но началото на дейността и е още през 2010 г., когато стартира донорската програма на „Искам бебе“.

Фондация „Майки за донорството“
 © Снимка: iStock.com

До днес нашето съдействие са потърсили над 1700 жени и 178 господа. През последната 1 година са над 1000 майки и 150 господа. Целим да има спазване на законодателните нормативи, етично донорство и да има информираност.Донорът  не пристъпва прага на болничното заведение като пациент, а дарител. Има своите права като дарител, но и като пациент, когато е в процедура на донорство. Тези му права го правят специален и ние ги следим и защитаваме. В България все още не е достатъчно познат този акт на доброта и нашата цел е повече информационни кампании. Досега успяхме да реализираме две и имахме не една покана от различни градове за събития с цел информиране.

Фондация „Майки за донорството“

За нас е огромна радост, че Софийска община прие и подкрепи създаването на програма за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми нуждаещи се от донор. Голям успех.

В България официално 145 000 двойки са с репродуктивни проблеми, извън тях над 40000 се нуждаят от донор. Тези жени са в репродуктивна възраст и имат нужда от помощ.

 Доскоро се чакаше от 3 до в някои случаи 7 години за донор, сега това не е така. Целим обществото да знае за проблема с цел и превенция, и помощ за решението. Запознатото общество прави своя информиран избор, спокоен е за правата си и спазването на правилата. Дейността на Фондация „Майки за донорството“   е пряко насочена към увереността и сигурността.

Фондация „Майки за донорството“

Крайната цел – да се раждат деца. Вярваме в успеха и, че добрата информираност е пътя към него. Винаги можеш да направиш нещо красиво, истинско и единствено. Винаги можеш да станеш от седалката да направиш място на възрастна жена. Винаги можеш да помогнеш на паднало дете да се изправи. Винаги можеш да подариш на, нуждаещ се левче.

Можеш да си купиш нещо от бабата на пазара, обрала цветята си за да ги оцениш ти. Винаги можеш да дариш дрехата си на непознато дете.

Винаги можеш за пуснеш стотинка в кутията за дерения на касата. Винаги можеш да закупиш нещо, с което да помогнеш. Винаги можеш да покажеш на децата си как се прави „оборка“, да ги накараш да сортират малките си дрешки за други деца. Да им покажеш как се става в автобус или как се помага на съседката с малката , но голяма за нея чанта.

Винаги можеш да направиш нещо за миг или малко повече секунди. Винаги можеш да дариш нещо от себе си. 

А, ако някога решиш дари частица от теб за нов живот. Стани донор. „Винаги“ ще бъде безкрайно, защото ще дадеш бъдеще. Бъдеще на бъдещето. 

Винаги можеш да направиш нещо красиво, истинско и единствено.

Предай нататък Живот!

Фондация „Майки за донорството“
 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Фондация „Майки за донорството“".

Още от "Зачатие"

8 мита за зачеването

8 мита за зачеването

Вижте най-популярните митове във връзка със зачеването, които ни заблуждават:

Съвети за успешно зачеване

Съвети за успешно зачеване

Понякога бременността идва изненадващо за родителите и те не са подготвени за новината, че чакат бебе. Друг път обаче плануваме да станем родители много преди мъника да започне да се развива в тялото на майката.

Повечето заболявания са свързани с гените

Повечето заболявания са свързани с гените

Медицински комплекс „Д-р Щерев“ открива нова високоспециализирана генетична лаборатория.