Момче или момиче по поръчка

4 коментара0/5

Ако за някои бъдещи родители най-важното е да им се роди здраво бебе, то за други живо се вълнуват какъв ще е полът му. Но възможно ли е да избирате пола на бебето, има ли смисъл в това и колко важен е той?

Момче или момиче по поръчка
Момче или момиче по поръчка

Мечтата на много млади семейства е да имат момче и момиче, а  на родителите на разнополови близнаци се  гледа като на истински късметлии, ударили големия джакпот в живота си.

Но колко важен всъщност е полът на детето? Някои с години се опитват да заченат и за тях най-голямото щастие е да имат здраво бебе, а полът остава някъде далеч сред маловажните неща. За тях всичко това е дар божи. Други двойки обаче, в желанието си да имат един или друг пол бебе, са способни дори да пренебрегват детето (или едно от децата си), което не е с желания пол. А след време същото това дете ще се чувства нежелано, отквърлено и така сякаш нещо не му е наред. Има и такива, които в желанието си да имат момиче, но са им се родили момчета, започват да обличат, да възпитават децата си и да се държат с тях така сякаш са момичета.

Ето защо въпросът дали може младите семейства да избират пола на децата си е все така актуален, а учените не спират с опитите си да превърнат това в реалност.

Момче или момиче по поръчка

Момче или момиче по поръзка – възможно ли е?

Полът на бебето спрямо психическата нагласа

Според някои учени  това е възможно стига родителите да го искат достатъчно силно, да мислят за желанието си при опитите за зачеване, да стават и да си лягат с мисълта, че искат момче или момиче. Тоест всичко е на психологическа основа и, ако човек иска нещо достатъчно силно, то той го постига. Като тук вече навлизаме в една специфизна сфера – т.нар НЛП – нервно-лингвистично програмиране. Доколко, обаче, тази теория е вярна, не е ясно. Но нищо не пречи да я пробвате.

Според друга теория, ако жената е принудена от обстоятелства да зачене или да роди момче или просто бебето не е продукт на силна любов, то полът му най-вероятно ще е мъжки. Ако пък бебето е резултат от силна любов, то полът по-вероятно е да е женски.

Момче или момиче по поръчкаА неуспешните опити за зачеване също могат да са резултат от липса на достатъчно силни чувства, емоционална привързаност, желание за бебе и прочие. Така например има двойки, които дълги години се опитват да заченат безуспешно и в същото време, ако единия изневери или се разделят и намерят любовта в лицето на друг човек (с гени, които повече харесвате, тоест намирате до за по-добър донор), бебето се появява почти веднага като с магическа пръчица.

Всичко това, разбира се, също не е доказано, че е така, но може да проведете свое проучване чрез наблюдения върху свои близки и познати.

Плът на бебето спрямо Луната

Друга теория, що се отнася до избора на пола на бебето, е свързана с фазите на Луната. Ако по време на фертилният ви период, Луната е в мъжки знак от Зодиака, по вероятно е да родите момче. И обратното.

Полът на бебето спрямо генетичния материал

Смята се, че полът на бебето може да бъде избиран при ин витро оплождане, като се използват мъжки или женски сперматозоиди. Учените са на мнение, че носителите на пола са именно сперматозоидите, които се различават по големина и бързина. И съответно от едните е по-вероятно да се зачене момиче, а от другите – момче.

Още по темата:

ТАБЛИЦА – “Наследник по поръчка” >>> 
Планиране – момче или момиче? >>> 
Момче или момиче – зависи от храната >>> 
Момче или момиче – изчисляване >>>

19.08.2013/Ели Йорданова

 

 

4 коментарaДобави коментар »

Penmar

От Penmar19.08.2013, 18:13 ч.

Е, нали знаеш някои българи как разсъждават- че момчето е продължител на рода. Била съм свидетел на доста грозни сцени. Слава богу, в последно време като че ли по-рядко има хора, разсъждаващи по този начин. Подкрепям...

Виж всички коментари за "Момче или момиче по поръчка".

Още от "Зачатие"

Зачеване чрез изчисляване на овулацията

Зачеване чрез изчисляване на овулацията

Само в рамките на 1-2 дена от месечния ви цикъл, а именно през периода на овулация, имате най-голям шанс за зачеване. Ето защо прецизното изчисляване кога точно ще е следващата ви овулация е особено важно за успешно зачеване.

Философия на забременяването

Философия на забременяването

Не винаги бременността се появява като с магическа пръчица. Понякога са нужни дългогодишни усилия, за да забременеете, а ако те не свършат работа, винаги има план Б, който да ускори процеса на зачатие.

Какво представлява стерилитетът?

Какво представлява стерилитетът?

Стерилитетът е заболяване или състояние на репродуктивната система, най-често диагностицирано, когато двойката е имала една година полови контакти без предпазни средства