Как да влияете върху пола на бебето?

От 1 коментар0/5

Според някои теории е напълно възможно двойката да влияе върху пола на бебето чрез сексуалните тактики и начина си на хранене.

Как да влияете върху пола на бебето?
Как да влияете върху пола на бебето?

Ново изследване показва, че майките, които искат момче трябва да наблягат на храните, богати на калций и натрий. Учените обясняват, че полът на детето се определя в момента на оплождането, в зависимост от сперматозоида, който носи или женски X, или мъжки Y-хромозоми. Ако яйцеклетката се оплоди от женски сперматозоид, то жената зачева момиче, и обратното.

Момче или момиче по поръчка >>>

Така че, за да имате бебе с желания от вас пол, можете да увеличите сперматозоидите с желания хромозом и съответно да намалите тези с нежеланите хромозоми, сочи едно от проучванията.

Ако често правите любов, очаквайте син. Сперматозоидите с Y-хромозома са дребни и подвижни, но не са така издръжливи като женските, които обаче са по-бавни. Ако правите секс два дни преди узряването на яйцеклетката, се зачеват момичета, а сексът по време на самата овулацията често води до раждане на момче.

Планиране - момче или момиче? >>>

Според британски експерти, шансовете за раждане на момче са по-големи, ако жената дълго време не може да забременее. До този извод достигнали след изследване на 5000 родители, на които отнело повече от година да заченат дете. 58% от тях се сдобили с момчета. При всяка следваща година в опити за зачеване, двойката увеличава вероятността да има момче с 4%.

Препоръчително е, жените, които искат да имат дъщери, да правят секс 2-3 дни преди овулация. Ако пък сте съгласни с теорията на учените, че храната също влияе на пола на бебето ви, наблягайте на калций и натрий за момче и магнезий и калций за момиче.

Момче или момиче - зависи от храната >>>

Ако приемете, че овулацията настъпва на 14-тия ден от цикъла на жената, двойките, които искат син, трябва да се въздържат от секс 3-4 дни преди това, за да увеличите концентрацията и подвижността на сперматозоидите. Така ще заченете по време на овулация или ден по-рано.

Двойките, които искат момичета могат да се въздържат само два дни преди овулация, защото женските сперматозоиди са много по-издръжливи.

31.05.2014/Розали

Още за: бебе, пол

1 коментарДобави коментар »

Блум

От Блум31.05.2014, 10:19 ч.

Айде пак с тези извадки :) Аз не разбирам защо трябва да се правят опити да се влияе. Да има човек някакви предпочитания - добре. Но другото е Божа работа. Не съм убедена, че е полезно, както за бебето, така и за...

Виж всички коментари за "Как да влияете върху пола на бебето?".

Още от "Зачатие"

Коя е най-подходящата възраст за зачеване?

Коя е най-подходящата възраст за зачеване?

В общи линии може да се каже, че жената трябва да бъде икономически независима, преди да стане майка.

Близнаците – може ли да ги предвидим?

Близнаците – може ли да ги предвидим?

Раждането на близнаци е двойна радост в едно семейство. Всичко започва да се купува по две – дрешки, креватчета, памперси, играчки.

Повечето заболявания са свързани с гените

Повечето заболявания са свързани с гените

Медицински комплекс „Д-р Щерев“ открива нова високоспециализирана генетична лаборатория.