Ако искате момче, откажете цигарите!

23 коментара0/5

Ако и двамата родители по време на зачеването на плода пушат цигари, голяма е вероятността детето им да бъде момиченце.Изследване направено в института по тропическа медицина в Ливърпул, показва, че ако двамата родители са пушачи, вероятността да се сдобият с момиченце, а не с момченце, нараства два пъти.

В проучването е проследена бременността на 9000 жени в период от 5-години. Данните показват, че майките, които са пушили преди да забременеят, имат 33% по-голям шанс да родят момиченце. Ако пък и двамата родители са пушачи, шансът за дете от женски пол е 2 пъти по-висок. Интересен е фактът, че жени, които са пасивни пушачи също са с по-голяма вероятност да родят момичета.

Предпоставка за проучването бил резултатът от подобни изследвания, които също намеквали за връзка между пушенето и раждането на момичета. Обяснение за този феномен обаче учените все още не могат да открият.

"Ако смятате, че ако пушите ще се сбъднат желанията ви, много се лъжете. За момиче, на което баща му е пушач, рискът да се разболее от рак е 4 пъти по-висок. А рискът от аборт при майки-пушачки нараства 2 пъти." - това казва пред в. Дейли Телеграф австралийският учен д-р Анна Кларк.

11.04.2007/rozali.com

23 коментарaДобави коментар »

Али

От Али15.07.2009, 20:04 ч.

Браво!!! Не прочетох статията защото се подразних още от заглавието. Какво значи това??? Ако искам момиче - да пуша ли??? А сигурно има и специални цигари??? Що за ... е този който е сътворил това заглавие???

Виж всички коментари за "Ако искате момче, откажете цигарите!".

Още от "Зачатие"

Сутрешното гадене е признак за по-интелигентно дете

Първи признаци на бременност

Дори да не планувате да ставате майка, е много полезно да знаете какви са първите признаци, които издават бременността. Добре е да сте информирани и да познавате какво ви подсказва тялото.

Коя е идеалната разлика между първото и второто дете?

Коя е идеалната разлика между първото и второто дете?

Винаги сте искали две деца. Как да разберете обаче кой е най-подходящият момент за появата на номер две? И има ли изобщо идеална разлика между децата?

Зачеване след аборт

Зачеване след аборт

Един огромен страх за много жени след преживян аборт е, че всяко следващо зачеване също ще бъде последвано от аборт. Такава причинно-следствена връзка, обаче, няма. Стига абортът да е извършен правилно, пред вас няма никакви пречки да заченете и родите здраво бебе.