Ако искате момче, откажете цигарите!

23 коментара0/5

Ако и двамата родители по време на зачеването на плода пушат цигари, голяма е вероятността детето им да бъде момиченце.Изследване направено в института по тропическа медицина в Ливърпул, показва, че ако двамата родители са пушачи, вероятността да се сдобият с момиченце, а не с момченце, нараства два пъти.

В проучването е проследена бременността на 9000 жени в период от 5-години. Данните показват, че майките, които са пушили преди да забременеят, имат 33% по-голям шанс да родят момиченце. Ако пък и двамата родители са пушачи, шансът за дете от женски пол е 2 пъти по-висок. Интересен е фактът, че жени, които са пасивни пушачи също са с по-голяма вероятност да родят момичета.

Предпоставка за проучването бил резултатът от подобни изследвания, които също намеквали за връзка между пушенето и раждането на момичета. Обяснение за този феномен обаче учените все още не могат да открият.

"Ако смятате, че ако пушите ще се сбъднат желанията ви, много се лъжете. За момиче, на което баща му е пушач, рискът да се разболее от рак е 4 пъти по-висок. А рискът от аборт при майки-пушачки нараства 2 пъти." - това казва пред в. Дейли Телеграф австралийският учен д-р Анна Кларк.

11.04.2007/rozali.com

23 коментарaДобави коментар »

Али

От Али15.07.2009, 20:04 ч.

Браво!!! Не прочетох статията защото се подразних още от заглавието. Какво значи това??? Ако искам момиче - да пуша ли??? А сигурно има и специални цигари??? Що за ... е този който е сътворил това заглавие???

Виж всички коментари за "Ако искате момче, откажете цигарите!".

Още от "Зачатие"

Коя е идеалната разлика между първото и второто дете?

Коя е идеалната разлика между първото и второто дете?

Винаги сте искали две деца. Как да разберете обаче кой е най-подходящият момент за появата на номер две? И има ли изобщо идеална разлика между децата?

Бременна след 40 - предимства и недостатъци на зрялата бременност

Бременна след 40 - предимства и недостатъци на зрялата бременност

Има различни причини, защо все повече жени забременяват след 40 годишна възраст: дали е преследване на професионално развитие, или търсене на подходящ партньор, тази тенденция е очевидна и все по-често срещана.

Тест за бременност – пръв приятел и съветник

Тест за бременност – пръв приятел и съветник

Тестът за бременност е най-бързият и удобен начин да установите дали сте бременна и то в домашни условия. Най-популярният и евтин начин за откриване на ранна бременност, който ви спестява чакане пред лекарски кабинети, е именно един тест за бременност.