Съвети за зачеване при поликистоза на яйчниците

0 коментара0/5

Поликистоза на яйчниците е едно от най-честите гинекологични заболявания при жените. И въпреки твърдението на много гинеколози, че с поликистоза няма как да забременеете, много жени са доказателство за обратното.

Съвети за зачеване при поликистоза на яйчниците
 © istockphoto.com

Вижте още: Синдром на поликистозния яйчник >>>

Ако вече планувате бебе, а сте с диагноза поликистозни яйчници, не се отчайвайте. Зачеването навярно ще отнеме повече време и ще изисква повече усилия от ваша страна в много отношения, но при всички случаи НЕ е невъзможно.

Един от основните проблеми, който пречи на зачеването при поликистоза на яйчниците е нередовният цикъл - понякога закъснява с няколко дни до седмица, в други случаи настъпва на 3 месеца, а може да липсва цикъл доста повече време. Така че, първата крачка към забременяването е, е регулирането на цикъла, съответно и на овулацията. Повечето гинеколози препоръчват употребата на противозачатъчни хапчета като най-доброто решение. 

Редовното измерването на телесната температура с цел установяване дните на овулация също е важно при жени с диагноза поликистоза. 

Вижте още:  Зачеване чрез изчисляване на овулацията >>> 

Ако правите опити за забременяване, обърнете внимание и на теглото си. Поликистозата на яйчниците е свързана с хормонален дисбаланс, а оттам и с наднормено тегло, което пречи на зачеването. Свалянето на излишните килограми може да помогне за регулиране на овулацията, така че опитайте да спазвате подходяща диета.

Вижте още: Диета за по-лесно забременяване >>>

Добави описание

Физическата активност също е добър начин за решаване на проблема с хормоналния дисбаланс, а оттам и в с овулацията, което ще увеличи шансовете за зачеване. 

Но преди всичко трябва да сте спокойни. Стресът е основният враг на опитите за зачеване, така че, колкото и трудно да ви е, съхранете спокойствие и бъдете позитивно настроение, що се отнася до темата за забременяването. Много жени с поликистоза успяват да заченат точно тогава, когато са се отказали от всички терапии и процедури, които ги напрягат и всекидневно им напомнят за диагнозата им. И точно тогава, когато са възприели.

Вижте още:  12 причини, които пречат на зачеването >>>

23.02.1017/Ели Йорданова

Още от "Зачатие"

Тест за бременност – пръв приятел и съветник

Тест за бременност – пръв приятел и съветник

Тестът за бременност е най-бързият и удобен начин да установите дали сте бременна и то в домашни условия. Най-популярният и евтин начин за откриване на ранна бременност, който ви спестява чакане пред лекарски кабинети, е именно един тест за бременност.

За овулацията

За овулацията

Вероятно ви се е случвало да имате периоди през месеца, в които се чувствате особено желана и сексапилна. Нищо чудно тези дни да съвпадат с периодите на овулацията ви.

Какво представлява стерилитетът?

Какво представлява стерилитетът?

Стерилитетът е заболяване или състояние на репродуктивната система, най-често диагностицирано, когато двойката е имала една година полови контакти без предпазни средства