Зачеване според кръвната група

1 коментар0/5

Дали ще забременеeте бързо и каква е причината за проблемите ви със зачеването се крие до голяма степен в кръвната група. Такова е заключението от изследванията на учени от Йейлския университет и Медицинския колеж „Алберт Айнщайн“.

Зачеване според кръвната група
Зачеване според кръвната група

12 причини, които пречат на зачеването >>> 

Най-големи трудности със зачеването изпитват жените с нулева кръвна група, а най-лесно забременяват жените с кръвна група А. Установено е, че жените с нулева кръвна група отделят два пъти по-малко яйцеклетки през живота си, което обяснява защо изпитват затруднения със зачеването. При  тях нивата на FSH (Фоликулостимулиращ хормон), свързан с плодовитостта, са много по-високи отколкото при при жените с други кръвни групи, което обяснява по-малкият резерв от яйцеклетки.

Установено е също, че с възрастта яйчниковият резерв при жените с кръвна група 0 намалява много по-бързо, с което и забременяването става все по-трудно.

Зачеване според кръвната група

Коя е най-подходящата възраст за зачеване? >>> 
От значение ли е възрастта за бременността? >>> 
Връзката между възраст и фертилност >>>

Но това, че сте нулева кръвна група, в никакъв случай не означава, че не може да имате деца. Просто трябва да бъдете търпеливи и упорити, тъй като зачеването може да отнеме време. А, колкото по-млади започнете, толкова успехът ви със забременяването ще бъде по-сигурен и бърз.

Що се отнася до мъжете, при тях кръвната група не играе роля в процеса на зачеване, но пък има значение с какъв резус фактор са, което обаче не касае зачеването, а бременността.

Резус фактор и бременност >>> 

29.12.2014/Ели Йорданова


 

1 коментарДобави коментар »

etajuli

От etajuli29.12.2014, 10:22 ч.

Категорично не съм съгласна с написаното. Аз съм с нулева кръвна група-и двата пъти забременях много лесно (буквално от първия опит за бебе).Сестра ми и майка ми са същата кръвна група и не са имали никакви проблеми. Да...

Виж всички коментари за "Зачеване според кръвната група".

Още от "Зачатие"

Тубарен стерилитет

Тубарен стерилитет

Тубарен стерилитет, или иначе казано непроходимостта на маточните тръби, е една от най-честите причини за безплодие при жените.

Видове тест за бременност – характеристики и разлики

Видове тест за бременност – характеристики и разлики

Ако се съмнявате, че сте бременна най-ефективният начин да разберете е да направите тест за бременност. Ето и кои са видовете тест за бременност, които съществуват – техните особености и разлики.

Коя е идеалната разлика между първото и второто дете?

Коя е идеалната разлика между първото и второто дете?

Винаги сте искали две деца. Как да разберете обаче кой е най-подходящият момент за появата на номер две? И има ли изобщо идеална разлика между децата?