6 неща, от които не се нуждае вашето новородено

0 коментара0/5

Развълнувани и объркани – това е най-точното определение за бъдещите майки, които са изправени пред предизвикателството да си осигурят всички необходими принадлежности за бебето. Преди да тръгнете да пазарувате, вижте този списък от неща, които спокойно можете и да не си купите:

6 неща, от които не се нуждае вашето новородено

Чорапки и обувки

Новородените не се движат особено много, ето защо да си кажем на право – обувките са абсолютно ненужни. Освен това ще ви споделим, че макар да са наистина очарователни, чорапките са почти толкова неизползваеми, колкото и обувките. Това е така, защото бебетата мърдат много крачетата и ги събуват лесно. Ето защо няма смисъл да се запасявате с тях.

Маса за повиване

Добави описание

Имайте предвид, че сменянето на памперси няма да се случва само в една стая. Ето защо, ако не разполагате с много място или имате ограничен бюджет, можете спокойно да прескочите масата за повиване. Вместо това изберете мека подложка за повиване, която можете да поставите както на леглото, така и на дивана, скрина или дори на пода. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Подсичане при бебетата – полезни съвети >>>

 Комплект спално бельо

Поредният елемент в списъка с бебешки продукти, които не е нужно да купувате – комплект спално бельо. Първо, те са супер скъпи. Второ, някои протекторите за легло са опасни и могат да доведат до задушаване. Трето, никога няма да използвате ковертюрата, която се предлага в опаковката. Вместо комплекти вложете парите си в качествени чаршафи.

Бебешки хавлиени кърпи

Добави описание

Бебешките кърпи определено са в категорията бебешки стоки, които не е нужно да купувате. Вашето бебче може спокойно да попивате и с кърпите, които разполагате у дома. Те ще ви свършат перфектна работа, освен това често са много по-качествени от бебешките, които са тънки и не абсорбират добре. Изводът е, че макар и много сладурски бебешките кърпи са поредната неизползваема вещ, която ще се наложи да складирате.  

Стерилизатор за шишета

Предвид краткият период, в който ще имате нужда от него (стерилизирането е препоръчително да трае, докато бебето навърши 6 месеца), покупката на такъв специализиран продукт е абсолютно излишна. Парите, които ще дадете за него спокойно можете да вложите в други много по-полезни неща.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Стерилизация – защо, до кога, как и необходима ли е въобще? >>>

Четка за коса

Добави описание

Бебето ви има ли много коса и мислите ли, че се нуждае от специална четка или гребен, за да бъде сресана? Ако е така, то тази покупка може да бъде осъществена след раждането. Предварителното купуване може да доведе и до още една ненужна вещ, която трябва да съхранявате.

А според вас кои са най–ненужните бебешки вещи?

Още от "Бебе"

Бебешка фотография у дома

Бебешка фотография у дома

Не е задължително всеки път да водите бебето при професионален фотограф, за да му направите добри снимки, докато е още малко. Вземете фотоапарат, подгответе мъничето за фотосесията и следвайте тези полезни съвети за бебешка фотография.

На зимна разходка с бебето

На зимна разходка с бебето

Зимните разходки с бебето често пораждат у начинаещите майки редица въпроси. Дали са безопасни за здравето на детето и на какво облекло да заложат са само част от тях. Ето малко повече информация за зимната разходка с бебето.

Особености на детското хранене до първата годинка

Особености на детското хранене до първата годинка

През първата година детският организъм се променя най-много. Част от промените са свързани с хранителния режим, храносмилателната система и оформянето на вкусове при малчугана. Вижте по-важните особености на детското хранене до първата годинка.