7 кралски традиции относно раждането

0 коментара0/5

Кралските бебета са в светлината на прожекторите от момента на обявяването на бременността до настъпването на големия ден. Както всяко друго важно събитие и появата на нов член в кралското семейство мина през редица необичайни традиции, за които малко хора предполагат. Ето 7 от най-особените традиции в кралското семейство при появата на нов член:

7 кралски традиции относно раждането
 © Guliver/Getty

Раждане в домашни условия

Ражданията у дома може да са нова прищявка сред обикновените жени, но за кралските особи е стара традиция. Желанието да избегнат претъпканите болници и да се чувстват комфортно в домашни условия е сред основните причини за съхраняване на тази традиция и бебетата в кралското британско семейство да се раждат у дома.

Тази практика е спазвана без изключение до времето на принцеса Даяна. "Принцесата на народа", извесна с това, че нарушава установените привички, обаче ражда и двамата си сина (принц Уилям и принц Хари) в частно крило на болницата "Света Мери" в Падингтън, Западен Лондон.

Добави описание

Кейт Мидълтън последва примера на своята свекърва и роди двете си деца в болница. С предстоящото раждане на третото си дете, има спекулации, че херцогинята на Кеймбридж обмисля домашно раждане. Може би този път Кейт ще постъпи като кралица Елизабет, която е родила и четирите си деца в кралските резиденции.

По време на раждането трябва да присъства свидетел

Добави описание

Когато предстои „кралско раждане“ е задължително да присъства свидетелде член на семейството. В основата си ролята на свидетеля е да се увери, че бебето, което може да бъде потенциален наследник на трона, няма да бъде разменено с друго, ако настъпят усложнения по време на раждането.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

10 семейни традиции, които принцеса Даяна завеща на синовете си >>>

Акушерките се заклеват да пазят в тайна раждането

В Обединеното кралство жените предпочитат акушерки вместо доктори по време на раждане. Кралското семейство не прави изключение и години наред ражданията са се случвали под контрола на женски екип.  Кейт обаче прекъсна тази традиция като избра доктор да води раждането на първородния и син принц Джордж. Независимо дали екипът включва само акушери, само доктори или е смесен, всички тез са длъжни да са на постоянно на разположение на родилката до 3 месеца преди термина и да се закълнат да запазят в тайна подробности около самото раждане.

Съобщение за раждането се изнася пред сградата на Бъкимганския дворец

Добави описание

Когато става дума за кралско семейство, раждането на бебето се обявява по целия свят и на специално място пред Бъкингамския дворец.

В миналото съобщението за раждането е било написано на ръка. Днес обявлението се напечатва върху официална царската бланка и се изпраща с кола до двореца.

Интересен факт е, че в него никога не се обявява името на бебето, а само неговия пол.

В последните години социалните мрежи изместиха по значимост тази традиция. Така например Принц Уилям и херцогиня Кейт обявиха раждането на децата си първо в Twitter.

Бебетата са кръщавани с 3-4 собствени имена

Добави описание

Кралските особи кръщават своите наследници с 3-4 собствени имена. Родителите не само трябва да се споразумеят за имена, които им харесват, но те трябва също така да имат значение. Кръщаването на предишни монарси или други членове на кралското семейство е част от традицията. Въпреки че притежават толкова много имена, бъдещите кралски особи ще бъдат разпознавани само с първото от тях. Така например, към второ дете на Кейт и Уилям - Шарлот, ще се обръщат с Нейно кралско величество принцеса Шарлот от Кеймбридж.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

 Как Кейт и Уилям възпитават децата си? >>>

Вземането на отпуск по бащинство е задължително

Добави описание

Въпреки че изглежда ненужно, имайки предвид, че кралското семейство има на разположение най-добрите бавачки, възпитателки, готвачи и т.н., традиция е бащата да взима отпуск непосредствено след раждането на детето. Това дава време на младия баща да се приспособи към новата си роля на родител и да участва във всичко, което съпътстват първите седмици на новороденото.

Кралските особи имат около 6-ма кръстници

Изборът на кръстници на бебето е голямо предизвикателство. Родителите се страхуват, че ще оскърбят някого, ако не го изберат, в същото време искат най-доброто за детето си, за това са длъжни да изберат мъдро. В кралското семейство не избират просто двама кръстници, а цяла група! Принцеса Шарлот, например, има петима кръстници, а принц Джордж - седем. Уилям и Кейт решиха да почетат членове на семействата си и близките си приятели, като ги одостоят с честта да са бъдат кръстници на техните деца. Те обаче не избраха нито един от своите братя и сестри.

08.01.2018/Боряна Харлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "7 кралски традиции относно раждането".

Още от "Бебе"

Къде се хвърля пъпчето на бебето?

Къде се хвърля пъпчето на бебето?

Има много поверия и обичаи, свързани с бременността и отглеждането на деца, които се спазват от мнозина, но и мнозина ги смятат за отживелица и бабини деветини. Що се отнася до обичая с хвърлянето на пъпчето на бебето, като че ли всички го спазват.

Как да режем ноктите на бебето – съвети и препоръки

Как да режем ноктите на бебето – съвети и препоръки

Как да трябва да се режат ноктите на новородените и малките деца? Ето някои съвети, които да ви помогнат да се справите с тази нелека и често съпроводена от плач и съпротивление, задача.

Всяко бебе е супер

Всяко бебе е супер

Единственият проблем е, че родителите не знаят това.