Какво да подарите на бебе?

0 коментара0/5

Канени сте да се запознаете за пръв път с бебето на ваша приятелка, но си нямате идея какво да подарите. Ето няколко идеи какво да подарите на бебе, така че подаръкът да е оригинален, полезен и да се хареса на всички.

Какво да подарите на бебе?
 © istockphotos

Персонализиран подарък

Персонализираният подарък е знак за внимание, грижа и винаги се харесва на майките, защото имат нещо, което да им остане за спомен, когато детето порасне. Обикновено това може да е одеалце или спален комплект, на който са изписани имената и рождената дата на бебето. Другият вариант е украса за детската стая с името на детето или комплект за количката.

Добави описание

Ръчно изработена играчка

Ръчно изработените играчки също са сред фаворитите за първи подарък на бебе. Освен че са изработени от съобразени с възрастта на детето материали, те са по-цветни и оригинални. Може да е плетено мече, пачуърк зайче или тиха книжка, с която детето да си играе по-късно.

Комплект дрешки

Дрешките са най-практичният и може би най-често срещаният подарък за бебе, но тук трябва да сте по-внимателни. Съобразявайте месеците и килограмите на бебето. Вместо комплект от блузка и долнище по-добре купете отделно двете части, защото така дори едната да е голяма, ще може да се носи от бебето на по-късен етап. Лигавниците и детските чорапки никога не са излишни.

Добави описание

Музикална играчка

Музикалните играчки са любими на най-малките, но не са толкова обичани от родителите им. Разгледайте играчката и вижте дали има копче за изключване или степен за намаляване на звука. Музикален инструмент, пееща книжка, говорещо кученце - разнообразието е голямо.

Добави описание

Бебешки албум

Независимо дали става дума за ръчно изработен или за готов албум, това е оригинален и полезен подарък. В него родителите могат да вписват важни моменти от развитието на детето - първа усмивка, първа лъжичка с бебешко пюре, първо море и т.н. Отстрани се прилагат снимки и лични бележки.

Добави описание

Ваучер за фотосесия

Напоследък фотосесиите при малките деца са на почит, затова може да подарите ваучер за един незабравим спомен. Ако става дума за сесия на новородено, помнете, че бебето трябва да е на не повече от месец и малко, така че съобразете датите на ваучера. 

Добави описание

По-голям подарък

Сред по-големите подаръци за бебе попадат: бебешки фитнес, бебефон, музикална въртележка за леглото, проходилка. Важно е обаче предварително да сте се допитали до родителите, защото може да не одобряват някоя от играчките.

06.06.2018/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Какво да подарите на бебе?".

Още от "Бебе"

Звездните бебета на 2017-та година

Звездните бебета на 2017-та година

Ето кои са най-известните звездни бебеша, родени през 2017 година.

Възпалени гърди след кърмене

Възпалени гърди след кърмене

Възпалените гърди след кърмене са често срещан проблем при майките. Неприятната болка и дискомфортът не са за пренебрегване и понякога се стига до консултации и помощ от лекаря. Какво трябва да знаете за възпаление на гърдите след кърмене.

Кои са най-модерните бебешки имена?

Кои са най-модерните бебешки имена?

„Как ще го кръстим?“ е въпросът, който пленява бъдещите родили още в първите седмици на бременността. И цели 9 месеца се водят дебати дали детето да бъде кръстено на баби и дядовци или да носи някое от съвременните, завъртяни и модерни имена.