10 дразнещи навика на бременните жени

1 коментар0/5

Бременността е време, в което хормоните бушуват и превръщат много жени в безкрайно дразнещи за околните. А повечето бременни не го осъзнават и често се чувстват неразбрани или просто се сърдят на всички.

10 дразнещи навика на бременните жени

Бременността е нещо като извинение за много жени да се държат крайно неадекватно и дразнещо, да натрапват всичко свързано с бременността си, да се оплакват от всичко възможно и прочие. 

Ето кои са най-дразнещите навици на бременните жени:

1. Всеки ден публикувате снимки на бременния си корем в социалните мрежи. Само че дори и на най-добрите ви приятели им омръзва да ви гледат разголени, с изхвръкнал пъп, с нарисуван корем, вързан с панделка и от сорта. 

2. Постоянно галите корема си, привличайки вниманието към него и предлагате дали пък околните не искат и те да го погалят.

3. Постовете ви в социалните мрежи съдържат единствено и само информация колко сте гладни, уморени, лошо ви е, топло ви е, студено ви е, тежи ви и от сорта пъшкане и охкане. Ясно, бременна сте, но има и други неща, за които може да пишете. 

4. Бременността ви е извинение за всичко. От пазаруване до ходене повече от 5 мин пеша всичко ви е непосилно, защото сте бремемнни и сякаш единствената ви работа е да лежите, а другите да ви слугуват. Сега ви се е паднало.

5. Пазаруване на абсурдни бебешки стоки. Ок, има бременни, които от рано започват с пазаруването за бъдещото си дете, но поне купуват що годе функционални неща. Но има и такива жени, които се впускат в купуването на маркови маратонки 14 номер, които детето няма да ползва, защото когато носи 14 номер 100% няма да може още да ходи. Или пък му купуват дамска мини чантичка на Chanel с брокат и камъни за апокалиптична сума.

6. Създават фен страница на нероденото си бебе. Да, има и такива бременни жени, които са толкова обсебеди от всеки ден на детето си, който прекарва в корема, а за в бъдеще и на бял свят, че искат всеки един детайл от случващото се да бъде публикуват в отделна страница. Канят хора да я харесат, събират харесвания и т.н. Имайте късмета да не лайквате всеки ден - ще ви се разсърдят!

7. Залитате към самохвалството. Вие сте бременна и това е повод за гордост. Смятате се за експерт по всички въпроси за бременните, Ходите на курсове за бременни и няма как за в бъдеще да не сте най-добрата майка. Всяко е нещо е повод за гордост при вас и никой няма право да ви отправя критика за каквото и да било, защото просто сте най-добрите.

8. Оплаквате се, че някой вече е откраднал името на бъдещето ви бебе. За много майки е трудно да запазят в тайна името, което са избрали за бебето си и искат да разтръбят на всички как бъдещият Тодор рита в корема ви, как бъдещият Тодор се е обърнал, как бъдещият Тодор спи в момента. И се оказва, че колежката ви, която е родила съвсем наскоро е кръстила детето си Тодор. А вие изпадате в луда истерия и гняв защо тя ви е откраднала името.

Добави описание

9. Оплаквате се за всичко и по всяко време. Пуфтенето и пъшкането е характерно за много бременни. Оплакват се, че трябв ада чакат градския транспорт, че има опашка на касата в магазина, че колегите вдигат много шум, че е много топло или студено.

10. Помпозно парти за бъдещето дете. Американската практика, наречена "Baby shower" стана много популярна и у нас. И сега много бременни правят абсурдни партита за неродените си деца, говорят изцяло и само за бременността си, за бебетата и получават купо подаръци, разбира се всичко е за бебето.

Бебешко парти по американски >>>

09.11.2017/Ели Йорданова

 

1 коментарДобави коментар »

Domakinka

От Domakinka09.11.2017, 16:13 ч.

Много се развеселих и смях! Днешните бременни - в почти цялата си част, са точно такива. Към тях добавете и майките им, а до някаква степен и свекървите им. Доповръща ми се от интимни подробности и набутването на...

Виж всички коментари за "10 дразнещи навика на бременните жени".

Още от "9 месеца"

Когато бебето рита

Когато бебето рита

Един от най-вълнуващите и очаквани моменти от бременността е първият ритник на бебето. Какво могат да означават ритниците, защо трябва да ги следите и какво изпитва майакта, когато бебето рита?

“Учи” детето си, още докато е в утробата

“Учи” детето си, още докато е в утробата

Вие сте бременна или планирате да имате бебе. Предстоят ви 40 седмици, през които ще изживеете много радостни мигове, но и немалко неудобства и тревоги.