5 великденски традиции за вас и вашето дете

0 коментара0/5

Направете Великден по-весел и интересен за вашите деца като им организирате забавни и оригинални занимания. Създайте им спомени, с които да асоциират празниците. Вижте 5 великденски традии за вас и вашето дете, които може да спазвате.

5 великденски традиции за вас и вашето дете
 © istockphotos.com

Запечатано на снимка

Направете боядисването на яйца съвместно занимание - децата ще се забавляват с боите и ще се чувстват полезни, а вие ще имате възможност да прекарате време с тях преди еуфорията по самите празници. Направете си албум, в който всяка година да прибавяте снимка от боядисването на яйцата. Освен, че ще видите как сте се променяли с времето, ще остане скъп спомен за семейството.

Добави описание

Кулинарни помощници

Другият момент, когато децата могат да се включат активно в подготовката за Великден, е приготвянето на курабии и козунаци. Създайте традиция заедно да майсторите великденските вкусотии в кухнята. Например, след като сте сплели козунака на плитка, може да дадете на децата на го намажат с яйце и да го поръсят със захар. При сладките пък може да им връчите формичките, за да изрязват от тестото зайчета или яйца, или след като са изстинали, да ги украсяват с глазура.

Вижте също: С какво да ангажирате детето за Великден

Добави описание

Съвместна украса

Създайте си традицията всяка година заедно да украсявате за Великден. Както за Коледа украсата на елхата е семейно занимание, така тук може съвместно да украсите великденско дръвче. Или да дадете задача на най-малките да измайсторят своя великденска украса от хартия, да направят изложба от рисунки или да направите украса от посадени пролетни цветя, но вместо в саксия, с кошница.

Вижте също: Лесни и креативни великденски занимания за децата

Добави описание

Семейна надпревара

Направете си великденски конкурс за най-красиво боядисано яйце, за най-интересна картичка или за най-бързо украсени сладки. Организирайте за децата лов на съкровища със загадки, а крайната цел да бъде голямо шоколадово яйце. Ако пък не ви допада никое от посочените, тогава просто си създайте традицията след великденския обяд винаги да играете семейно на любимата ви настолна игра.

Добави описание

На църква

Великден е преди всичко религиозен празник, затова е хубаво да се обърне внимание именно на тази негова страна. Много семейства избират да прекарат заедно часовете преди самия Великден, като ходят на църква, за да запалят свещ. Така и децата могат да научат повече за ритуалите, символите и обичаите, които съпътстват празника.

28.03.2018/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "5 великденски традиции за вас и вашето дете".

Още от "Дете"

Детският егоизъм

Детският егоизъм

Трудно е да обвиним детето си, че проявява егоизъм и че иска да бъде център на внимание. Това качество сякаш е в природата на децата и ние свикваме, че те искат. От нас възрастните се очаква да им даваме или да им покажем, че не може да стане винаги на тя

5 съвета в игрите с по-малките

5 съвета в игрите с по-малките

Как да ангажирате вниманието на по-малките и да превърнете деня в истинско забавление? Вижте 5 съвета в игрите с по-малките деца.

Мода за ученици

Мода за ученици

Преди 15-ти септември хиляди ученици се канят да влязат в класните стаи, които макар и малки, също се вълнуват как ще са облечени - колкото повече порастват, толкова по-суетни и взискателни стават към вида си. Вижте каква е модата при учениците тази година.