Децата интроверти и кое ги прави толкова специални

0 коментара0/5

Децата интроверти са точно толкова специални, колкото и всички останали, а понякога и повече. Зависи от гледната точка на родителя и подхода му към детето. Дали детето ви е интроверт? Проверете сами.

Децата интроверти и кое ги прави толкова специални

Избягват зрителния контакт, особено при среща с нови хора

Това е вид защитна реакция на децата интроверти. По този начин не допускат никого в своя неприкосновен вътрешен свят. Или поне докато не го опознаят и не преценят, че може да му се имат доверие. 

Раздразнителни са вечер, особено след активен ден

Децата интроверти са много чувствителни и емоционални. При по-активни дни, свързани с много дейности, места и хора, е обичайно вечер децата да са раздразнителни, да плачат без причина и прочие.

Кое прави интровертите толкова добри родители? >>>

Говорят си с играчките повече от другите деца

Ако детето ви обича да се усамотява с играчките си, да им говори и да разиграва театър с тях, измисляйки диалози, то може би си имате интроверт у дома. 

Добави описание

Предпочитате да си играят сами

Интровертните деца не търсят толкова компанията на другите деца, а предпочитат да си играят сами. Падат си домошари, обичат си стаята, изобретателни са в измислянето на игри и могат дълго време да се занимават сами. 

Имат едно-две добри приятелчета

Децата интроверти не са съвсем асоциални. Обичат компанията от себеподобни, но не се заиграват с произволни деца на произволна детска площадка. Търсят си своите приятелчета, които са обичайно не повече от 1-2. 

4 типа интроверти и техните супер сили >>>

Обичат познатото

Децата интроверти обичат да ходят на едни и същи места, да им се четат едни и същи приказки, обичат да играят с едни и същи играчки на едни и същи игри. В общи линии не си падат по новостите, които ги плашат и нарушават хармоничния им свят.

Трудно изразяват емоциите си

Децата интроверти са кълбо от емоции, но видимо това не е така. Те умело крият чувствата си или просто не знаят как да ги показват. Иначе са много чувствителни, дори твърде много, което често им създава проблеми и ги кара да плачат повече от другите деца.

Родителите са най-добрите приятели за децата интроверти

Ако детето ви обожава да прекарва време с вас, иска да си играете както вкъщи, така и навън с него, обича да четете заедно книги и да правите всичко заедно, то навярно е интроверт. И в това няма нищо лошо, защото сега ви се е паднало да бъдете част от живота на детето си, докато е малко. Не го отблъсквайте, а намерете време да бъдете с него и да се занимавате заедно.

17.05.2018/Ели Йорданова

Още за: дете

Още от "Дете"

Как да научите детето да чете?

Как да научите детето да чете?

Докато преди беше нормално чак в първи клас детето да започва четенето и писането, то напоследък все повече родители желаят детето им да започне да чете от ранна детска възраст и сами се заемат с обучението ми. Но как да научите детето да чете?

Как да изберете подходящи играчки за детето?

Как да изберете подходящи играчки за детето?

Играчките са не само средство за забавление на детето, но и начин за опознаване на света. Децата развиват интелектуални, физически умения и творчески наклонности благодарение на игрите, така че внимателно изберете подходящите играчки за своето дете.