На пазар за ученически пособия: 7 съвета, с които да спестим време и пари

0 коментара0/5

Всеки родител знае, че с наближаването на новата учебна година са на лице и допълнителни разходи свързани с нуждите на ученика. Често обаче те надхвърлят не само очакванията, но и възможностите на семейството. Ето защо събрахме няколко полезни съвета, които да ви помогнат да спестите време и пари, докато пазарувате с детето за новата учебна година:

На пазар за ученически пособия: 7 съвета, с които да спестим време и пари
 © iStock

Нови учебници и тетрадки, раници и несесери, дрехи, обувки и т.н. – всички тези неща са неизменна част от подготовката за връщането в училище. За жалост статистическите изследвания говорят, че родителите на ученици изпитват трудности при поемането на тези извънредни разходи. Разбира се, те не могат да бъдат прескочени, но за сметка на това с малко повече планиране сумата може да бъде редуцирана до 40%. Ето и няколко полезни съвета, които да ви помогнат да спестите от пазара за ученически пособия:

1. Направете подробен списък на това, от което се нуждаете

Добави описание

Направете си списък подобен на този за супермаркета. Обмислете добре предварително от какво се нуждае вашето дете за училище  - химикали, моливи, тетрадки, раница, компютър и т.н. След като набележите всичко необходимо и следвате списъка по време на пазара, ще ви бъде по-лесно да не се отклонявате и харчите пари за ненужни вещи.

2. Изчакайте указанията на учителя

Не бързайте със закупуването на учебници и помощни материали и изчакайте първо учителите да споделят с вас своите изисквания. Така  ще избегнете ненужни покупки или такива, които не отговарят на нуждите на вашето дете.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Как да изберем раница на ученика? >>>

3. Възползвайте се от промоциите

Опитайте се да се възползвате от възможностите, които предлагат търговците в ученическата кампания. Преди началото на учебната година повсевместно ще откриете намаления. Ето защо ви съветваме умишлено да използвате тези няколко седмици, за да напазарувате всичко необходимо с подобаваща отстъпка. През септември можете да закупите обзавеждане за детска стая, дрехи, учебни пособия и техника с намаление както онлайн, така и в големите търговски вериги.

4. Внимавайте какво издание купувате

Добави описание

Сигурни ли сте, че "новото издание" наистина е различно от старото? Преди да купите най-новото издание на даден учебник, разберете дали изобщо са насъпили промени в съдържанието му. Ако няма такива, то има случаи, в които ще намерите по-старото издание на по-ниска цена.

5. Обмислете варианта за закупуване на използвани учебници

Най-добрият вариант е да ги купите директно от други ученици, а не от специализирани магазини. По този начин можете да спестите до 50% от цена. Можете да възбудите темата в училището на вашето дете, като предложите на администрацията да позволи публикуването на обяви за търсене и предлагане на такива учебници и помагала в сградата на училището, за да бъде установяването на контакт по-лесно и ефективно.

6. Организирайте или се включете в група за споделено пазаруване

Страхотна стратегия за спастяване на пари е купуването от склад за закупуване не само на дрехи и техника, но и на учебници. Самите издателствата правят отстъпки от коричната цена, при закупуването на по-голямо количество от дадено издание. Подобно на груповото пазаруване от чуждестранни сайтове, с цел намаляване на стойността на доставката, така и при учебните пособия можете да спестите пари, ако пазарувате колективно.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Как да направим връщането на училище по-лесно за децата? >>>

7.Сравнявайте цените

Добави описание

Преди да купите нещо, влезте в няколко магазина, за да можете да сравните различните цени, които виждате. Ако нямата достъчно време, за да го направите физически, то на помощ може да ви се притече интернет. Разгледайте онлайн брошурите на магазините, които сте набелязали и така ще можете да откриете най-изгодните цени за ученическите принадлежности за вашето дете. 

Още от "Дете"

От какво да предпазите детето на Коледа?

От какво да предпазите детето на Коледа?

Какво толкова опасно може да има в украсяването на коледната елха, си мислите гледайки я отдолу. А когато се качите на стълба, за да сложите звезда на върха на коледното дръвче, списъкът с опасностите, които крие Коледа изведнъж грейва пред очите ви.

Чувствителните деца – как да ги разпознаем и как да им помогнем

Чувствителните деца – как да ги разпознаем и как да им помогнем

Чувствителните деца се нуждаят от по-специално внимание и най-вече разбиране. Ето какво трябва да знаем за тези деца и как да им помогнем да се чувстват спокойни и обичани:

Как да закалите детето?

Как да закалите детето?

Често ли боледува детето ви? Време е да промените това, като закалите детето и му помогнете да изгради силен имунитет, така че да боледува по-малко и да се справя по-лесно с вирусите. Но как да закалите детето? Ето някои изпитани методи.