Суперхрани за деца с проблемен стомах

0 коментара0/5

Подуването, боклите в корема, запека или диарията са едни добре познати проблеми на много родители. Ето как да избавите детето от този дискомфорт като подобрите здравето на стомашно-чревния тракт с няколко суперхрани.

Суперхрани за деца с проблемен стомах

Ферментирали храни

Децата не си падат по туршиите, киселите краставички и въобще ферментиралите храни, но именно те са едни от най-добрите пробиотици. И въпреки това повечето деца обичат морковите от туршиите, така че зимно време им предлагайте подобно "лакомство". Стига да сте упорити, но не и досадни, децата рано или късно ще свикнат с вкуса и ще хрупат с радост този сорт храни.

Храни, богати на фибри

Фибрите са храна за добрите бактерии и спомагат храносмилането. А доброто храносмилане решава проблеми като подуването, газовете, болките в корема, запека и т.н.

Добави описание

Ето няколко богати на фибри храни, от които се нуждае вашето дете:

  • Боб и леща - те са едни от най-богатите на фиби храни. Освен това може да бъдат поднесени по забавен начин на децата, така че да бъдат харесани. 
  • Плодове и зеленчуци - те са не само богати на фибри, но съдържат също много минерали и витамини. Ежедневното консумиране на плодове гарантира безупречно чревно здраве, особено при деца, страдащи от хроничен запек.
  • Ядки - богати са на ненаситени мазнини, протеини, витамини и фибри. 
  • Ленено семе - звучи като да е невъзможно за едно дете да консумира ленено семе, но може да използвате смляно ленено семе в брашното за кекс, палачинки и други любими тестени изделия на детето. Хлябът със семена е също нещо, което по-скоро децата са склонни да опитат и дори им харесва.

7 правила за здравословно хранене при децата >>>

12.04.2018/Ели Йорданова

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Суперхрани за деца с проблемен стомах".

Още от "Дете"

7 правила за здравословно хранене при децата

7 правила за здравословно хранене при децата

За да расте здраво и жизнено детето ви, то трябва да приема достатъчно количество от трите основни вида храни - белтъчини, въглехидрати, мазнини.

10 въпроса и отговора за децата през зимата

10 въпроса и отговора за децата през зимата

Студеното време през зимата носи със себе си дълъг списък от въпроси, които много родители си задават по отношение на децата си. Ето някои от тях.

Самo дете у дома! Ами сега?

Самo дете у дома! Ами сега?

Навярно сте гледали „Сам вкъщи“ и сте наясно колко пакости може да сътвори едно дете, когато е само у дома, но също така и колко уязвимо може да бъде само вкъщи. За целта помислете над няколко важни въпроса, преди да оставите детето само у