Суперхрани за деца с проблемен стомах

0 коментара0/5

Подуването, боклите в корема, запека или диарията са едни добре познати проблеми на много родители. Ето как да избавите детето от този дискомфорт като подобрите здравето на стомашно-чревния тракт с няколко суперхрани.

Суперхрани за деца с проблемен стомах

Ферментирали храни

Децата не си падат по туршиите, киселите краставички и въобще ферментиралите храни, но именно те са едни от най-добрите пробиотици. И въпреки това повечето деца обичат морковите от туршиите, така че зимно време им предлагайте подобно "лакомство". Стига да сте упорити, но не и досадни, децата рано или късно ще свикнат с вкуса и ще хрупат с радост този сорт храни.

Храни, богати на фибри

Фибрите са храна за добрите бактерии и спомагат храносмилането. А доброто храносмилане решава проблеми като подуването, газовете, болките в корема, запека и т.н.

Добави описание

Ето няколко богати на фибри храни, от които се нуждае вашето дете:

  • Боб и леща - те са едни от най-богатите на фиби храни. Освен това може да бъдат поднесени по забавен начин на децата, така че да бъдат харесани. 
  • Плодове и зеленчуци - те са не само богати на фибри, но съдържат също много минерали и витамини. Ежедневното консумиране на плодове гарантира безупречно чревно здраве, особено при деца, страдащи от хроничен запек.
  • Ядки - богати са на ненаситени мазнини, протеини, витамини и фибри. 
  • Ленено семе - звучи като да е невъзможно за едно дете да консумира ленено семе, но може да използвате смляно ленено семе в брашното за кекс, палачинки и други любими тестени изделия на детето. Хлябът със семена е също нещо, което по-скоро децата са склонни да опитат и дори им харесва.

7 правила за здравословно хранене при децата >>>

12.04.2018/Ели Йорданова

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Суперхрани за деца с проблемен стомах".

Още от "Дете"

Писмо до Дядо Коледа

Писмо до Дядо Коледа

Писането на писмо до Дядо Коледа от най-малките е една от празничните традиции в семейството. Защо е полезно за детето да праща писмо до белобрадия старец и как да му помогнете при писането?

Има ли значение възрастовата разлика между децата в семейството?

Има ли значение възрастовата разлика между децата в семейството?

За идеална възрастова разлика надали може да се говори, защото това е нещо строго индивидуално, но педагозите все пак препоръчват да се стремите към три години разлика във възрастта между първото и второто ви дете.

Коледни подаръци за детето

Коледни подаръци за детето

Всеки намира своя любим момент в Коледа. Няма съмнение, че най-вълнуващият миг за детето е отварянето на подаръците, които го чакат под елхата.