Бъдещи майки, ходете на море в края на сезона

0 коментара0/5

Вие сте бременна, но изпитвате непреодолимо желание да се потопите в морето, да вдишате морския въздух, да се отпуснете безгрижно върху пясъка.


Ако спазвате няколко основни правила, можете да осъществите желанието си.
Не бива да забравяте обаче, че продължителното излагане на слънце е вредно за вас и вашето бебе.


Пазете кожата си

Не се тревожете, ако по лицето ви се появят петна. Те изчезват след раждането. Но под влияние на слънцето тези естествени по време на бременността дефекти могат, се превърнат в траен недостатък, който ще ви тормози години наред.
Същият резултат се получава и при употреба на продукти, съдържащи бергамот - дезодорант, парфюми и дори някои лекарства (антибиотици антидепресанти).
Използвайте плажни кремове, които гарантират висока степен на защитеност от слънчевите лъчи.
Полагайте крем върху цялото си тяло през два часа. Избягвайте кремове и гелове за почерняваме, съдържащи каротин. Те са вредни за вас и вашето бебе.
Пийте много течности, защото бързо се отводнявате.

Следете кръвообращението си

По време на бременността кръвообращението се нарушава. Затова крайниците ви, особено през лятото, натежават, а капилярите излизат на повърхността на кожата.
Необходимо е да изминавате големи разстояния пеша, да плувате, да карате велосипед, за да активизирате кръвообращението си.
Много полезни са разходките по морския бряг.
Използвайте всеки удобен момент, за да вдигнете краката си нависоко.

Поддържайте добра физическа форма

За вас са подходящи спортовете, които осигуряват гъвкавост на мускулите.
Не бива да тичате, да карате водни ски или сърф.
Концентрирайте усилията си в гимнастиката. Тя поддържа гръбначния ви стълб изправен и отстранява болките в седалището и бедрата, които предизвикват обездвижване при много от бременните жени.
Храненето също играе съществена роля в поддържането на физическото ви равновесие.
Яжте пресни плодове и особено зеленчуци, които зареждат организма ви с дефицитното по време на бременността желязо.

Още от "Красота и здраве"

Кои спортове са позволени през бременността?

Кои спортове са позволени през бременността?

Много жени се притесняват дали заради бременността няма да им се наложи да изоставят спортните си навици. Всъщност няма бариери между бъдещите майки и спорта, стига да са спазени определени условия. Кои спортове са позволени по време на бременността?

Мода за бременни

Мода за бременни

Не се притеснявайте от наедрялото си коремче и смело импровизирайте, що се отнася до модата. И може да забравите за убежденията си, че дрехите за бременни убиват и най-малката капка сексапил у бъдещата майка, защото дрехите за бременни стават все по-секси и кокетни.

Козметични въпроси и отговори за бременността

Козметични въпроси и отговори за бременността

През бременността тялото на жената се променя значително и често тези промени депресират или тревожат бъдещите майки, чудейки се кога отражението в огледалото ще е същото както преди. Ето някои козметични въпроси и отговори за бременността.