10 причини да се обадиш на майка си още сега

0 коментара0/5

Като възрастни ние започваме да мислим за своите проблеми и все по-рядко демонстрираме обичта си към най-близките, особено към майка си. Ето десет причини да се обадиш на своята майка точно сега, независимо къде се намираш и какво правиш:

10 причини да се обадиш на майка си още сега
 © istockphoto.com

Майката е човек като всеки друг, но в същото време е невероятна жена, която ще направи всичко за децата си. Независимо дали живее в апартамента на горния етаж или на другия край на света не забравяй да и се обаждаш, дори да имаш само 5 минути. И така вдигни телефона, набери номера и й кажи, че я обичаш. Ние ти даваме още 10 причини да се обадиш на майка си още днес:

1. За да ти даде добър съвет: понякога ни е трудно да си го признаем, но мама има много повече опит от нас и често дава отлични съвети. Една от най-добрите причини да й се обадиш е да чуеш мнението й  за проблеми, които те вълнуват в момента. Така не само ще получиш необходимата помощ, но и ще се почувстваш важна и ценена.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Съветите на мама, в които не се вслушахте >>>

2. За да ти помогне в готвенето: никой не готви като мама и ако не искаме нейните апетитни ястия да бъдат забравени, е време да се научим как да ги приготвяме сами. Майка ти ще бъде развълнувана да предаде уменията си точно и до най-малката подробност.

3. Защото обича също колкото теб децата ти: да станеш баба е почти толкова голяма чест и радост, колкото и да бъдеш майка. Нищо няма да разведри повече деня на майка ти, от това да чуе гласовете на внуците си по телефона или да има добри новини за тях, когато са далеч.

4. Защото винаги те разбира: нека си го кажем направо - никой не те познава по-добре от собствената ти майка. Поради тази причина разговорите с нея биха могли да бъдат особено полезни, за да изясниш своите идеи и да се оттървеш от съмненията  и въпроси, които те тревожат.

5. За да я поздравиш: Денят на майката, рожденият й ден, именния ден - са причина да се обадиш на майка си и да отпразнувате заедно нейния специален ден.

Добави описание

6. За да си поприказвате: няма нищо лошо да се обадиш, само за да я поздравиш, да си споделите какво правите. Може би точно в този момент тя се чувства самотна и има голямо желание да си поприказва с теб, но се страхува да не те обезпокои.

7. За да споделиш: може би от ежедневните задължения не ви остава време да си поговорите за нещо различно – ти винаги говориш за работата, а тя се оплаква от своите болежки.  Обади й се и я поканида излезе на кафе, само двете, за да можете да се наприказвате.

8. Защото ти си нейната гордост: дори и вече не си дете,  майка ти все още се гордее с всичко, което правиш – независимо, колко незначително изглежда за теб. Споделяй всичко ново, което ти се случва с нея и я включи в успехи и във вълнуващите събития от твоя живот.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Щастливо майчинство - 15 неща, които прави всяка майка >>>

9. За да я накараш да се усмихне: да се обадиш на майка си само защото знаеш, че когато чуе гласа ти,  ще се усмихне. Като всички, тя има нужда да се чувства обичана.

10. Защото времето лети неусетно: дори и да не искаш да мислиш за това, майка ти няма да бъде до теб вечно. Един ден ще откриеш, че искаш да говориш с нея, но това няма да е възможно. Ето защо възползвай се от времето, което имате заедно, това са специални моменти, за които един ден може да съжаляваш, че си пропиляла.

11.06.2018/Боряна Харлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "10 причини да се обадиш на майка си още сега".

Още от "Мама и татко"

Как да се преборим с умората, когато детето не заспива?

Как да се преборим с умората, когато детето не заспива?

Ако детето не спи през нощта, то може да навакса през деня. За родителите, от друга страна, нещата не стоят толкова просто, задълженията през деня (работа, домакински задължения и т.н.) изискват съсредоточаване и бистър ум. Ето няколко съвета, как да останете будни и да сте ефективни през деня, дори ако не сте се наспали:

За по-сладки моменти в семейството

За по-сладки моменти в семейството

Не бива да оставяме грижите да сливат дните ни. Понякога всичко, от което имаме нужда, са няколко прекрасни минути или часове, които да ни зарадват.

Защо и как да отглеждате децата си като в Германия?

Защо и как да отглеждате децата си като в Германия?

Германия е крайно различна от България, съответнои методите на немците при отглеждането и възпитанието на децата са крайно различни. Някои са шокиращи, други неприложими за страната ни, но върху трети може и да се замислите дали да не използвате като родители.