4 неща, които трябва да правите пред децата си

0 коментара0/5

Моделирането на поведението на вашето дете е голяма отговорност, от която зависи в какъв човек ще се превърне. Личният пример е от особено значение при възпитанието на децата. Вижте кои са нещата, които не бива да скривате от децата си:

4 неща, които трябва да правите пред децата си
 © iStock

Да плачете

Да показваш емоциите си не е слабост или дефект. Сълзите са естествена реакция, която помага на хората да се справят по-лесно с емоционалните моменти било то хубави или лоши. Когато демонстрирате това на своите деца, те ще растат спокойни и разбиращи, способни да споделят своите емоции и да не се страхуват или срамуват да ги показват.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

5 типа родителско поведение, които вредят на децата >>>

Да целувате партньора си

Добави описание

В някои семейства родителите избягват да показват близост един към друг пред своите деца. Това обаче е напълно погрешно. За да се научат какво е да обичаш и да бъдеш обичан, децата трябва да знаят и романтичната страна на любовта. Така че показвайте привързаността към партньора си и не се срамувайте от целувките, които си разменяте в колата, докато карате децата на училище или у дома на вечеря.

Да учите

Ученето не бива да се приема като краткосрочна цел, а процес, който продължава цял живот. В променящия се свят, в който живеем, често срещано е смяната на различни професии и сфери на работа. За да се чувства човек комфортно при такъв тип промяна, трябва да бъде гъвкав и способен да учи нови неща.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

10 причини да четем (повече) >>>

Приказкотерапия - как приказките могат да лекуват >>>

 

Най-добрият начин да научите на това децата си е да им бъдете пример – научете се да свирите на инструмент, запишете онлайн курс за нещо, което винаги сте мечтали или просто четете повече.

Да тренирате

Добави описание

Да показвате на децата си, че спортувате ги учи, че освен съзнанието и тялото има нужда от ежедневни грижи. По този начин можете да им помогнете да израстнат с необходимостта от движение и любов към спорта, което да ги направи пълноценни хора.

Още от "Мама и татко"

Юни е месецът, в който може да смените  личния си лекар

Юни е месецът, в който може да смените личния си лекар

От 1 юни до 30-ти юни здравноосигурените лица могат да сменят личния си лекар, като се регистрират при нов общопрактикуващ лекар (ОПЛ), напомнят от НЗОК.

Весели и безопасни празници

Весели и безопасни празници

Коледа и Нова година са семейни празници. Но те преди всичко са празници на децата и за децата.

Майките на световните диктатори и връзката помежду им

Майките на световните диктатори и връзката помежду им

Кои са жените родили и възпитали едни от най-големите диктатори в световната история? Има ли връзка между отношенията в семейството и изграждането на тези мъже в символи на тиранизма, научете от настоящата статия: