5 неща в чантата на една майка

0 коментара0/5

В чантата на мама винаги има всичко, което може някога да потрябва. Пълно е с решения за всяка ситуация, но преобладават 5 неща, които няма как да ги пропусне или забрави. Вижте кои са те.

5 неща в чантата на една майка
 © istockphotos.com

Закуска и вода

Няма значение дали детето е хапнало току що, закуската никога не е излишен товар в чантата на мама. Освен, че дава енергия и сили на малчугана между основните хранения, тя може да спаси ситуацията, ако някое от тях закъснее. Много майки използват апетитните дребни лакомства като подкуп, докато са на пазар с детето. Водата също е за собствено успокоение, а и така сте сигурни че поддържате детето хидратирано.

Добави описание

Кърпички

Едно от нещата, които със сигурност ще намерите в чантата на всяка майка, са пакетчета с кърпички - сухи и мокри, подходящи за всяка ситуация. Обикновено се притичват на помощ, когато спешно трябва да отстраните някое петно, когато искате измиете ръцете след игра в пясъчника и да ги дезинфектирате, или пък сте хапнали нещо, докато сте били навън.

Мини аптечка

Когато сте навън с малки деца, инцидентите никога не са изключени, затова е добре да бъдете подготвени. Падане от колело, ожулване на коляното, ухапване от насекомо са сред най-честите оплаквания. Затова дръжте "мини аптечка" в чантата, която е снабдена с неща от първа необходимост: няколко лепенки, алергозан или друго противоалергично лекарство, малко памук и някакъв почистващ гел или разтвор.

Добави описание

Нещо занимателно

Любима играчка, книжка-пъзел, музикална кукла - хубаво е да имате нещо занимателно под ръка, така че ако сте с по-малко дете и искате да седнете за почивка на кафе, да може да ангажирате вниманието му. През пролетта и лятото пък е сезонът на лопатките, греблата и формичките за пясък, а за по-хладните дни може да носите тефтер и пастели в чантата, ако детето обича да рисува.

Добави описание

Сезонни продукти

В зависимост от времето навън и настоящия сезон, в чантата на мама може да намерите различни продукти. Например, през лятото - слънцезащитен крем и шапка, а през зимата - крем срещу суха кожа и зачервявания и ръкавици. През пролетта и есента - чадър или сгънат дъждобран. Резервна блузка или долнище също не са излишни.

11.04.2018/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "5 неща в чантата на една майка".

Още от "Мама и татко"

 На есен с песен

На есен с песен

Грабна ме заглавието и се зачетох в раздел промоции, на сайта на моята банка. Ех, най-накрая предложение като за мен!

Тате кръшка, а мама не знае

Тате кръшка, а мама не знае

Първият вариант: в много семейства когато единия от родителите изневерява това е дълбока тайна. Другият знае, но си мълчи.

Вредни ли са цветята в детската стая?

Вредни ли са цветята в детската стая?

Когато подбирате зеленината във вашия дом, не забавяйте страничните реакции към някои растения, а именно алергии, дерматити, както и отравяния.