7 неща, които не бива да казвате на самотна майка

1 коментар0/5

7 неща, които не бива да казвате на самотна майка

Няма ли скоро пак да се омъжиш?

В представите на повечето хора едно семейство традиционно се състои от мама, тати и децата. Идеята за сама майка с дете/деца е трудна за възприемане, защото се смята, че майката няма да се справи достатъчно добре с възпитанието, финансовото задоволяване на нуждите на детето и като цяло жонглирането с работа, домакинство и деца. Ето защо самотните майки често биват подтиквани отново да се омъжат, дори и сами да се справят блестящо.

Май не си избрала съпруга си достатъчно мъдро?

Без дори да знаят причината за раздялата с бащата на детето ви, мнозина са склонни да обвинят майката, че причината за раздялата е в нейния грешен избор на мъж, без да вземат под внимание много други фактори. 

Не е ли чудесно, когато има мъж у дома?

Или иначе казано кой ще ви помага с домашните ремонти, ще точи ножовете, ще прави скара и прочие мъжки дейности.

Добави описание

Наистина трябва да започнеш да се срещаш отново с някой!

Наистина ли мъжът е всичко, което прави една майка успешна в работата, като родител или домакиня? Дори и да сте видимо преуспяващи във всяко едно отношение, пак ще получавате съвети като този и то навярно от жени, които не си се представят и се страхуват как биха се справяли сами.

Такива като теб са заплаха за омъжените двойки!

Ако някои съжаляват самотните майки, други ги възприемат като заплаха. Емоционалната им необвързаност и нежеланието им за такава ги прави безкрайно привлекателни в очите на много мъже...дори семейни такива.

Не ставаш за тази работа

Дискриминацията на работното място е особено осезаема при самотните майки. Те се смятат, че не могат да бъдат отдадени на професията си, защото просто нямат време. 

Ясно ли е кой е бащата?

Или иначе казано околните искат да ви намекнат колко безразсъдна сте била да се сдобиете с дете без стабилен мъж до себе си, а може би пък детето е продукт на една нощ само.

30.11.2017/Ели Йорданова

 

1 коментарДобави коментар »

jasmin1

От jasmin101.02.2018, 02:56 ч.

Личният живот е неприкосновен . Всеки упрек, изказан от някой не всеки път има основание . Понякога животът ни поставя в критични ситуации . Всеки знае себе си . Всеки гледа през своите очи . [Линк]

Виж всички коментари за "7 неща, които не бива да казвате на самотна майка".

Още от "Мама и татко"

Cryo-Save България избра своите представители в Борда на Родителите на компанията

Cryo-Save България избра своите представители в Борда на Родителите на компанията

Д-р Петкова ще зададе въпросите на българските родители на топмениджмънта на Cryo-Save в Белгия на 24 март

Защо родителите се превръщат в дразнещи приятели?

Защо родителите се превръщат в дразнещи приятели?

Новината, че най-добрата ви приятелка ще става майка, е колкото радостна, толкова и тревожна. Защо? Защото с появата на децата мнозина се превръщат от най-готините в най-дразнещите и досадни приятели.

Забавни истории запознават децата с човешкото тяло

Забавни истории запознават децата с човешкото тяло

Богато илюстрираните истории на Рам и Рем, които се появиха по книжарниците и павилионите за вестници, са увлекателен и достъпен начин да се запознаят децата от предучилищна възраст с устройството на човешкото тяло, функциите на различните