Как да изградим добри отношения със свекървата?

1 коментар0/5

Връзката между свекърва и снаха винаги е много деликатна. Разликата в поколенията, разбиранията и характера в комбинация с ревността, която изпитват за вниманието на мъжа, които ги обединява, често става причина за вражда между двете. Има, обаче, възможност това да бъде предотвратено, ако спазвате тези съвети:

Как да изградим добри отношения със свекървата?
 © istockphoto.com

Направете първата крачка

Поставете се на мястото на своята свекърва - това е първата стъпка, която ще ви помогне да я опознаете и да не я сравнявате с вашата майка. Говорете с нея, научете повече за живота й и за това с какви очи гледа на света около себе си. Когато я опознаете, ще ви бъде по-лесно да откриете най-правилния подход за комуникиране.

Винаги се отнасяйте с уважение

Добави описание

Спазването на йерархията в този случай е много важно, но то не трябва да се превръща в извинение за свекървата, за да „се качва на главата“ на снаха си. Ако все пак получавате нежелани коментари от страна на свекърва си, не търсете мигновено в тях прикрито заяждане или злобен подтекст. Понякога това е просто израз на загриженост, а не показен укор. 

Не премълчавайте онова, което ви смущава

Уважението към свекървата не бива да се превръща в капитулация в името на семейния мир. Натрупването на неизказаното несъгласие ще доведе до момент, в който нещата ще ескалират и отношенията снаха-свекърва ще се превърнат от привидно приятелски в открито враждебни. Ето защо, когато забележите, че дадено действие или изказване от страна на майката на вашия партньор е неприемливо, трябва да споделите позицията си. Не нападайте, но и бъдете достатъчно красноречива.

----------------------------------------------------------------------------------------

ВИЖТЕ ОЩЕ:

 

----------------------------------------------------------------------------------------

Не поставяйте съпруга си по средата

Добави описание

В ситуация на спор със свекървата, може да ви се стори, че намесването на мъжа, който и двете обичате, е единственото решение. Всъщност обаче се връщате там откъде сте започнали, тъй като едната приема ролята на защитник, а другата на нападател, което в крайна сметка няма да доведе до никакво решение, а мъжът ви, неспособен да вземе страна, вероятно ще се опита да се измъкне.

Бъдете готови на компромиси

Трудно е, разбира се, дори да мислим за компромис, когато знаем, че в дадена ситуация сме прави, а другият греши. Но ако се опитате да запомните максимата, че истината винаги има две лица, ще успеете по-лесно да се справяте с конфликтите и да проявите компромис.  

1 коментарДобави коментар »

jasmin1

От jasmin101.02.2018, 02:49 ч.

Свекървата е фактор в живота на вашият мъж . Повече компромиси от двете страни ,между снаха и свекърва ще доведе до по лек живот . Егото ни пречи доста пъти, да вървим по гладкият път на разбирателството . Всички сме...

Виж всички коментари за "Как да изградим добри отношения със свекървата?".

Още от "Мама и татко"

7 ценни житейски съвета от баби към внуци

7 ценни житейски съвета от баби към внуци

Разберете кои са най-ценните съвети, които бабите дават на своите внуци:

Професия мащеха – как да се отнасяте към доведеното дете

Професия мащеха – как да се отнасяте към доведеното дете

Думата мащеха обикновено буди негативни асоциации, а въображението ви рисува зъл образ на жена, склонна да се държи ужасно с доведените си деца. Но тази мащеха е само от приказките. В реалния живот професията на мащехата е съвсем различна.

7 неща, които правят родителите на смелите и уверени деца

7 неща, които правят родителите на смелите и уверени деца

Основната цел на всеки родител е детето му да е здраво, щастливо и обичано, да чувства сигурност и да има самочувствие. Да отгледаш дете не е лесна задача. Всичко, на което учим децата си, трябва да започва от нас самите. Ако искате да осигурите здравословна доза увереност на своето дете, първо вие трябва да бъдете такива.