Кое прави интровертите толкова добри родители?

0 коментара0/5

За да сте добър родител понякога е нужно съвсем малко, но това малко го притежават само интровертите. Или поне само на тях всичко им идва отвътре. Ето какво прави интровертите толкова добри родители.

Кое прави интровертите толкова добри родители?

Те са чудесни слушатели

А децата имат нужда да бъдат изслушвани, независимо дали това, което казват е важно или не за вас. Те имат нужда от цялото ви внимание, когато искат да говорят. А те говорят много и това дразни много родители. Да не обръщате внимание на думите на детет си или да му казвате да замълчи обаче е нещо, което може да доведе до проблем в комуникацията ви с детето за в бъдеще. Докато интровертите обикновено реагират по съвсем различен начин - оставят всичко, с което се занимават, и 10 минути са на пълно разположение на детето. А 10 минути за едно дете са цяла вечност, през което време то споделя куп от мислите си и впоследствие се чувства удовлетворено от това, че сте го чули.

Избягват конфликти

Интровертите са родители, които рядко викат по децата си. За тях крясъците не решават проблемите, а ги задълбочават. А от психологическа гледна точка това е точно така. Интровертите намират мирен начин да решават проблемите с децата си, което кара децата им да ги уважават за подхода им.

Добави описание

Те са на една вълна с децата си

Интровертите някак подсъзнателно усещат от какво има нужда детето, независимо дали е на 2 месеца, 2 години или 20 години. Разбират децата си с един поглед и децата знаят това и се чувстват щастливи от факта, че не им се налага да дават обяснение и жокери какво се случва в малкия им голям свят.

Интровертите са спецове в домашните занимания

Децата, чиито родители са интроверти, обожават да си играят у дома. Причината е, че родителите успяват да превърнат дома в по-забавно пространство от всеки детски кът, да научат децата си на куп игри в домашни условия и да участват в тях, редом с децата си. 

08.03.2018/Ели Йорданова

 

Още за: родители

Още от "Мама и татко"

Бащинска депресия

Бащинска депресия

Оказва се, че освен майките, татковците също преживяват по свой начин промяната в живота им след раждането на първото им дете. Някои обаче свикват трудно с новостите и се оплитат в мрежите на бащинската депресия. Какво представлява бащинската депресия и как да я прогоните?

Как да направим връщането на училище по-лесно за децата?

Как да направим връщането на училище по-лесно за децата?

Лятната ваканция е вече към своя край и приготовленията за новата учебна година започват. Децата трудно се разделят с безгрижието и игрите. Има обаче някои полезни съвети, които да помогнат на всеки родител да премине етапа на аклиматизация към училищния режим по-леко и спокойно – за него и за детето:

Как да се справите с ефекта бърнаут в ролята на майка?

Как да се справите с ефекта бърнаут в ролята на майка?

Колкото и ентусиазирани и енергични да сте, изпълнявайки майчинските си задължения, понякога идва момент, в който си казвате "Стига!" Или иначе казано сте се превърнали в жертва на ефекта бърнаут. Ето как да го преборите.