Кое прави интровертите толкова добри родители?

0 коментара0/5

За да сте добър родител понякога е нужно съвсем малко, но това малко го притежават само интровертите. Или поне само на тях всичко им идва отвътре. Ето какво прави интровертите толкова добри родители.

Кое прави интровертите толкова добри родители?

Те са чудесни слушатели

А децата имат нужда да бъдат изслушвани, независимо дали това, което казват е важно или не за вас. Те имат нужда от цялото ви внимание, когато искат да говорят. А те говорят много и това дразни много родители. Да не обръщате внимание на думите на детет си или да му казвате да замълчи обаче е нещо, което може да доведе до проблем в комуникацията ви с детето за в бъдеще. Докато интровертите обикновено реагират по съвсем различен начин - оставят всичко, с което се занимават, и 10 минути са на пълно разположение на детето. А 10 минути за едно дете са цяла вечност, през което време то споделя куп от мислите си и впоследствие се чувства удовлетворено от това, че сте го чули.

Избягват конфликти

Интровертите са родители, които рядко викат по децата си. За тях крясъците не решават проблемите, а ги задълбочават. А от психологическа гледна точка това е точно така. Интровертите намират мирен начин да решават проблемите с децата си, което кара децата им да ги уважават за подхода им.

Добави описание

Те са на една вълна с децата си

Интровертите някак подсъзнателно усещат от какво има нужда детето, независимо дали е на 2 месеца, 2 години или 20 години. Разбират децата си с един поглед и децата знаят това и се чувстват щастливи от факта, че не им се налага да дават обяснение и жокери какво се случва в малкия им голям свят.

Интровертите са спецове в домашните занимания

Децата, чиито родители са интроверти, обожават да си играят у дома. Причината е, че родителите успяват да превърнат дома в по-забавно пространство от всеки детски кът, да научат децата си на куп игри в домашни условия и да участват в тях, редом с децата си. 

08.03.2018/Ели Йорданова

 

Още за: родители

Още от "Мама и татко"

7 неща, които правят родителите на смелите и уверени деца

7 неща, които правят родителите на смелите и уверени деца

Основната цел на всеки родител е детето му да е здраво, щастливо и обичано, да чувства сигурност и да има самочувствие. Да отгледаш дете не е лесна задача. Всичко, на което учим децата си, трябва да започва от нас самите. Ако искате да осигурите здравословна доза увереност на своето дете, първо вие трябва да бъдете такива.

Родителски съвети от холивудските звезди

Родителски съвети от холивудските звезди

Звездните родители споделят опита и съветите, които са им послужили при отглеждането и възпитанието на техните деца. Вижте, кои са те:

Правилното хранене е предпоставка за здравето на детето

Правилното хранене е предпоставка за здравето на детето

Правилното и здравословно хранене е предпоставка за здравето и щастието на детето.