Когато избираме коледни подаръци за децата

0 коментара0/5

За децата Коледа, освен радост и прекарване на свободно време със семейството, е свързана и с ентусиазма, който предизвиква писането на писмо до дядо Коледа и очакването на подаръците под елхата. Какво да правят родители обаче, когато исканията на децата са много и непосилни за семейния бюджет? Ето някои полезни съвети:

Когато избираме коледни подаръци за децата
 © Архив

Писмото за Дядо Коледа

Един от най-красивите и забавни ритуали на Коледа е писането на писмо до Дядо Коледа. Именно тогава детето се концентрира върху желанията си и ги представя под формата на искрено и пълно с копнеж послание до добрия старец.

 

Важно е обаче родителите да подходят отговорно и да се опитат да подготвят детето си, че не всичко, което си е пожелало в писмото, ще бъде изпълнено.

Например, може да обясните, че Дядо Коледа е прекалено зает и има много деца, които трябва да зарадва. Направете така, че да ограничите максимално очакванията му, така детето няма да бъде разочаровано и огорчено, ако не намери всички подаръци, които е поискало, и в същото време ще увеличите момента на изненадата.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Защо е добре за децата да вярват в Дядо Коледа? >>>

От какво да предпазите детето на Коледа? >>>

 

Използвайте писмото като отправна точка при избора на подарък 

Добави описание

 

След като писмото бъде написано и изпратено, не забравяйте, че то трябва да достигне до предназначението си, а именно да бъде използвано при избора на подаръците. Включете в подаръка част от нещата, които вашия малчуган е споменал в писмото си. Ако имате възможност добавете и нещо малко, което не е в писмото, за да подсилите ефекта на изненадата.

 

 

Включете приятели и роднини

Има деца, които искат много и различни неща, които разбира се няма как да бъдат удовлетворени. Тук на помощ идват роднини и приятели, на които можете да делегирате права над желанията и да им помогнете да допринесат към щастието на вашето дете, като му подарят онова, за което мечтае. Все пак е добре да не прекалявате и да не поставяте повече от 5 пакета под коледната елха.

 

11.12.2017/Боряна Харлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Когато избираме коледни подаръци за децата".

Още от "Мама и татко"

Тате кръшка, а мама не знае

Тате кръшка, а мама не знае

Първият вариант: в много семейства когато единия от родителите изневерява това е дълбока тайна. Другият знае, но си мълчи.

Какво наистина искат майките за Коледа?

Какво наистина искат майките за Коледа?

Какъв е идеалният подарък за една майка? Не е нещо нито материално, нито скъпо, нито супер специално. Ето какво всъщност искат майките за Коледа.

Лесни ли са „лесните кредити”?

Лесни ли са „лесните кредити”?

Бърз кредит, кредит срещу лична карта, кредит без доказване на доход